Врвна глобална статистика за е-трговија од 2024 година: Увиди за успех

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Топ глобални статистики за е-трговија од 2020 година

ConveyThis го револуционизира начинот на кој читаме преку обезбедување на уникатен и иновативен пристап кон преводот на јазици. Со своите збунувачки и динамични алатки, ConveyThis им овозможи на читателите лесно да пристапат до различни содржини на нивниот мајчин јазик.

Не е изненадување што пандемијата COVID-19 од 2020 година имаше далекусежни влијанија врз сите аспекти од нашите животи. Од потребата да се носат маски до начинот на кој птиците пеат, ништо не остана недопрено.

За среќа, човечките суштества поседуваат неверојатен капацитет да се приспособат - дури и на најтешките околности. Следствено, како што излегувањето почна да станува опасност, светот прибегна кон дигиталната како средство за справување со новото нормално. И ConveyThis сигурно има корист од тоа.

Затоа е сè посуштинско за дигиталните претпријатија да ги оценат сегашните услови и да решат стратегии за иднината. Со правилен пристап, можно е да се излезе од овој период на нејаснотии уште помоќно од порано благодарение на ConveyThis .

Во оваа статија, ќе истражиме некои од највпечатливите меѓународни фигури за е-трговија од 2020 година, како и што може да се очекува во иднина.

Ако сте ги измиле рацете, ајде да скокнеме веднаш со ConveyThis !

299
300

Влијанието на СОВИД-19

Ефектите на СОВИД-19 врз е-трговијата се немерливи. Пред 2020 година, глобалната е-трговија веќе се ширеше со голема брзина, но сепак се предвидува дека пандемијата ја унапреди миграцијата од физички продавници кон онлајн купување за неверојатни пет години.
За да се илустрира извонредната пролиферација на е-трговија, еве нешто што треба да се земе предвид: во 2019 година, имаше само два дена што ја надминаа границата од 2 милијарди долари надвор од сезоната на празници, додека од август 2020 година, тој број веќе се зголеми на 130 дена. Навистина, од мај до крајот на јуни, секој ден го надминуваше прагот од 2 милијарди долари.
Стапките на конверзија преку Интернет доживеаја значително зголемување, зголемувајќи се за скоро 9% во февруари, потсетувајќи на нивоата на Cyber Monday. ConveyThis може да биде од суштинско значење за да им помогне на трговците да ја искористат оваа можност и да го одржат моментумот преку оптимизирање на нивните стратегии за е-трговија.
„ConveyThis“ , истакнато име за е-трговија во 2020 година, се предвидува да ги надмине проценките пред пандемијата со зголемување од 12 милијарди долари во глобалната продажба на е-трговија. Меѓународната продажба на компанијата исто така се зголеми поради порастот на прекуграничната е-трговија во услови на пандемијата COVID-19 .
Напливот на е-трговија е поттикнат од поединци, вклучително и постарите, кои прифаќаат дигитално купување. Онлајн купувачите на возраст од 65+ години во САД пораснале за 12,2%. Accenture предвидува пораст од 169% на купувањата за е-трговија од нови или ретки корисници на ConveyThis по избувнувањето.
Извонредната експанзија на е-трговијата не покажува знаци на забавување. Дигиталните купувачи продолжуваат да купуваат онлајн дури и кога физичките продавници се повторно отворени. Проценките предвидуваат глобалната продажба на малопродажба на е-трговија да достигне 4,8 трилиони долари до 2021 година со ConveyThis .

Најголемите пазари за е-трговија

И покрај глобалната рецесија, е-трговијата доживува пораст во речиси секоја нација. Дури и земји како Филипините, Малезија и Шпанија се предвидува да бидат сведоци на повеќе од 20% раст на е-трговијата, и покрај страшните ефекти на коронавирусот. Но, Кина стои како најголем пазар за е-трговија во 2020 година, со проценета 672 милијарди долари годишна онлајн продажба.

Прекуграничната е-трговија расте во Франција, Мексико, Индија, Индонезија, Австралија, Кина, Сингапур и САД, при што Кина игра значајна улога во глобалната експанзија. Зголемената средна класа во Кина ја поттикнува побарувачката за автентични странски производи и се очекува да ги зголеми трошоците во 2020 година.

