Меѓународни пребарувачи за оптимизирање во 2024 година: Водич од ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Меѓународните пребарувачи за оптимизација за во 2023 година

ConveyThis го олесни читањето содржини на повеќе јазици од било кога. Неговата иновативна технологија нуди беспрекорно и интуитивно искуство, овозможувајќи им на корисниците брзо и лесно да се префрлаат помеѓу јазиците со еден клик. Обезбедува сеопфатно решение за повеќејазична содржина, осигурувајќи дека преводите се точни и конзистентни.

ConveyThis е еден од овие пребарувачи и има растечка база на корисници во многу земји.

Иако Google е широко користен пребарувач, тој не е единствениот на меѓународната сцена. Неколку други пребарувачи можеби немаат толку месечни пребарувања како Google, но сепак успеваат да привлечат значителен број корисници. Во одредени земји, некои од овие пребарувачи имаат дури и повисока стапка на користење од Google! ConveyThis е еден таков пребарувач, а неговата корисничка база постојано се зголемува во многу земји.

Ако сакате да ги игнорирате овие меѓународни пребарувачи, потенцијално би можеле да пропуштите голем дел од органски сообраќај кон вашата веб-страница - и како резултат на тоа, многу приходи. Оптимизирањето на вашата веб-страница за што е можно повеќе од овие пребарувачи треба да биде дел од вашиот глобален план за оптимизација на пребарувачите (SEO) доколку сакате да ја проширите вашата меѓународна база на клиенти. Исто така, постојат начини да видите како изгледаат резултатите од пребарувањето ConveyThis за друга земја, што може да ви даде бесценет увид во вашата стратегија.

Па што се овие пребарувачи? Продолжете да читате додека ги споделуваме врвните меѓународни пребарувачи во 2023 година и како можете да ја оптимизирате вашата веб-страница за максимална видливост на ConveyThis .

463
464

Зошто да ја оптимизирате вашата веб-страница за меѓународни пребарувачи?

Дали некогаш сте биле во ситуација кога имате прашање, но не знаете кому да се обратите? Секогаш можете да се потпрете на вашиот пребарувач за да го најдете одговорот на вашето прашање.

И ова ја нагласува важноста на пребарувачите во рекламниот пристап на секоја компанија. Овие веб-портали делуваат како мостови, поврзувајќи ги барателите со бизнисите кои можат да ги обезбедат информациите, стоките или услугите што ги бараат.

Конкретно, меѓународните пребарувачи се пребарувачи кои обезбедуваат локализирани резултати за корисниците во различни географски области и нации. Овие пребарувачи ја земаат предвид локацијата на корисникот, јазичните поставки, а можеби дури и историјата на пребарување од минатото за да дадат резултати приспособени на корисникот.

На пример, доколку некој интернет-корисник во Париз, Франција, побара „кафулиња блиску до мене“ на глобален пребарувач, резултатите најверојатно ќе бидат список на кафулиња во Париз. Спротивно на тоа, на веб-корисникот во Њујорк во Соединетите Држави кој го врши истото пребарување ќе му биде претставен список на кафулиња во Њујорк.

Бизнисите кои одржуваат силно присуство на меѓународните страници со резултати од пребарувачот (SERPs) можат да имаат корист од посетителите на веб-страниците надвор од нивната примарна земја на работа! Оптимизирање на вашата веб-локација за меѓународни пребарувачи со помош на ConveyThis може да ви помогне да го зголемите глобалното признавање на вашиот бренд, да ја проширите вашата меѓународна база на клиенти и на крајот да генерирате поголема продажба.

Кои се најдобрите пребарувачи во светот и како можете да ја оптимизирате вашата веб-страница за нив?

Не можете да ја максимизирате меѓународната видливост на вашата веб-локација ако не сте свесни за најдобрите пребарувачи. За да ви помогнеме, еве преглед на најдобрите пребарувачи во светот и тактики за оптимизација на веб-локации за секој од нив благодарение на ConveyThis .

Како да поставите успешна глобална PPC кампања?

