Конверзија на меѓународна е-трговија: максимизирање на успехот

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Alexander A.

Alexander A.

Зголемување на стапките на конверзија на е-трговија за меѓународна продажба

Стапката на конверзија на веб-страницата за е-трговија е критична метрика која го мери процентот на посетители кои се претвораат во клиенти кои плаќаат. Повисоката стапка на конверзија директно се претвора во поголема продажба и приход. Меѓутоа, при проширување на меѓународните пазари, зголемувањето на стапките на конверзија може да биде предизвик поради уникатните карактеристики на новите пазари, различните култури и различните очекувања на клиентите. Оваа статија нуди вредни совети за да им помогне на меѓународните продавници за е-трговија да се истакнат и ефикасно да ги убедат корисниците да купуваат, а со тоа да ги зголемат нивните стапки на конверзија.

  1. Разберете го целниот пазар: Темелно истражете и стекнете длабоко разбирање за целниот меѓународен пазар. Размислете за фактори како што се однесувањето на потрошувачите, преференциите, културните нијанси, локалните конкуренти и трендовите на пазарот. Ова знаење ќе ви овозможи да ги приспособите вашите маркетинг стратегии и пораки за да резонираат со конкретната целна публика.

  2. Локализацијата е клучна: локализацијата оди подалеку од јазичниот превод. Тоа вклучува прилагодување на вашата веб-страница, содржина, опис на производи, цени, начини на плаќање, па дури и слики за да се усогласат со локалните преференции и очекувања. Локализирањето на вашата продавница за е-трговија создава персонализирано искуство, зголемувајќи ја довербата на корисниците и довербата во вашиот бренд.

  3. Изградете доверба и кредибилитет: Меѓународните клиенти може да се двоумат да купат од непознати брендови. За да ги ублажите нивните грижи, видливо прикажувајте ги индикаторите за доверба како што се безбедносните значки, прегледите и оценките од клиентите, сертификатите и гаранциите. Истакнете ги сите релевантни партнерства или здруженија за да воспоставите кредибилитет и да изградите доверба со потенцијалните клиенти.

  4. Оптимизирајте ги перформансите на веб-страницата: бавно вчитување веб-локации или сложени процеси на наплата може да доведат до фрустрација и напуштање на корисниците. Погрижете се вашата страница за е-трговија да е оптимизирана за брзина, мобилна реакција и леснотија на користење. Рационализирајте го процесот на наплата, минимизирајте ги полињата за формулари, понудете ги опциите за наплата на гостите и оптимизирајте за различни уреди и големини на екранот.

  5. Јасни и привлечни информации за производот: Обезбедете детални и точни информации за производот што ги прикажуваат уникатните продажни точки и придобивките од вашите понуди. Користете висококвалитетни слики и видеа на производи за да ги вклучите корисниците и да им помогнете да донесуваат информирани одлуки за купување. Однапред решавајте ги вообичаените прашања и приговори преку сеопфатни Најчесто поставувани прашања.

  6. Персонализација и препораки: искористете ги техниките за персонализација за да го приспособите искуството за купување врз основа на преференциите и однесувањето на корисниците. Имплементирајте интелигентни мотори за препораки кои предлагаат релевантни производи или дополнителни ставки врз основа на историјата на прелистување и купување на клиентот.

  7. Искористете го социјалниот доказ и итноста: Прикажете вистински прегледи и препораки од клиентите на вашата веб-локација за да обезбедите социјален доказ за квалитетот и вредноста на вашите производи. Создадете чувство на итност преку предупредувања за ограничен залихи, временски ограничени понуди или ексклузивни попусти, охрабрувајќи ги корисниците да преземат итна акција.

  8. Поедноставување на враќањето и поддршката за клиентите: Нудењето политика за враќање без проблеми и одговорната поддршка на клиентите е од клучно значење за градење на довербата на клиентите. Јасно кажете ги вашите политики за враќање и рефундирање и погрижете се каналите за поддршка на клиентите да бидат лесно достапни и да одговорат на прашања или грижи.

Со имплементирање на овие совети и приспособување на вашите стратегии за е-трговија на уникатните карактеристики на меѓународните пазари, можете да ги зголемите вашите стапки на конверзија и успешно да го проширите вашиот бизнис на глобално ниво.

Оптимизација на страницата на производот

Кога станува збор за поттикнување конверзии, оптимизирањето на страницата на производот игра клучна улога. Со имплементирање на одредени стратегии, можете многу да влијаете на процесот на донесување одлуки и да ги подобрите стапките на конверзија.

Прво и основно, погрижете се да вклучите висококвалитетни слики на производи кои ги прикажуваат вашите понуди од повеќе агли. Вклучете ја функционалноста за зумирање и овозможете им на корисниците детално да го испитаат производот. Дополнително, размислете за користење видеа од производи кои го прикажуваат предметот на дело, истакнувајќи ги неговите карактеристики и придобивки. Визуелната содржина е моќна алатка за привлекување на вниманието на потенцијалните клиенти и обезбедување реална претстава за производот.

