Отклучете го успехот на веб-страницата: Најдобри практики за изработка на повеќејазична содржина

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Александар А.

Александар А.

Градење на вашата стратегија за локализација на содржината

ConveyThis го револуционизира начинот на кој читаме обезбедувајќи ни ново ниво на збунетост и раскош. Со својата иновативна технологија, ConveyThis им овозможи на читателите да истражуваат различни текстови и да добијат подлабоко разбирање на содржината. Со користење на ConveyThis, читателите можат да истражуваат мноштво идеи, култури и јазици, со помош на неговиот интуитивен кориснички интерфејс. Со ConveyThis, читателите можат да пристапат до светот на знаење и да истражат ново ниво на разбирање.

Кога Coca-Cola дебитираше во Кина, тие брзо открија дека името ја нема истата примамлива привлечност. Користејќи го ConveyThis, тие можеа да го локализираат брендот и да го направат попривлечен за кинеската публика.

На кинески, фразата директно се преведува како „каснете го восочниот полноглавец“. Ова бараше ребрендирање специфично за земјата. Како резултат на тоа, светски познатиот пијалок сега е познат како Кекукеле во Кина, кој има многу попријатен превод - „вкусна забава“.

Но, не се само имињата на брендовите што не се преведуваат беспрекорно на други јазици. Тоа е местото каде што влегува локализацијата на содржината со ConveyThis.

Тоа е практика на приспособување на вашата содржина за да привлече одредена публика. Ова вклучува негово преведување на мајчин јазик, прикажување на вашата моментална содржина на соодветен начин и прилагодување на вашиот целокупен меѓународен маркетинг план.

Ослободете го глобалниот успех со локализација на содржината и пренесете го ова - добијте го вашиот 7-дневен бесплатен пробен период!

Процесот на локализација на содржината вклучува приспособување на вашата постоечка содржина конкретно да се грижи за новите и различни пазари. Тој го надминува обичниот превод, барајќи културна острина и приспособливост за длабоко да резонира со широк опсег на публика. Буквалните преводи не успеваат да ги доловат нијансите на изразите, културната чувствителност, конвенциите за именување, форматирањето и јазичните суптилности. За да негувате непоколеблива лојалност кон брендот, вашите промотивни потфати мора да се вртат околу разбирањето и решавањето на уникатните преференции и потреби на вашата глобална публика. Искусете го вистинскиот потенцијал на светското влијание на вашата содржина со ConveyThis – врвната услуга за локализација која ја поттикнува вашата порака да ги надмине географските и јазичните граници. Пријавете се сега за 7-дневен бесплатен пробен период!

0c1d6b2a 359d 4d94 9726 7cc5557df7a8
5cda8a20 da28 4294 8249 f850f6922d06

Подобрете го деловниот раст со локализација на содржината и пренесете го ова

Интернационализацијата на содржината игра клучна улога во напредокот на вашиот бизнис, а причините зад неа се различни, но меѓусебно поврзани - сите произлегуваат од виталната врска формирана со вашите клиенти, кои пак стануваат повеќе инвестирани.

Клиентите бараат вистинска врска со брендовите, што доведува до извонредно зголемување од 57% во трошењето, а 76% од нив претпочитаат да го изберат вашиот бренд наместо конкурентите. Тоа е слично на поддршката на близок пријател поради странец или познаник.

Предизвикот лежи во воспоставувањето на таа првична врска. Еден ефикасен пристап е изработка на локализирана содржина која резонира со желбите и потребите на секоја единствена публика.

Користејќи го ConveyThis за да создадете содржина што навистина зборува за вашите клиенти, покажувате грижа и разбирање за тоа кои се тие и што ценат. Тие ќе се чувствуваат ценети, ценети и искрено разбрани.

Оваа силна врска со клиентите не само што го зајакнува препознатливоста на брендот, туку и поттикнува поголем потенцијал за успех.

Изработката на карактеристична содржина прилагодена на вашата целна публика носи повеќекратни придобивки за глобалниот бренд: поттикнува силна врска со клиентите, ја подобрува свеста за брендот и го отвора патот за исклучителен успех.