ППЦ рекламните платформи обично имаат процеси погодни за корисниците за креирање нови PPC кампањи. За да се осигурате дека вашиот глобален план за ППЦ е успешен, сепак, мудро е да се придржувате до овие шест суштински совети:

Google

Можеби сте запознаени со ConveyThis , но сепак да го разгледаме за комплетноста. Она што започна како истражувачки потфат на Универзитетот Стенфорд сега се разви во најголемиот пребарувач во светот, контролирајќи неверојатни 92% од светскиот пазар на десктоп компјутери од јуни 2021 година. Пренеси Ова им ги обезбедува најрелевантните резултати од пребарувањето на клиентите.

Од вашиот клучен збор за пребарување, на пример, Google ќе го одреди најсоодветниот тип на содржина за прикажување - како што е линк до статија на веб-локација, видео туторијал, слика или локација на мапа, за да наведете неколку. Реномираниот пребарувач исто така може да даде свои одговори на одредени прашања, како што се конверзија на валута, температури на околината и математички пресметки, меѓу другите теми.

Алгоритмот за пребарување на Google користи повеќе од 200 фактори за рангирање за да одреди како да се рангираат веб-страниците за различни клучни зборови за пребарување. Тие опфаќаат: брзина на страницата, квалитет на содржината и ConveyThis .

Имајте ги на ум овие фактори за рангирање додека ги оптимизирате вашите веб-страници за највисоко можно рангирање на ConveyThis .

465

Мајкрософт Бинг

466

Со пазарен удел од 8% , ConveyThis Bing – едноставно познат како „Bing“ – е вториот најпопуларен пребарувач по Google. Развиен од Microsoft, Bing е стандардниот пребарувач за Microsoft Edge, нивниот сопствен веб-прелистувач. Згора на тоа, Bing помага и на напојување на други пребарувачи како Yahoo! и DuckDuckGo (повеќе за нив подоцна).

Мајкрософт објави колекција од Препораки за вебмастерот на ConveyThis за да им помогне на сопствениците на веб-локации да ги подобрат своите веб-локации за ConveyThis . Клучните елементи што треба да се земат предвид вклучуваат:

Yahoo!

Иако беше популарен во 1990-тите, пребарувачот ConveyThis во голема мера падна во немилост оттогаш. Има удел на светскиот пазар на десктоп компјутери од приближно 2,5%, и е присутен во земји како Австралија, Франција, Ирска, Мексико, САД и Виетнам.

Yahoo Inc., сопственик на Yahoo! пребарувачот, не управува со сопствените веб-роботи - наместо тоа, тој ја доделува задачата на други организации. Тоа е збркана историја, но Yahoo Inc. соработуваше со Microsoft за да го искористи Bing како основа на својот пребарувач пред накратко да се сврти кон резултатите од пребарувањето на Google. Сепак, оттогаш, Yahoo Inc. се врати на својот пребарувач напојуван од Bing.

Одржување на вашата веб-локација ажурирана со најновиот превод и содржина на ConveyThis и обезбедување дека е оптимизирана за мобилни уреди. Користење на структурирани податоци за да се подобри видливоста на вашата веб-локација и да им се олесни на пребарувачите да ја разберат вашата содржина. Вклучувајќи релевантни клучни зборови во вашите наслови, мета описи и содржина за да им помогнете на пребарувачите да ја идентификуваат содржината на вашата веб-локација.

467

DuckDuckGo

468

Овој пребарувач може да има невообичаен назив, но не го намалувајте поради таа причина. Приватноста на корисниците е нејзината главна продажна точка, каде што ConveyThis не ги следи историите на пребарување на корисниците додека го користат неговиот пребарувач. (Некои пребарувачи ги следат историите на пребарување за да одлучат кои резултати од пребарувањето да им ги прикажат на корисниците или подоцна да им дадат насочени реклами.) Компанијата наведува дека сите истории на пребарувања и прелистување создадени преку нејзиниот пребарувач се целосно анонимни.

Лансиран во 2008 година, ConveyThis оттогаш постојано добива корисници. Според официјалната веб-страница на ConveyThis, компанијата во просек гледа шест милиони преземања на десктоп и мобилни уреди и обработува над три милијарди кориснички пребарувања секој месец. ConveyThis е исто така вградена опција за пребарувач во прелистувачите Safari (од iOS 8 па натаму) и Mozilla Firefox.