Кога правите описи на производи, фокусирајте се на истакнување на придобивките наместо само на наведување на карактеристиките. Јасно комуницирајте како производот може да реши проблем или да го подобри животот на клиентот. Користете описен јазик и привлечна копија за да создадете привлечна приказна што ќе резонира со вашата целна публика. Со нагласување на вредноста и предностите на производот, можете ефективно да ги убедите клиентите да купат.

51676412 746b 4956 bd19 31d02cc61aa7
60426987 52cd 4cee bcd2 6cafd94d0592

Оптимизација на веб-страница

За понатамошно оптимизирање на корисничкото искуство и поттикнување конверзии на вашата веб-локација, постојат дополнителни стратегии што можете да ги имплементирате.

Прво, поедноставувањето на навигацијата и отстранувањето на содржината што го одвлекува вниманието е од суштинско значење. Погрижете се структурата на вашата веб-локација да е интуитивна и беспрекорно да ги води корисниците од страницата на производот до процесот на наплата. Јасните и логични менија за навигација, истакнатата функционалност за пребарување и добро организираните категории им овозможуваат на корисниците брзо и ефикасно да го најдат она што го бараат.

Подобрувањето на квалитетот на копијата на вашата веб-локација може многу да влијае на ангажманот на корисниците. Користете привлечен и убедлив јазик што резонира со вашата целна публика, истакнувајќи ги придобивките и уникатните продажни точки на вашите производи или услуги. Добро изработената копија воспоставува врска со корисниците, градејќи доверба и зголемувајќи ја веројатноста за конверзија.

Оптимизиран процес на наплата

За време на процесот на наплата, дури и мали триење или компликации може да доведат до напуштање на количката. За да го минимизирате овој ризик и да ги максимизирате конверзиите, од клучно значење е да го оптимизирате вашето искуство со наплата во неколку клучни области.

Прво и основно, едноставноста е најважна. Рационализирајте го процесот на наплата за да го направите што е можно поедноставен и интуитивен. Елиминирајте ги непотребните чекори и полињата за формулари, овозможувајќи им на корисниците брзо и без напор да го завршат своето купување. Интерфејсот без неред и лесен за корисникот помага да се намали триењето и поттикнува непречено искуство со наплата.

Во денешниот свет во кој доминираат мобилните телефони, од суштинско значење е да се осигурате дека вашиот процес на наплата е погоден за мобилни телефони. Со зголемениот број на корисници кои купуваат на мобилни уреди, од клучно значење е да ја оптимизирате вашата страница за наплата за помали екрани, осигурувајќи се дека е целосно одговорна и лесна за навигација на паметни телефони и таблети.

0dfd1762 5c3d 49eb 83be 4e387bdddf86

Подобрено корисничко искуство

За да создадете навистина беспрекорно корисничко искуство на вашиот целен пазар, инкорпорирањето на специфични елементи може значително да го подобри задоволството и ангажираноста на корисниците. Размислете за имплементирање на функции како што се превод, разговор во живо, пребарување на сајтови и ЧПП за да ги задоволите потребите и преференциите на вашите корисници.

Еден клучен аспект за ангажирање на корисниците на нов пазар е зборувањето на нивниот јазик. Обезбедувањето превод на страницата им овозможува на посетителите пристап до вашата содржина на нивниот мајчин јазик, осигурувајќи дека можат целосно да ги разберат и да се поврзат со вашите понуди. Со отстранување на јазичните бариери, создавате поинклузивно и попријатно искуство за корисниците, што доведува до поголем ангажман и зголемени стапки на конверзија.

Персонализираната поддршка е уште еден суштински елемент што може значително да го подобри корисничкото искуство. Нудејќи функционалност за разговор во живо, им давате на корисниците можност директно да комуницираат со претставник за поддршка на клиентите во реално време. Ова овозможува итна помош, решавање на прашања и обезбедување персонализирани препораки, што може значително да го зголеми задоволството на клиентите и да изгради доверба во вашиот бренд.

9ded8a0b e4e4 4694 bd4c cf6901c5fd43

Важноста на тестирањето

За да ги оптимизирате перформансите на вашата веб-локација и да го максимизирате неговото влијание на целниот пазар, од суштинско значење е постојано да се тестираат различни елементи користејќи A/B тестирање. Иако одредени стратегии или избор на дизајн можеби работеле добро за вашата веб-локација во минатото или на други сајтови, важно е да се препознае дека претпоставките можеби не секогаш се точни на нов пазар или за различен сет на корисници.

А/Б тестирањето вклучува создавање на повеќе варијации на веб-страница и нивно презентирање на различни сегменти од вашата публика. Со мерење на перформансите на секоја варијанта и анализирање на однесувањето на корисниците, можете да соберете вредни сознанија за тоа што најдобро одекнува со вашите целни корисници на конкретниот пазар на кој влегувате.

Преку A/B тестирањето, можете да експериментирате со различни распореди, бои, повици за акција, наслови и позиционирање на содржината за да одредите кои комбинации даваат најголем ангажман, конверзии и севкупен успех. Овој итеративен процес на тестирање ви овозможува да донесувате одлуки засновани на податоци и да го усовршите дизајнот, функционалноста и пораките на вашата веб-локација врз основа на вистинските повратни информации од корисниците.