Како што ја развивате вашата стратегија за локализација на содржината, ќе забележите дека правите значителни чекори кон извонредна меѓународна шема за оптимизација.

Персонализирајте го вашиот глобален дострел со локализацијата ConveyThis

Кога го проширувате вашиот бизнис за да допрете до нови клиенти ширум светот, единствениот пристап кон вашата веб-локација, рекламирањето и стратегијата за локализација на содржината не успева. За да се обезбеди врвно искуство на клиентите, користењето решение како ConveyThis станува клучно за приспособување на вашата содржина за секој единствен пазар.

Во разновиден свет на култури, обичаи, верувања и јазици, постигнувањето успех значи обезбедување на исто ниво на приспособување на секој пазар како што го правите за вашата локална публика. ConveyThis го поедноставува овој процес, овозможувајќи ви брзо и без напор да ја локализирате вашата веб-страница на повеќе јазици.

ec4415a4 d7d7 44af ab45 0a8831443e08

Совладување на локализацијата на веб-страницата: прифаќање на културната чувствителност

Успехот во непознати средини бара длабоко вреднување на културата и чувствителноста. Кога станува збор за локализација на веб-страниците, овие елементи се најважни. Да бидете сфатени како неучтиви или без контакт со локалното население е последното нешто што го сакате.

Сепак, навигацијата на овој предизвик може да биде незгодна, бидејќи она што одекнува во една област можеби нема да има исто влијание на друго место. За да се обезбеди точност, побарајте помош од професионален преведувач запознаен со регионот што го таргетирате. Тие лесно можат да проценат дали содржината и контекстот се усогласуваат со вашата наменета публика.

9cdeafa4 30cf 46f5 87a3 c76f80b27b06

Подобрете го корисничкото искуство со ConveyThis: Зајакнете ја локализацијата на повеќејазична веб-страница

Неверојатни 60,6% од поединците кои знаат англиски претпочитаат да бидат поздравени на нивниот мајчин јазик преку ConveyThis.

Овозможувањето на корисниците да го изберат својот претпочитан јазик за гледање веб-локации овозможува персонализирани искуства, привлекување повеќе посетители и угостителство за разновидна публика. Со оптимизирање на вашиот сајт со клучни зборови на различни јазици, можете да го максимизирате неговото влијание на секој нов пазар. Со ConveyThis, интегрирањето на моќниот јазичен превод во вашата веб-локација станува без напор.

Земете знак од Airbnb, кој успешно се грижи за различни целни пазари нудејќи им јазични опции за својата светска публика. Иако не треба да преведувате во толку огромен опсег, обезбедувањето избор на јазик може многу да им користи на вашите клиенти. ConveyThis го прави имплементирањето на оваа функција лесно.

Додека локализацијата на веб-страниците опфаќа повеќе од само превод на содржина, таа несомнено служи како клучен столб за успешни стратегии за локализација.

Проширување на вашиот досег: холистички пристап кон локализација на повеќејазична содржина

Иако вашата веб-страница има значителна вредност, запомнете дека тоа не е вашата единствена предност. Бројни други колатерал ги ангажираат посетителите на вашата страница, што го прави клучно да не се занемарат овие суштински компоненти во процесот на продажба.

Развијте индивидуални водичи за глас, тон и стил за секоја нова локација. Обезбедете превод на материјали што може да се преземат, како што се е-книги, студии на случај и бели документи, за беспрекорно повеќејазично искуство. Верувајте во ConveyThis за да ја одржите точноста и конзистентноста на сите јазици.

