Што е софтвер за превод на веб-страници? Истражете го ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Софтвер за превод на веб-страници

Подготвени да најдете софтвер?

Софтвер за превод на веб-страници: правење на вашата веб-страница достапна за глобалната публика

Бидејќи интернетот продолжува да поврзува луѓе од целиот свет, бизнисите и организациите сметаат дека е сè поважно да ја направат својата веб-страница достапна на повеќе јазици. Ова не само што помага да се прошири нивниот дофат и да се привлече поширока публика, туку може да помогне и да се подобри рангирањето на нивните пребарувачи и да се зголеми нивната видливост на интернет. Еден од најефикасните начини да го направите ова е со користење на софтвер за превод на веб-локации.

img софтвер за превод на веб-страници 01

Софтверот за превод на веб-локации, исто така познат како софтвер за локализација на веб-локации, е тип на софтвер кој им овозможува на бизнисите и организациите да ја преведат содржината на нивната веб-страница на повеќе јазици. Овој софтвер обично вклучува кориснички интерфејс кој им овозможува на корисниците да ги изберат јазиците на кои сакаат да ја преведат веб-локацијата, а потоа автоматски ги генерира преведените верзии на веб-локацијата. Некои софтвери за превод на веб-локации исто така вклучуваат дополнителни функции како што се машински превод, човечки превод и интеграција со системи за управување со содржина. Ова им олеснува на бизнисите и организациите да ја одржуваат содржината на нивната веб-локација ажурирана и точна на повеќе јазици.

Покрај преводот, софтверот за локализација на веб-локации може да вклучува и функции како што се локализација на веб-страница и културна адаптација. Локализацијата на веб-страницата е процес на прилагодување на веб-страницата на одредена култура, пазар или регион. Ова може да вклучува работи како прилагодување на форматите на валута и датум, како и обезбедување локални информации за контакт. Културната адаптација оди еден чекор подалеку и вклучува правење промени на веб-страницата кои ги земаат предвид културните норми и вредности на целната публика. Ова може да вклучува работи како избегнување употреба на одредени бои или слики кои може да се сметаат за навредливи во одредени култури.

img софтвер за превод на веб-страници 02
img софтвер за превод на веб-страници 04

Друг важен аспект на локализацијата на веб-страницата е SEO, софтверот за превод на веб-страници може да помогне во оптимизирањето на преведената верзија на веб-страницата за пребарувачите. Ова може да вклучува работи како што се создавање преведени верзии на мета-ознаки, користење на ознаки hreflang за означување на јазикот на содржината и обезбедување преведени верзии на URL-адреси. Со оптимизирање на преведените верзии на веб-страницата за пребарувачите, бизнисите и организациите можат да ја зголемат својата видливост на интернет и да привлечат поширока публика.

Како заклучок, софтверот за превод на веб-локации е моќна алатка која може да им помогне на бизнисите и организациите да го прошират својот дофат и да привлечат глобална публика. Со функции како што се машински превод, човечки превод, локализација на веб-локации и културна адаптација и оптимизација за оптимизација, им олеснува на бизнисите и организациите да ја одржуваат содржината на нивната веб-локација ажурирана и точна на повеќе јазици. Без разлика дали вашиот бизнис штотуку почнува да се шири на меѓународно ниво или сте глобално претпријатие, софтверот за превод на веб-локации е суштинска алатка за допирање на поширока публика и зголемување на вашата онлајн видливост.

img софтвер за превод на веб-страници 03
Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ConveyThis е најдобрата алатка за градење повеќејазични веб-страници

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес3
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

слика2 услуга3 1

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

безбедни преводи
слика2 дома4

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.