Отклучување на глобалната комуникација со Google Translate веб-страница за англиски превод

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Подготвени сте да ја преведете вашата веб-страница?

Веб-страница на Google Translate за англиски

Што е Google Translate?

Google Translate е веб-локација која обезбедува преведувачки услуги за корисници ширум светот. Веб-страницата може да преведува текст, говор, слики и веб-страници помеѓу која било комбинација од над 100 различни јазици. Таа стана суштинска алатка за луѓето кои треба да комуницираат со поединци кои зборуваат различен јазик.

Корисничкиот интерфејс на веб-локацијата го олеснува користењето за секој, без оглед на неговото техничко владеење. За да ја користите услугата, едноставно напишете или залепете го текстот што треба да се преведе во полето за внесување, изберете ги изворните и целните јазици и кликнете на копчето „Преведи“. Веб-страницата потоа ќе обезбеди преведена верзија на текстот за неколку секунди.

Google Translate обезбедува и аудио функција, која им овозможува на корисниците да го слушаат изговорот на преведениот текст. Ова е особено корисно за поединци кои учат нов јазик и сакаат да го вежбаат својот изговор. Дополнително, веб-локацијата обезбедува и функција која им овозможува на корисниците да прикачат слика што содржи текст и да ја преведат на саканиот јазик.

Во однос на точноста, Google Translate користи напредни алгоритми за машинско учење за да обезбеди преводи што се што е можно попрецизни. Сепак, важно е да се има предвид дека квалитетот на преводот може да варира во зависност од сложеноста на текстот и јазичниот пар. Во случаи кога точноста е критична, секогаш се препорачува текстот да го прегледа човечки преведувач.

Google Translate нуди и мобилна апликација за iOS и Android уреди, која им овозможува на корисниците да преведуваат текст во движење. Апликацијата е достапна бесплатно и ги обезбедува сите функции достапни на веб-локацијата, вклучувајќи ја и можноста за преведување текст, говор и слики.

Како заклучок, Google Translate е вреден ресурс за секој кој треба да комуницира со поединци кои зборуваат различен јазик. Неговиот кориснички интерфејс, аудио функција и мобилна апликација го прават достапен за луѓе од сите возрасти и технички потекла. Без разлика дали патувате во странство, работите или само се обидувате да комуницирате со пријателите и семејството, Google Translate е суштинска алатка која може да ви помогне да ги скршите јазичните бариери.

Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ConveyThis е најдобрата алатка за градење повеќејазични веб-страници

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес3
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !

слика2 услуга3 1
безбедни преводи

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.

слика2 дома4