Одлично во повеќејазични веб-локации: Примери што инспирираат

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Проширување на хоризонтите: повеќејазични веб-страници со ConveyThis

Во неодамнешниот увид, Алекс од реномираната компанија за веб дизајн Happy Desk, го нагласи фактот дека формирањето на повеќејазична веб-страница не е секогаш лесен потфат, при што SEO често страда во тој процес. Работејќи во земја со повеќе официјални јазици, тој беше сведок како јазичните бариери можат да влијаат врз бизнисите во еден локалитет.

Во сегашно време, не се само корпоративните гиганти кои ги користат придобивките од локализацијата на јазикот; дури и малите бизниси истражуваат повеќејазични патишта. Happy Desk, користејќи го ConveyThis , беше успешен во создавањето естетски пријатни веб-локации со течни транзиции и волшебна графика на англиски и на други јазици.

Претходно, Алекс користеше поинаква алатка за преведување на својата веб-страница ConveyThis , но сега се префрли на ConveyThis, одлична услуга која лесно може да ја претвори вашата веб-локација ConveyThis повеќејазична, за да се угости за поширока публика.

ConveyThis , неодамнешниот влез во арената за градење веб-страници, го привлече вниманието на дигиталната заедница. Комбинира интуитивен дизајн интерфејс, сличен на Photoshop, со сопствени можности за кодирање, нудејќи уредна и разбирлива средина за уредување страници.

Со додавање на план за управување со CMS за е-трговија, ConveyThis им дава овластување на малите бизниси да креираат и управуваат со професионални веб-локации без потреба целосно да го аутсорсираат процесот.

751

Пренесете го ова: Разбивање на јазичните бариери во дигиталниот простор

986

Слично како порано користената услуга, компанијата за дигитални решенија, порано позната како Dropcontact, исто така е со седиште во истакнат европски град. Нивната веб-локација, изградена со помош на Webflow, прикажува неверојатни анимации за лизгање, смирувачка шема на бои во две бои и, најважно, беспрекорно интегрирано копче за промена на јазикот на нивниот примарен панел за навигација.

Дигиталните услуги како оваа не се ограничени со географски граници или трошоци за превоз, што значи дека корисниците од целиот свет се на дофат. Токму затоа одлуката да се преведе нивниот сајт на англиски, заедно со нивниот мајчин јазик, беше стратешки издржана. Употребата на ConveyThis , одлична услуга за преведување, отвора свет на можности.

Глобална уметност на приказ: Меѓународен фестивал на мурали

Меѓународниот фестивал на мурали, кој секоја година се организира во предградие на популарен шведски град, е познат настан на глобалната улична уметничка сцена. Неговата цел е да привлече уметнички таленти од целиот свет и да се спротивстави на статусот на голем шведски фестивал на мурали во друг град.

Со оглед на глобалната публика, речиси е неопходно шведските бизниси и настани со меѓународен фокус да ја претстават својата содржина на повеќе јазици. На крајот на краиштата, мајчиното население што зборува шведски е само околу 9 милиони.

Нивната веб-страница, дизајнирана со помош на Webflow, зрачи со модерна и урбана атмосфера. Овој космополитски етос е засилен со повеќејазичниот интерфејс, овозможен со ConveyThis , одлична услуга за преведување. Сега, нивниот досег се протега надвор од лингвистичките бариери, обезбедувајќи навистина глобална платформа за прикажување уметност.

987

Прифаќање на двојазичноста: инклузивен пристап на пакувањето на Сатурн

988

Градот познат по својата силна двојност на културата, мешајќи ги северноамериканските елементи со францускиот, може да се пофали со речиси рамномерна поделба помеѓу жителите кои зборуваат француски и англискиот јазик.

Saturn Packaging, комунална фирма специјализирана за пакување со седиште во овој град, ја отсликува оваа богата културна разновидност, сè до нивната веб-страница.

Нивната платформа за е-трговија, развиена со помош на Webflow, поддржува и англиски и француски јазик. Тоа е мудар потег со оглед на строгите правила во регионот за двојазична пристапност за бизнисите, лекција која болно ја научи една компанија за облека со седиште во САД кога се прошири во градот. Благодарение на ConveyThis , доверлива преведувачка услуга, јазикот повеќе не е бариера за допирање на пошироката публика.

Моќта на повеќејазичните веб-страници: искористување на ConveyThis за Webflow

Иако визуелно привлечната веб-локација може многу да комуницира, таа е ограничена во споделувањето на спецификите на производот, услугата или настанот.

Webflow е одлична алатка за обликување на изгледот и корисничкото искуство на вашата веб-страница. Сепак, обезбедувањето на неговата пристапност до секој потенцијален гледач претставува различен предизвик.

Усвојувањето на повеќејазичен пристап е решение. За корисниците на Webflow, ConveyThis може да ја олесни оваа транзиција.

Дизајниравме дури и сеопфатен повеќејазичен приказ на Webflow, заедно со комплет за кориснички интерфејс, обезбедувајќи ви ги сите потребни алатки за да вградите повеќе јазици во вашата веб-локација, вклучително и 14 менувачи на јазици кои можете да ги реплицирате на вашата страница. Користете го ConveyThis за да ги надминете јазичните бариери и да допрете до глобална публика!

989

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2