3 совети за хостирање на успешен состанок со WordPress

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Alexander A.

Alexander A.

Прилагодување на невидени околности

Во овие извонредни времиња, кога престојот и работата од дома станаа норма, останува клучно да ја задржиме нашата вклученост во различните настани во заедницата што сме имале привилегија да ги поддржуваме во изминатите години.

Иако средбата лично во моментов не е изводлива, ние сме навистина изненадени од бројот на состаноци во WordPress кои успешно се префрлија на виртуелни настани, обезбедувајќи континуирана размена на информации, знаење и идеи. Во свет кој често се чувствува исклучен, овој континуитет е посуштински од кога било.

Иако следните неколку месеци може да донесат несигурност за многу бизниси ширум светот, зачувувањето на личните врски и интеракции во рамките на нашите работни заедници ќе остане вреден ресурс.

Без разлика дали сте независен работник, хонорарен работник или дел од агенција, напорите на водачите на заедницата на WordPress во одржувањето на овие состаноци го прикажуваат неверојатниот дух на оваа заедница. Ајде да истражиме совети од различни организатори на состаноци на WordPress за тоа како успешно ги прилагодуваат своите настани во виртуелната област.

Поттикнување на интеракцијата во заедницата

Само затоа што настанот е виртуелен не значи дека протокот на прашања, коментари и споделување информации треба да престане.

За да се постигне ова, Маријано Перез од заедницата на WordPress Севиља предлага да се вклучи функцијата за разговор или коментари во видео платформата. Дополнително, доделувањето некого да управува и да решава прашања низ виртуелниот состанок го одржува ангажманот.

Понатаму, Флавија Бернардез од заедницата на WordPress Аликанте нагласува дека таквите интерактивни функции не само што го одржуваат ангажманот, туку и им помагаат на говорниците да останат опуштени и фокусирани на нивните презентации.

Ако не се достапни посветени модератори за коментари, Иван Со од заедницата на WordPress во Хонг Конг препорачува да се воспостават јасни упатства за присутните на Интернет, како што е користење на функцијата „крени рака“ за поставување прашања (за платформи како Зум). Друг предлог од Anchen Le Roux од заедницата WordPress Pretoria е да се обезбеди можност за сите да поставуваат прашања со одење низ виртуелната „соба“. Анхен, исто така, охрабрува да се вградат виртуелни награди за да се додаде елемент на забава во онлајн искуството.

Организаторите на состаноци на WordPress постојано ја поддржуваат употребата на софтвер за состаноци како Зум, кој нуди интерактивни функции што ги одржуваат учесниците ангажирани и заинтересирани.

Поттикнување на интеракцијата во заедницата
Обезбедување на конзистентност

Обезбедување на конзистентност

Хостирањето на виртуелен настан не треба да ја намали потребата за доследност; треба да се третира со исто ниво на посветеност како и собир во лице.

Иван предлага да се најавите 5 до 10 минути пред закажаното време за почеток за да ги подготвите звучниците и да обезбедите непречено технички операции. Флавија го повторува ова чувство и ја нагласува важноста од тестирање на онлајн опкружувањето со сите говорници еден ден пред настанот. Ако се појават технички проблеми за време на вистинскиот настан, од суштинско значење е да останете смирени, бидејќи флуктуациите во брзината на интернет понекогаш може да доведат до непредвидени предизвици.

Доследноста се протега надвор од логистиката на настани, како што советува Хозе Фреитас од заедницата на WordPress Porto. Промовирањето на настанот и соопштувањето дека тој ќе продолжи во виртуелен формат се клучни чекори за одржување на ангажманот на заедницата додека повторно не станат можни собири во лице. Хозе понатаму препорачува да се задржат истиот датум и време како и оригиналниот настан, осигурувајќи дека оние кои го резервирале физичкиот настан во нивните календари сè уште можат да присуствуваат на виртуелната верзија.

Проширување на досегот на заедницата

Една значајна предност на виртуелните настани е можноста за проширување на учеството на заедницата и споделување на знаењето.

Хозе нагласува дека онлајн состаноците не се ограничени на одредени градови или населени места; тие нудат можност за членови на заедницата на WordPress од различни региони, дури и различни земји, да учествуваат, надминувајќи ги физичките растојанија. Сепак, важно е да се земат предвид ограничувањата на одбраната платформа за онлајн состаноци, бидејќи може да има ограничување на бројот на учесници.

Иако приоритетот на вклучувањето на заедницата во самиот настан е од клучно значење, тоа не значи дека содржината не може да се сподели потоа. Иван предлага да го снимате состанокот и да го споделите со оние кои не можат да присуствуваат на виртуелниот настан, па дури и да го проширите неговиот дофат со споделување со други заедници на WordPress.

Проширување на досегот на заедницата

Гледајќи напред

Безброј состаноци на WordPress успешно се прилагодуваат на виртуелниот пејзаж, осигурувајќи дека заедницата останува енергична и ангажирана во овие предизвикувачки времиња. Се надеваме дека сознанијата од организаторите на состаноци на WordPress за кои зборувавме ќе дадат вредни насоки за вашата транзиција кон виртуелни настани.

Резимирај

Резимирајте

  1. Поттикнете интерактивен онлајн настан што го отсликува личниот допир на собири во лице. Користете функции како разговор, коментари и јасни упатства за прашања за да одржите ангажман и да ги поттикнете врските.

  2. Одржувајте доследност преку тестирање на онлајн-околината, подготвување пред настанот и комуникација со вашата заедница за да се осигурате дека тие се свесни за виртуелниот формат.

  3. Искористете ја можноста да го проширите досегот на вашата заедница со добредојде на учесници од различни локации. Размислете за снимање и споделување на настанот за да го максимизирате неговото влијание и да го олесните споделувањето знаење.

Со нетрпение очекуваме да бидеме сведоци на иновативните формати што состаноците на WordPress ќе продолжат да ги прифаќаат во месеците што следат.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2