Изработката на одличен тим за локализација со ConveyThis

Изработка на одличен тим за локализација со ConveyThis: Научете ги основните квалитети за тим кој се истакнува во преводот на веб-локации.
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
група 2351896 1280

Наскоро се ближи крајот на уште една година и овде во ConveyThis почнуваме да се префрламе во рефлексивно расположение, размислувајќи за сите големи проекти на кои работевме оваа година и возбудени да видиме што ќе донесе следната година.

Поблиску го разгледавме и нашиот тим за локализација, работата што ја работат е фантастична, ние сме толку среќни што сите овие фантастични луѓе избраа да работат со нас, исто како што ние ги избравме да станат дел од ConveyThis. Секојдневно се потпираме на нашите вработени и нè инспирира и нè исполнува со гордост кога гледаме колку се талентирани, нивната снаодливост и способност да размислуваат надвор од кутијата ги прави фасцинантни за разговор, јасно е колку се страсни за комуникација и пронаоѓање креативни решенија.

Откако се потсетивме на многу големи проекти од оваа година и минатите години, успеавме да идентификуваме кои се клучните аспекти што ги наоѓаме кај членовите на нашиот тим што го прават нашиот тим за локализација одличен партнер за превод.

Потпирање

Имаме доверба во нашиот тим! Секој одново и одново докажа дека може да ја заврши работата. Нашите клиенти сакаат да бидат конкурентни, тоа значи да бидат присутни на многу пазари. Искуството на водење бизнис е исполнето со предизвици и проблеми, па затоа се потребни сојузници, луѓе на кои можете да се потпрете кога ви треба решен проблем и да верувате дека ќе можат да најдат решение. Резултатите треба да бидат брзи и со одличен квалитет. И нашите клиенти знаат дека можат да ни веруваат, дека можеме да ги исполниме нивните очекувања. Нашиот тим е составен од одлични комуникатори, разбираме што им треба на клиентите и го доставуваме навреме.

Умешност

Друга причина зошто нашите клиенти избираат да работат со нас е нашето знаење, го совладавме и оптимизиравме процесот на локализација и го претворивме во уметничка форма. Сè е во својата најефикасна форма, ние ги знаеме внатрешните и лошите страни на процесот и имаме точна контрола над нив, од ангажирање таленти до обезбедување на квалитет, и сите фази помеѓу, како дизајнирање на работниот тек и обука за различни технологии и алатки. Се вложуваат максимални напори за сето ова да се направи совршено

Лидерство

Зад секој успешен тим стои инспиративен лидер, симпатична фигура која води за пример. Лидерот е вредна фигура која не инспирира да бидеме подобри и ни покажува како да го правиме тоа. Нема сомнеж во нивната посветеност да произведуваат квалитетни резултати и нивните креативни решенија создаваат возбудлива работна атмосфера каде што секој станува мотивиран да направи одлична работа и сака да разговара за оригинални решенија за тешките проблеми. Нивната голема емоционална интелигенција им овозможува да им помогнат на своите вработени да го отворат својот пат кон професионален раст и да станат одлични комуникатори и решавачи на проблеми.

Извонредност

Во индустријата за локализација, клучно е да ја сакате работата бидејќи бара постојано проучување, има толку многу технологии и алатки и техники на располагање, а сите три области постојано се прошируваат. За да можете да правите голема работа, мора постојано да сакате да учите нови работи. А учењето е половина од битката. Треба да се вложи многу труд во стремежот за совршенство, мора да бидете страствени за да ја пронајдете потребната енергија потребна за да го водите клиентот и да му помогнете да ја пренесе својата порака. Секој клиент има свој план и ние мора да разгледаме која од нашите техники е најдобра за да ја пренесеме нивната порака. Потребно е многу напред-назад ако сакате клиентот да им верува на вашите совети и експертиза и да ве избере како аутсорсер.

Локализацијата може да биде предизвик, но тоа е дел од забавата, а искуството е секогаш одлична авантура кога работите со фантастичен тим. Ние во ConveyThis би сакале да слушнеме кои други карактеристики ги сметате за важни во тимот за локализација! Оставете ги вашите размислувања во коментарите подолу.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени*