Алтернатива на виџетот на Google Translate: Discover ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Започнуваме со алтернатива за виџети на Google Translate

Google Translate е популарен додаток за превод на веб-локации што го олеснува преведувањето на вашата веб-страница на повеќе јазици. Сепак, постојат многу алтернативи за Google Translate кои нудат слични карактеристики и придобивки.

При изборот на алтернатива на виџетот на Google Translate, важно е да ги земете предвид вашите специфични потреби и цели. На пример, ако барате приклучок кој е лесен за користење и приспособување, ConveyThis можеби е најдобриот избор. Ако барате сеопфатно решение кое поддржува широк опсег на јазици, WPML можеби е подобра опција.

Има многу одлични алтернативи за виџети за Google Translate што треба да се разгледаат, секоја со свои уникатни карактеристики и придобивки. Истражувајќи ги вашите опции и избирајќи ја најдобрата алтернатива за вашите специфични потреби, можете да го подобрите корисничкото искуство за неговорителите на мајчин јазик и да допрете до поширока глобална публика.

img софтвер за превод на веб-страници 02

Еве неколку од најдобрите алтернативи за виџети на Google Translate што треба да се земат предвид:

  • ConveyThis: ConveyThis е додаток за превод на веб-локации кој користи технологија напојувана со вештачка интелигенција за да обезбеди точни и ажурирани преводи. Со превод во реално време, приспособлив изглед и лесна интеграција, ConveyThis е одлична алтернатива на Google Translate.

  • ConveyThis: е уште еден приклучок за превод на веб-локации кој нуди интерфејс лесен за корисникот, приспособлив изглед и превод во реално време. Поддржува над 100 јазици и лесно се инсталира и поставува, што го прави одлична алтернатива за Google Translate.

  • Bablic: Bablic е платформа за превод на веб-страници базирана на облак која користи машинско учење за да обезбеди точни преводи. Со превод во реално време, приспособлив изглед и лесна интеграција, Bablic е одлична алтернатива на Google Translate.

  • TranslatePress: TranslatePress е додаток за превод на WordPress кој користи технологија напојувана со вештачка интелигенција за да обезбеди точни преводи. Со кориснички интерфејс, приспособлив изглед и превод во реално време, TranslatePress е одлична алтернатива за Google Translate.

  • WPML: WPML е сеопфатен додаток за превод на WordPress кој поддржува над 40 јазици. Со кориснички интерфејс, приспособлив изглед и превод во реално време, WPML е одлична алтернатива на Google Translate.

Друга алтернатива, MyLingo, користи технологија за машинско учење за да обезбеди точни преводи во реално време. Тој нуди приспособлив изглед и лесно се интегрира со вашата веб-страница. Приклучокот, WeTranslate, поддржува над 100 јазици и нуди интерфејс лесен за корисниците, како и можност за динамично преведување на содржината без освежување на страницата. Друга популарна алтернатива, GTranslate, поддржува над 100 јазици и нуди превод во реално време, оптимизација на SEO и приспособлив изглед.

Google Translate е популарен додаток за превод на веб-локации, но има многу алтернативи кои нудат слични придобивки и карактеристики. При изборот на алтернатива на Google Translate, земете ги предвид вашите специфични потреби и цели. Секоја алтернатива има свои уникатни карактеристики и придобивки кои помагаат да се подобри корисничкото искуство и да се допре до пошироката глобална публика.

Со избирање на најдобрата алтернатива за вашите потреби, можете да го подобрите корисничкото искуство за оние што не зборуваат мајчин јазик и да допрете до поширока глобална публика.

Подготвени сте да ја направите вашата веб-страница повеќејазична?

uploadawwwdddwwd
преведете веб-страница на кинески

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !