Преведете веб-локација во Google Chrome: Брзи и лесни чекори

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Сакате да преведете веб-локација?

преведете веб-локација во Google Chrome

За да преведете веб-локација во Google Chrome, можете да ги следите овие чекори:

249
  1. Отворете Google Chrome и одете до веб-локацијата што сакате да ја преведете.
  2. Кликнете со десното копче каде било на страницата и изберете „Преведи на [Вашиот јазик]“ во контекстното мени. Ако веб-локацијата не е на вашиот претпочитан јазик, Chrome автоматски ќе го открие јазикот и ќе ве поттикне да го преведете.
  3. Веб-страницата ќе биде преведена на вашиот претпочитан јазик и прикажана во прозорецот на прелистувачот.
  4. За да го промените јазикот на преводот, кликнете на лентата за превод што се појавува на врвот на страницата, а потоа изберете „Опции“.
  5. Во менито со опции, изберете го претпочитаниот јазик од паѓачкото мени и кликнете „Преведи“.

Забелешка: ако функцијата за превод не работи или не се појавува во контекстното мени, таа може да биде оневозможена. За да ја овозможите функцијата, одете во поставки за Chrome > Напредно > Јазици и проверете дали е вклучена „Понуда за преведување страници што не се на јазик што го читате“.

Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ConveyThis е најдобрата алатка за градење повеќејазични веб-страници

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес3
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !

слика2 услуга3 1
безбедни преводи

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.

слика2 дома4