Пренесете го ова: Вашето решение за превод на германски веб-страници

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Подготвени сте да преведете веб-страница на германски?

Преведете веб-локација

Постојат неколку начини да се преведе веб-страница на германски.

Нашите најдобри избори се:

  1. Користете алатка за превод: многу веб-прелистувачи имаат вградени алатки за превод што ви дозволуваат да преведете веб-локација на друг јазик. На пример, во Google Chrome, можете да кликнете со десното копче на веб-страница и да изберете „Преведи на германски“ за да ја преведете веб-страницата на избраниот јазик.

  2. Користете додаток или екстензија за превод: достапни се голем број додатоци и екстензии кои можат да преведуваат веб-локации на различни јазици. Некои популарни опции вклучуваат Google Translate, DeepL и ConveyThis.

  3. Користете услуга за превод: Ако сакате да преведете цела веб-локација на германски, можете да користите услуга за превод како што се Преведувачки услуги САД или DocTranslator. Овие услуги обично наплаќаат надомест за нивните услуги, но тие можат да обезбедат висококвалитетни преводи на веб-локации и друга содржина.

  4. Рачно преведете ја веб-локацијата: Ако имате мала веб-локација и сакате сами да ја преведете на германски, можете да го направите тоа со рачно преведување на содржината на веб-страницата. Ова може да биде процес кој одзема многу време, но може да биде добра опција ако сакате да се осигурате дека преводот е точен и конзистентен со тонот и стилот на вашиот бренд.

Без разлика кој метод ќе го изберете, важно е да имате на ум дека преведувањето е сложен процес и не е секогаш можно совршено да се преведе веб-локација. Некои значења може да се изгубат или да се изменат во процесот на преведување и важно е внимателно да ја прегледате преведената веб-локација за да се осигурате дека точно ја пренесува наменетата порака.

Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ПренесиОва е најдобрата алатка за градење двојазични германски веб-страници

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес3
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

слика2 услуга3 1

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

безбедни преводи
слика2 дома4

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.