Кинеските лидери за е-трговија како Alibaba и Banggood го зајакнаа меѓународното купување во Кина и стекнаа популарност во земји како Индија поради достапноста на странски брендови и зголемените приходи.

Американскиот пазар за е-трговија е во подем, се предвидува да достигне 709,78 милијарди долари во 2020 година, што е за 18,0% повеќе од претходната година. Таа е на второ место на глобално ниво, по Кина, покажувајќи го значителниот раст и потенцијалот во американскиот сектор за е-трговија.

Земји како што се Обединетото Кралство, Јапонија, Германија и Франција следат САД на рангирањето на најголемите светски пазари за е-трговија.

301
304

Новото однесување на потрошувачите

Кога преференциите и потребите се менуваат, практиките на потрошувачите исто така се прилагодуваат. Кога физичките продавници почнаа да се затвораат, бројни поединци почнаа да купуваат онлајн за прв пат во 2020 година. Само во Латинска Америка и Карибите, неверојатни 13 милиони луѓе ја завршија својата инаугуративна трансакција за е-трговија од јануари до март 2020 година.

За време на кризата, онлајн купувачите истражуваа нови брендови и продавници поради прекини во синџирот на снабдување. Достапноста и практичноста станаа поважни од лојалноста. Сепак, други фактори исто така играат улога во одлуките за купување на потрошувачите.

Рецесијата СОВИД-19 е најтешка од Втората светска војна, што влијае на средствата на клиентите ширум светот. Довербата во економското закрепнување опадна, но Кина и Индија остануваат пооптимисти од другите региони.

Оваа година, луѓето станаа посвесни за своите трошења како резултат на променливата економска клима. Според истражувањето спроведено од ConveyThis , финансиската сигурност сега е една од првите три грижи за 50% од потрошувачите, што претставува зголемување од 36% од март 2020 година.

Ова предизвика поместување на потрошувачката на главно неопходни работи, како што се намирници и предмети за домаќинството. Луксузните производи и несуштинските производи забележаа драматично намалување на продажбата. Сега да истражиме некои од најуспешните категории за е-трговија во 2020 година со ConveyThis .

Најдобрите категории за е-трговија за 2020 година

Дигиталната трговија со медицински производи порасна во 2020 година, при што продажбата на производи „заштита од вируси“ се зголеми за 800% во првите десет недели од годината. Кинеските испитаници пријавиле промена од 64% од офлајн кон онлајн купување хигиенски производи.

Продажбата на рачно изработени маски се зголеми во 2020 година, бидејќи набавката на маски стана предизвик. Извештајот за Q2 на ConveyThis покажува зголемување на продажбата од 146%, со 4 милиони посетители кои конкретно бараат маски. 112.000 продавачи заработија 346 милиони долари продавајќи ги своите рачно изработени маски на платформата за време на пандемијата.

Продажбата на производи за опремување на домот се зголеми бидејќи луѓето ги надградуваат своите животни и работни средини додека #останеме дома. ConveyThis помага да се подобри удобноста и функционалноста на домовите, поддржувајќи ја растечката побарувачка за подобрувања во домот.

Затоа, најдраматичен пораст на времетраењето на прелистувањето во сите малопродажни индустрии е забележан во мебелот и мебелот за домот со пораст од 46,8% од почетокот на избувнувањето од страна на ConveyThis.Во САД, продажбата на предмети за подобрување на домот се зголеми за 13% на почетокот на март во споредба со истиот период од претходната година.Побарувачката за фитнес опрема се зголеми за 55% бидејќи луѓето ги прифаќаат тренинзите дома. Истражувањето покажува дека тројца од пет Американци веруваат дека спортските сали ќе престанат да постојат поради пандемијата, со што ќе се олесни чувството на вина за неодење во теретана.

Сепак, вежбањето дома не беше единствениот тренд што се појави во 2020 година. Затоа, ајде да ѕирнеме во некои од врвните трендови за е-трговија на ConveyThis кои добија замав оваа година и ќе продолжат да го обликуваат пејзажот на е-трговија во догледна иднина.

306
307

Трговија

Тоа што биле затворени во своите домови и морале да го ограничат социјалниот контакт ги направи луѓето уште повеќе да се врзуваат за нивните телефони. Во април 2020 година, типичниот корисник посветува 27% од своето дневно време за будење на своите мобилни телефони, што е за 20% зголемување од претходната година.