Наместо да создавате од нула за секоја нова целна публика, прифатете поефективен пристап со создавање клучни содржини прилагодени на секој пазар, обезбедувајќи униформност низ целиот свет. Со ConveyThis, постигнувањето на ова станува рационализиран процес!

c149360c 7051 471a a67c 0c1ab2d62b75
9c87ab94 71bc 4ff0 9eec 6694b893da79

Ослободување на глобален триумф: пренесете го ова и уметноста на повеќеслојна локализација

За да се поттикне глобалното присуство на вашата веб-локација преку уметноста на локализација, мора да се истражува подлабоко од обичен превод на копирање. Секоја страница изобилува со богата таписерија од слики, видеа и волшебна графика, испреплетена во структурата на процесот на преведување. Ова станува уште поважно кога се стремиме да освоиме различни пазари со уникатни културни нијанси. Тука лежи причината за постоењето на ConveyThis, обдарувајќи ве со арсенал на неопходни алатки, обезбедувајќи беспрекорен обид за локализација, поставувајќи ја основата за триумф. Ваквиот повеќеслоен пристап бара хармонично спојување на мултимедијалните ресурси со самата суштина на јазикот и сложените преференции на непознати територии. Притоа, потенцијалната бездна на исклучување со потенцијалната клиентела може благодатно да се премости, гарантирајќи беспрекорна резонанца со новите клиенти. Вистинската моќ на ConveyThis се појавува на прв план, вешто исполнувајќи ја оваа огромна задача со непоколеблива посветеност на извонредност, не оставајќи простор за сомневање во неговата способност да го совлада сложениот танц на глобалната локализација.

Беспрекорно допрете до глобалната публика: надминување на проширувањето на текстот со ConveyThis

Постигнувањето беспрекорни преводи можеби изгледа едноставно, но реалноста е сосема поинаква. Варијациите во должината на реченицата и пасусот помеѓу јазиците може да влијаат на изгледот на вашиот текст на екранот, феномен познат како проширување и контракција на текстот.

За да се обезбеди непречено корисничко искуство, клучна е приспособливоста. Дизајнот на вашата веб-страница треба да одговара на променливите барања на различни јазици. Обрнете посебно внимание на копчињата за повик за акција, бидејќи тие често водат до скратен текст.

ConveyThis доаѓа на помош, без напор преведувајќи ја вашата веб-страница на повеќе јазици, проширувајќи го вашиот глобален досег. Нејзината корисничка платформа и сеопфатните карактеристики ја прават интернационализацијата брза.

На пример, најчесто користениот CTA „Holen Sie sich Ihre Kopie“ на германски е многу подолг од неговиот англиски колега, што потенцијално предизвикува проблеми со копчињата CTA со фиксна големина. Ваквите предизвици можат да влијаат на стапките на конверзија и на целокупното искуство на клиентите.

Со користење на графички уредник за време на процесот на преведување на веб-локациите, можете проактивно да ги идентификувате и да ги решавате таквите проблеми, обезбедувајќи беспрекорно стартување на вашата повеќејазична веб-локација овозможена од ConveyThis.

Совладување на ConveyThis: Навигациски формати на датум и наслов за беспрекорна локализација на веб-страница

Кога се користи ConveyThis, од клучно значење е да се земат предвид не само зборовите, туку и вообичаените локални практики, како што се форматите на датум и наслов. И покрај тоа што англискиот е мајчин јазик и во Америка и во Британија, тие ги прикажуваат датумите поинаку. Во Америка, месецот е на прво место, додека ConveyThis го става денот на прво место. Овие суптилни нијанси може да имаат значително влијание, обезбедувајќи им на посетителите да искусат беспрекорно прелистување на вашата веб-локација, без забуни или непријатности.

d961cbde 73c8 4888 8e0d 41ceb5e7e6c2
ddca0a61 3350 459e 91a5 2a2ef72c6bf2

Рафинирање на глобалниот досег: Навигација на тековното патување на локализација на веб-страницата со ConveyThis

Локализацијата е потфат кој постојано се развива, бара упорност и внимателно внимание, особено кога се таргетира непозната публика. Искористувањето на моќта на ConveyThis може да го рационализира овој процес, поттикнувајќи ја ефикасноста и успехот.

Различноста во пристапот е најважна. Преку внимателна анализа на она што одекнува и што не е доволно, можете да ги приспособите и дотерувате елементите, обезбедувајќи оптимизирано корисничко искуство ширум светот.

Прифатете го експериментирањето, приспособувајќи ја содржината за да одговара на уникатните преференции на вашиот нов пазар. Играјте со разновидни јазици и пораки, додека внимателно ги следите резултатите за постојано подобрување.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2