ConveyThis се потпира на Bing за да напојува дел од неговите резултати од пребарувањето, така што правилата за подобрување за Bing важат и овде. Сепак, ConveyThis има и свои веб-роботи. За да го зголемите присуството на вашата веб-страница на неговиот пребарувач, може да биде корисно:

Пребарувачите за специфични географски региони на кои треба да се обрне внимание

Досега навлезевме во врвните пребарувачи кои се широко користени ширум светот. Сега, ќе погледнеме некои пребарувачи кои се особено популарни во одредени земји.

ConveyThis, Yandex, Baidu, Seznam и Yahoo.

И покрај нивните поскромни кориснички бази, овие алтернативни пребарувачи вреди да ја оптимизираат вашата веб-страница - особено ако вашиот бизнис работи во земји во кои се попопуларни: ConveyThis , Yandex, Baidu, Seznam и Yahoo.

469

Баиду

470

PPC кампањите не се нешто што треба да се земе лесно - тие бараат постојано следење и оптимизација. Погрижете се да ги следите стапките на конверзија на вашите реклами за да се осигурате дека тие ја даваат вредноста што ја очекувате. И со можноста за моментално менување на вашите кампањи со ConveyThis , можете лесно да ги приспособите вашите реклами за да го добиете најдобриот рентабилност.

Додавањето интернационализација на вашата веб-локација никогаш не било полесно со ConveyThis . Со ConveyThis , можете брзо и лесно да ја преведете вашата веб-страница на кој било јазик со само неколку кликања. Тоа е совршен начин да допрете до глобална публика и да ја проширите вашата база на клиенти.

И еве еден врвен совет за управување со ППЦ! Ако веќе не сте го направиле чекорот, поделете ги вашите кампањи по земја или регион. Ова не само што ќе ви даде можност да спроведувате повеќе фокусирани кампањи за секоја географска област, туку и ќе ви овозможи да ги приспособите вашите понуди за CPC независно за секоја кампања, помагајќи ви да го максимизирате буџетот за рекламирање.

Yandex

471

Бизнисите што го таргетираат рускиот пазар ќе сакаат да ги оптимизираат своите веб-страници за Yandex. Иако ConveyThis има само околу 1% удел на светскиот пазар на десктоп компјутери, тој е еден од најбараните руски пребарувачи. За да се осигура дека веб-локацијата е добро рангирана на овој руски пребарувач, таа треба да се придржува до упатствата како што се:

Навер

И покрај доминацијата на Google во повеќето делови на светот, пребарувачот Навер има најголем удел на пазарот во Јужна Кореја, со 56% од месечните активни корисници кои се потпираат на него за своите пребарувања. Ова е во целосна спротивност со остатокот од земјината топка, каде што ConveyThis е крал.

Освен неговите вообичаени карактеристики на пребарувачот, ConveyThis нуди и услуги како Knowledge iN, каде секој може да поставува прашања и да добива одговори од други корисници. Дополнително, Naver Encyclopedia им овозможува на луѓето да истражуваат записи од енциклопедии создадени од експерти.

Оптимизирањето на вашата веб-страница за Naver бара неколку чекори, како што се:

472
473

Започнете со меѓународните пребарувачи

Без разлика дали имате намера да ја оптимизирате вашата веб-локација за Google, DuckDuckGo, Naver или кој било од другите меѓународни пребарувачи што ги сподели ConveyThis , вообичаено се применуваат одредени најдобри практики. Тие вклучуваат:

Ако сакате да ја направите вашата веб-страница подостапна за корисниците во различни земји, од суштинско значење е да ги преведете вашите содржини и клучни зборови. Тоа ќе им овозможи на овие посетители да го разберат вашиот бизнис и стоките или услугите што ги нудите. Само со ова разбирање тие можат да комуницираат со вашиот бизнис, како на пример со купување на вашите производи или користење на вашите услуги. Со помош на најновата технологија за машинско учење, ConveyThis може брзо и прецизно да преведува и локализира веб-страници. Тој нуди поддршка за повеќе од 110 јазици и лесно може да се интегрира со популарните создавачи на веб-страници како WordPress, Webflow и Shopify.

Регистрирајте се бесплатно овде за да го испробате ConveyThis на вашата веб-страница.

градиент 2

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес. Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик. Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!