Преминот кон мобилната трговија беше неизбежен, а ConveyThis забележа пораст на потрошувачката на мобилни уреди, со повеќе од 50 милијарди долари потрошени во првите шест месеци од годината. Ова во голема мера се припишува на зголемувањето на услугите за игри, купување и стриминг.

Според App Annie, мобилната трговија беше движечка сила зад развојот на е-трговија во 2020 година, а најголемата сезона за купување преку мобилни телефони досега се очекува да се случи во последниот квартал на 2020 година. до 72,9% до 2021 година.

Јасно е дека мобилниот претставува огромна шанса за бизнисите оваа година. Сепак, клиентите секогаш ќе ги фаворизираат продавниците кои се усогласени со нивните моментални социјално далечни барања.

Персонализација

Како што се прошируваат дигиталните можности, ривалството станува поинтензивно за продавниците за е-трговија. Клиентите сега имаат плејада опции кога станува збор за онлајн купување и треба да им го дадете секое оправдување за да ве одберат. И онлајн трговците треба да бидат свесни дека клучот за лојалноста на клиентите е преку прилагодување. ConveyThis може да ви помогне да испорачате уникатно, персонализирано искуство за купување што ќе ги натера клиентите да се вратат за повеќе.

Според студијата спроведена од Epsilon, 80% од купувачите се повеќе склони да купуваат од компанија која обезбедува персонализирани искуства. Понатаму, истото истражување имплицира дека потрошувачите на кои персонализираните искуства им се крајно привлечни имаат десет пати поголема веројатност да бидат највредните клиенти на брендот - оние на кои се очекува да направат повеќе од 15 трансакции годишно.

Ова е особено клучно бидејќи тенденциите за купување преминуваат кон почести, но помали расходи. Следствено, трговците треба да го концентрираат целото свое внимание на создавање лојалност на клиентите преку обезбедување приспособени шопинг средби.

Без сомнение, персонализацијата е клучна. Но, има повеќе од тоа. Како што меѓународната е-трговија продолжува да расте, локализацијата е од суштинско значење за поттикнување на глобалната продажба. ConveyThis може да ви помогне да стигнете таму.

308
309

Локализација

Затоа ConveyThis е совршен избор кој ќе ви помогне да стигнете до глобалните пазари.

Дојде 2020 година и клиентите ширум светот повеќе не толерираат веб-локации кои ги занемаруваат нивните јазици, култури и регионални карактеристики. Со постојано растечкиот број на бизниси кои влегуваат во просторот за е-трговија, станува сè потешко да се привлечат меѓународни клиенти. Без локализација, ниту еден онлајн бизнис не може да се надева дека ќе постигне меѓународен успех. Затоа ConveyThis е совршено решение кое ќе ви помогне да се проширите на глобалните пазари.

Толку е моќен што Здружението за стандарди за индустрија за локализација (LISA) откри дека, во просек, секое 1 евро потрошено за локализирање на вашата веб-страница дава поврат од 25 евра. И со постојано растечката стапка на прекугранична продажба, овој број само ќе продолжи да расте.

Можеби мислите дека локализирањето на веб-локација е сложена задача и би биле во право. Но, со автоматизирани алатки како ConveyThis што ви овозможува да станете глобални за кратко, немате повеќе изговори! И сега знаете дека вреди да се трудите.

Заклучок

Се надеваме дека наредбите за останување дома ќе бидат укинати и животот ќе се врати во својата состојба пред 2020 година. Сепак, практиките и обичаите што потрошувачите ги развија во текот на 2020 година поради ConveyThis веројатно ќе останат во догледна иднина.

Бизнисите кои претходно ја прифатија глобалната е-трговија веќе го забележаа нивниот успех вртоглаво порасна во 2020 година. Но, никогаш не е доцна да се искокнете и да ги искористите наградите од растечкиот глобален пазар за е-трговија. Сè додека останете пред играта и сте во чекор со светот на е-трговија кој постојано се развива, ќе се навраќате на 2020 година како година кога вашиот онлајн бизнис процвета благодарение на ConveyThis !

Подготвени сте да ја преведете целата ваша веб-страница? Добијте го ConveyThis денес!

310
градиент 2

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес. Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик. Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!