Прво фокусирајте се на брзите победи

Започнете со брзи оптимизации како што се подобрување на описите на производите и CTA. Потоа, зафатете се со поголеми ремонти како што се промените во распоредот на страницата за долгорочни придобивки.

Продажбата на меѓународно ниво има можности и предизвици. ConveyThis го прави локализирањето на страниците на преку 100 јазици брзо и лесно. Дозволете ConveyThis да ги отстрани јазичните бариери кога се шири на глобално ниво.

1691f937 1b59 4935 a8bc 2bda8cd91634
ab9aaf01 f167 4551 903e 0190d36369d7

Истражување на нови пазари

Кога се проширувате на нов пазар, од клучно значење е да се спроведе темелно истражување за да се разберат суптилните разлики во однесувањето на потрошувачите, културните вредности, регулативите, конкурентите и инфраструктурните размислувања. Секој пазар претставува уникатни предизвици и можности, а длабокото разбирање на овие фактори е од суштинско значење за успешен влез.

Однесувањето на потрошувачите може значително да варира од еден пазар до друг. Важно е да се проучат преференциите, навиките за купување и процесите на донесување одлуки на целната публика на новиот пазар. Културните вредности исто така играат клучна улога во обликувањето на однесувањето на потрошувачите. Разбирањето на културните нијанси, традициите и обичаите на целниот пазар ви помага да ги приспособите вашите маркетинг пораки, позиционирањето на производите и целокупната стратегија на брендот за да резонираат со локалната публика.

Покрај тоа, регулативите и законските барања може да се разликуваат на различни пазари. Од суштинско значење е да се запознаете со локалните закони и регулативи кои ја регулираат вашата индустрија, вклучително и усогласеноста со производите, приватноста на податоците, стандардите за рекламирање и сите други правни размислувања. Почитувањето на овие прописи гарантира дека вашиот бизнис работи во целосна согласност и избегнува какви било потенцијални правни проблеми.

Оптимизирање на фазите на патување на купувачот

За да создадете беспрекорно корисничко искуство и ефикасно да ги ангажирате клиентите во текот на нивното патување, од суштинско значење е да ја усогласите вашата веб-страница со нивниот начин на размислување во текот на секоја фаза. Со разбирање на нивните потреби и преференци во секоја фаза, можете да ја оптимизирате вашата веб-локација за да ги обезбедите вистинските информации и карактеристики за да ги водат кон конверзија и да ја поттикнете лојалноста.

За време на фазата на подигање на свеста, фокусирајте се на комуникацијата на идентитетот на вашиот бренд и факторите на диференцијација. Направете привлечни пораки и визуелни слики кои привлекуваат внимание и создаваат впечаток за паметење. Јасно кажете го вашиот уникатен предлог за вредност за да се издвоите од конкурентите и да оставите трајно влијание врз потенцијалните клиенти.

Како што корисниците напредуваат во фазата на интерес, тие бараат детални информации за производот и споредби. Обезбедете сеопфатни и лесно достапни детали, спецификации и карактеристики за производот. Висококвалитетните слики, видеа и прегледи на клиенти, исто така, можат да играат клучна улога во градењето доверба и помагањето на клиентите да донесуваат информирани одлуки.

Конверзии влијае на брзината на страницата

Бавното време на вчитување на страницата има директно влијание врз корисничкото искуство, што доведува до зголемени стапки на излез и помал ангажман. За да се ублажи овој проблем, од клучно значење е да се оптимизира брзината на вашата веб-страница. Една ефективна стратегија е да се компресираат сликите, намалувајќи ја нивната големина на датотеката без да се загрози квалитетот. Ова овозможува побрзо време на вчитување и помазно искуство на прелистување за вашите посетители.

Друг пристап за подобрување на брзината е да се проценат и отстранат непотребните приклучоци или скрипти кои може да ја забават работата на вашата веб-страница. Рационализирањето на базата на кодови и елиминирањето на сите непотребни или интензивни елементи со ресурси може значително да го зголеми времето на вчитување.

Овозможувањето механизми за кеширање е уште еден ефикасен начин за подобрување на брзината. Со складирање на статични верзии на вашите веб-страници, кеширањето ја намалува потребата за чести барања од серверот, овозможувајќи побрзо преземање и доставување на содржината до корисниците. Спроведувањето на кеширање на прелистувачот и техниките за кеширање од страна на серверот може да доведе до забележителни подобрувања во времето на вчитување на страницата.

d3f6dade f6d8 4d35 8419 7dffac649e6a
d6d6bb1c 2aed 4d3f 83cf c0995eada33b

Промоциите ги поттикнуваат купувањата

Понудите како бесплатна испорака, попусти со ограничено време и програми за награди поттикнуваат купувања. Создадете итност со тактики како флеш продажба.

Тестирањето и оптимизацијата се во тек додека пазарите, технологијата и однесувањето на купувачите се развиваат. Фокусирајте се прво на брзите победи, а потоа на поголеми проекти. ConveyThis го прави локализирањето на која било веб-страница брзо и лесно, отстранувајќи ги јазичните бариери на глобално ниво.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2