Поставување на вашата повеќејазична продавница Shopify за глобална продажба со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Отклучување на глобалниот потенцијал за е-трговија: прифаќање на повеќејазичноста

Како можам да ја засилам мојата продажба? Ова е итно барање што го прогонува секој сопственик на онлајн продавница.

Ефективен пристап во нашиот меѓусебно поврзан свет е да се оди меѓународно. Иако ова може да изгледа застрашувачки - да се впуштите во непознати пазари и да излезете од вашата комфорна зона - исплатата може да биде значителна.

Значи, какви придобивки носи повеќејазичната онлајн продавница, која нуди повеќе јазици на вашата платформа Shopify?

Постигнување на нова публика.

Сепак, има повеќе за тоа. Со прифаќање на повеќејазичноста, би можеле да ја зголемите продажбата со допирање на нови пазари во странство. Ова не е само за да ги достигнете: вие додавате повеќе вредност на нивното искуство, како што е наведено во написот за Интернационализирање за да испорачате вредност на вашата публика.

Кога се интернационализирате, не само што ја преведувате вашата страница за да стигнете до нов пазар; ја приспособувате вашата содржина да резонира со тој пазар, да додавате вредност, да го поедноставите процесот на купување и да се усогласите со културата и јазикот на целниот пазар.

Истражувањата покажуваат дека 90% од оние што не зборуваат англиски јазик нема да купуваат од веб-локација само на англиски јазик.

Затоа, повеќејазичната продавница на Shopify ви овозможува да ги вклучите сите потенцијални клиенти што ги исклучувате со ограничување на вашата продавница на вашиот мајчин јазик.

Уште сте убедени? Се надеваме дека сте. Се разбира, изгледите да ја направите вашата продавница повеќејазична може да изгледа застрашувачка. Бидете сигурни, ние ќе ве водиме на наједноставниот начин да го постигнете тоа.

300

Максимизирање на глобалниот досег: ефективни стратегии за беспрекорен меѓународен превоз

1025

За да се искористат огромните можности за глобална продажба, клучна улога игра ефикасната меѓународна испорака. Беспрекорно се усогласува со целта да се создаде повеќејазична онлајн продавница која се грижи за разновидна публика ширум светот. Во оваа статија, ќе истражиме три широко усвоени стратегии за меѓународен превоз, приспособени на уникатните капацитети на трговците на мало, достапните ресурси и специфичните барања.

  1. Самоуправувана испорака: Многу трговци на мало, особено оние кои започнуваат во помал обем, се одлучуваат за самоуправувани операции за испорака. Ова вклучува лично надгледување на секој аспект од процесот на испорака, од пакување до користење на локални поштенски услуги или ангажирање независни курирски услуги. Иако овој пристап бара дополнително време и напор, тој е рентабилен и со низок ризик, особено за бизниси со умерен обем на нарачки. Сепак, важно е да се напомене дека клиентите може да имаат повисоки меѓународни трошоци за испорака во споредба со поголемите онлајн трговци на мало. И покрај овој недостаток, тој претставува можност за иден раст и проширување.

  2. Dropshipping: За почетниците претприемачи, dropshipping претставува остварлива алтернатива. За разлика од самоуправуваната испорака, dropshipping ја елиминира потребата за складирање и директно продавање производи. Наместо тоа, трговците на мало соработуваат со воспоставени провајдери на dropshipping како Oberlo, кој беспрекорно се интегрира со платформи како Shopify. Ова им овозможува на трговците на мало да се фокусираат единствено на промоција и продажба на производи, додека партнерот dropshipping се грижи за логистиката, вклучувајќи го и меѓународниот превоз. Следствено, преводот на онлајн продавницата станува суштински за да се максимизира нејзиниот потенцијал за глобална продажба.

  3. Складирање за исполнување: Основаните трговци на мало со поголеми количини на нарачки честопати се свртуваат кон решенија за складирање за исполнување. Ова подразбира партнерство со логистички компании од трета страна кои се занимаваат со управување со залихи, обработка на нарачки, пакување и испорака во име на трговецот на мало. Со аутсорсинг на овие операции, трговците на мало добиваат драгоцено време да се фокусираат на стратегиите за продажба и маркетинг. Дополнително, магацините за исполнување преговараат за конкурентни стапки за испорака, од корист и на трговците на мало и на клиентите. Ова е особено поволно за меѓународниот превоз, бидејќи испораките на големо резултираат со значителни заштеди на трошоците. Идеално, изборот на складиште за исполнување лоциран во непосредна близина на основната база на клиенти дополнително ги минимизира трошоците за испорака.

Ослободување на глобален потенцијал: Навигација во преводите во продавницата и оптимизација со апликациите Shopify

Конечно е време да ја преведете вашата продавница. Shopify го олеснува користењето на апликациите - што може да се преземаат од нивната продавница за апликации - за ефикасно да се насочи овој процес.

Со специфична апликација Shopify, имате потенцијал да постигнете три значајни подвизи:

Извршете рачен или автоматизиран превод на вашата веб-локација на повеќе од 100 различни јазици Набавувајте професионални преведувачки услуги Гарантирајте дека вашата продавница се придржува до упатствата на Google SEO, подобрувајќи ја оптимизацијата на оптимизацијата. лоцирање на секој мал дел од текстот расфрлан низ вашиот огромен број елементи на страницата. Тоа ви дава моќ да се концентрирате на основниот аспект: продажбата.

Ако автоматизираниот превод изгледа малку некохерентен, апликацијата нуди функција Human Translation за негово рафинирање.

Уредувања на преводот Апликацијата ви овозможува рачно да ги менувате сите ваши преводи и да користите визуелен уредник за прецизна идентификација на поставеноста на преводот на вашата страница. Ова го олеснува обезбедувањето дека не сте пропуштиле ништо. Исто така, имате можност директно да нарачате професионални преводи преку апликацијата за да постигнете највисок можен квалитет на преводот.

Не заборавајте на важноста на SEO. Затоа, развојот на приклучок беше од суштинско значење што автоматски генерира URL-адреси на поддомен за вашите преведени страници за индексирање на Google.

За да ја искористите оваа апликација Shopify и да ја истражите бесплатно, едноставно инсталирајте ја апликацијата од дадената врска.

1104

Совладување меѓународна е-трговија: приспособување на конверзија на валута и фактурирање за глобален успех

1105

Сега истражуваме во завршните допири - оние суптилни елементи кои додаваат огромна вредност на патувањето за интернационализација на вашата продавница. Како платформа за е-трговија, од суштинско значење е да бидете опремени да ја трансформирате валутата на вашата продавница во сите локални валути на вашата целна демографска слика. Понатаму, преведувањето на вашите фактури е клучно за да се обезбеди оптимално искуство за купување за вашите клиенти.

Наједноставниот метод за управување со конверзија на валути е да се интегрира приклучок за конвертор на валути како овој што е обезбеден.

Во врска со преводот на фактурите, во претходната статија беа детално опишани чекорите за тоа како да се постигне ова со помош на одредена апликација. Вреди да се прочита.

Слободно преземете го нашиот водич „Најдобри практики за поставување меѓународна продавница“, за да стекнете длабинско знаење за стратегиите за прекугранична продажба.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2