Преведување на вашата веб-страница користејќи Google: Совети и алтернативи

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Преведување на вашата веб-страница користејќи Google

Развивањето на повеќејазична веб-локација може во голема мера да го прошири својот дофат до глобалната публика. Едно решение е да користите Google Translate. Бесплатен е, лесен за користење и поддржува над 100 јазици. Едноставно додадете го кодот на Google Translate на вашата веб-локација и поставете ги јазиците што сакате да ги поддржувате. Алатката користи машински превод, така што квалитетот на преводот може да варира, но тоа е брз и достапен начин да се обезбеди превод за вашата веб-локација. За да ја подобрите точноста, размислете да побарате професионален преведувач да ја прегледа преведената содржина или да користи платени услуги како Google Translate API. Имањето повеќејазична веб-локација може да го подобри корисничкото искуство, да го зголеми сообраќајот и на крајот да ја зголеми продажбата.

Сепак, важно е да се забележи дека машинскиот превод можеби не е секогаш 100% прецизен и може да резултира со погрешни преводи. За да обезбедите најдобро корисничко искуство, размислете да вклучите оградување во кое се наведува дека преводите се обезбедени од Google Translate и можеби не се 100% точни. Дополнително, размислете да ангажирате професионален преведувач за да ги прегледа преводите или да инвестира во платена услуга за превод. Преводот рецензиран од луѓе може да го подобри севкупниот квалитет и да се осигура дека наменетата порака е прецизно пренесена до целната публика.

vecteezy тимот прави апликација за паметни телефони

Како заклучок, користењето на Google Translate е одлична почетна точка за развој на повеќејазична веб-страница. Иако можеби не секогаш ги обезбедува најточните преводи, тоа е рентабилно решение што може значително да го подобри корисничкото искуство и да го прошири досегот на вашата веб-локација. Со комбинирање на машински превод со професионален преглед или платени услуги за превод, можете да обезбедите висококвалитетни, точни преводи кои ефикасно ја пренесуваат вашата порака до глобалната публика.

Најдобри практики за користење на Google за преведување на вашата веб-страница

Кога користите Google Translate за преведување на вашата веб-локација, важно е да ги следите најдобрите практики за да обезбедите висококвалитетни, точни преводи кои ефикасно ја пренесуваат вашата порака до глобалната публика.

vecteezy модерни 3d онлајн јазици за учење на часови по јазици 7494770
 1. Обезбедете одрекување: бидејќи машинскиот превод можеби не е секогаш 100% прецизен, размислете да вклучите одрекување на вашата веб-локација во кое се наведува дека преводите се обезбедени од Google Translate и можеби не се целосно точни.

 2. Користете професионален преглед: размислете да ангажирате професионален преведувач за да ги прегледа преводите или да инвестирате во платена преведувачка услуга за да обезбедите највисоко ниво на точност и квалитет.

 3. Изберете ги вистинските јазици: изберете ги јазиците што сакате да ги поддржите врз основа на вашата целна публика и регионите што сакате да ги достигнете. Google Translate поддржува над 100 јазици, затоа внимателно разгледајте ги вашите опции.

 4. Поедноставување на содржината: Машинскиот превод најдобро функционира со едноставен, јасен јазик. Размислете за поедноставување на вашата содржина, избегнување сленг и идиоми и користење кратки, јасни реченици.

 5. Тестирајте го преводот: Тестирајте го преводот така што некој течно го познава целниот јазик да го прегледа и да провери дали е точност и читливост. Ова може да помогне да се идентификуваат сите области на кои можеби е потребно подобрување.

Следејќи ги овие најдобри практики, можете да се осигурате дека вашата веб-локација е ефективно преведена и дека вашата порака е прецизно пренесена до глобалната публика. Иако машинскиот превод е исплатливо решение, неговото комбинирање со професионален преглед или платени услуги за превод може да го подобри севкупниот квалитет и да ви помогне да ги постигнете вашите цели.

Како да го користите Google за да ја преведете вашата веб-страница

Преведувањето на вашата веб-страница со Google Translate е рентабилен и едноставен начин да се допре до глобалната публика. Еве како да го направите тоа:

 • Додајте го кодот на Google Translate на вашата веб-локација: можете да го најдете кодот на веб-страницата на Google Translate. Едноставно копирајте го и залепете го во HTML на вашата веб-страница.

 • Изберете ги јазиците што сакате да ги поддржувате: Google Translate поддржува над 100 јазици, затоа изберете ги јазиците што сакате да ги поддржувате врз основа на вашата целна публика и регионите што сакате да ги достигнете.

 • Приспособете го изгледот на алатката за превод: можете да го приспособите изгледот на алатката за превод да одговара на дизајнот на вашата веб-локација.

 • Тестирајте го преводот: Тестирајте го преводот така што некој течно го познава целниот јазик да го прегледа и да провери дали е точност и читливост.

 • Обезбедете одрекување: бидејќи машинскиот превод можеби не е секогаш 100% прецизен, размислете да вклучите одрекување на вашата веб-локација во кое се наведува дека преводите се обезбедени од Google Translate и можеби не се целосно точни.

vecteezy превод онлајн технологии концепт копче млад човек 13466416
 1. Со користење на Google Translate, можете брзо и лесно да обезбедите превод за вашата веб-локација и да допрете до глобална публика. Сепак, имајте на ум дека машинскиот превод можеби не е секогаш 100% прецизен и размислете да побарате професионален преведувач да ја прегледа преведената содржина или да користи платена услуга за превод за најдобри резултати.

Преведете веб-локација

Подготвени сте да додадете код на Google Translate на вашата веб-локација?

Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ConveyThis е најдобрата алатка за создавање веб-страници на повеќе јазици

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес3
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

безбедни преводи
слика2 дома4

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.