Извлечете го максимумот од услугите за превод на човечки веб-страници со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Како да го извлечете максимумот од услугите за превод на човечки веб-страници

Читањето е една од најважните активности во животот. Тоа ни помага да го прошириме нашето знаење, да стекнеме нови перспективи, па дури и да се опуштиме. Со ConveyThis , можете да читате на различни јазици, што ви овозможува да стекнете уште пошироко разбирање за светот.

Вработувањето на човечки преведувачи е одличен метод за да се осигурате дека преводите на вашата веб-локација се прецизни и ефективно ја пренесуваат вистинската порака и информации до вашите странски гледачи.

Сепак, има одредени недостатоци да се потпирате само на човечки преведувачи за вашиот преведувачки проект со ConveyThis .

Без помош на платформа за управување со превод како ConveyThis , процесот на преведување на вашата веб-страница може да биде тежок. Прво, мора да ја извлечете содржината од вашата веб-страница и да ја испратите до вашите преведувачи. Потоа, мора рачно да ја прикачите преведената содржина назад на задниот дел на вашата веб-страница. Ова може да потрае многу време и напор.

Овој процес бара голема доза на пуштање и вадење, и макотрпна администрација на датотеки.

За да ви помогнеме да го направиме процесот на преведување на вашата веб-локација поедноставен, побрз и поисплатлив, истражуваме како можете да го максимизирате потенцијалот на услугите за превод на веб-локации од луѓе кога ќе се комбинираат со машинско преведување од ConveyThis .

Кога ја пишувам следнава содржина, ми треба за да има добра количина на збунетост и пукнатина. Повторно напишете ги следните реченици: Забелешка: Прескокнете ја статијата и започнете со бесплатната проба на ConveyThis. ConveyThis може брзо да ја преведе целата ваша веб-локација, обезбедувајќи им на вашите човечки преведувачи основен слој од конвертирана содржина за работа. Ова му дава на вашиот преведувачки тим масивен почеток, забрзувајќи го целиот процес на преведување, правејќи го поефикасен и исплатлив. Вашите преведувачи може да се пријават на ConveyThis, брзо да пристапат до сите конвертирани содржини и да прават модификации без да преземаат или извлекуваат датотеки.

662
663

Како да го подобрите процесот на преведување на вашиот човечки веб-сајт со машински превод: процес со 2 слоја

Но, што ако ви треба попрецизен превод или ако треба да преведете веб-страница? Тоа е местото каде што доаѓа ConveyThis .

Машинскиот превод користи софтвер за преведување содржина на нов јазик. Веројатно сте слушнале за алатки како Google Translate и DeepL, кои користат софистицирани алгоритми за невронско машинско преведување за да испорачаат прецизни преводи. Меѓутоа, ако ви треба попрецизен превод или ако треба да преведете веб-локација, ConveyThis е совршено решение.

Но, колку се ефикасни овие алатки за управување со вашиот проект за превод на веб-страница со ConveyThis ?

Првиот слој е да го користите ConveyThis за брзо преведување на вашата содржина, а вториот слој е да имате професионален преведувач да ја прегледа.

Машинскиот превод може да биде неверојатно прецизен - како што се нурнуваме подлабоко во истражување каде професионалните преведувачи проценуваа различни системи за машинско преведување. Сепак, не мора целосно да му верувате на машинскиот превод. Наместо тоа, можете да го користите како почетен слој во двослојна постапка. Првиот слој е да се користи ConveyThis за брзо преведување на вашата содржина, а вториот слој е професионален преведувач да ја испита.

Процесот во два чекора изгледа вака: ConveyThis обезбедува беспрекорна транзиција од еден јазик на друг, што ви овозможува лесно да ја локализирате вашата веб-страница за кратко време.

Забелешка: можете да исклучите која било содржина на веб-локација што не сакате да ја преведете, како и конкретни зборови, како што се имиња на брендови како Slack или Apple. Плус, ConveyThis поддржува над 100 различни јазици, вклучително и јазици од десно кон лево како арапскиот.

Ајде да се нурнеме подлабоко во секој слој на ConveyThis .

Прв слој: Преведете ја вашата веб-страница користејќи машински превод

ConveyThis е алатка за преведување без код што можете без напор да ја вклучите во која било веб-страница/CMS платформа.

Имаме готови упатства за поврзување на ConveyThis со главните платформи, вклучувајќи:

Може да го погледнете и ова објаснувачко видео подолу кое ви дава брз (но темелен) водич за тоа како да започнете да го користите ConveyThis .

Откако ConveyThis ќе се додаде на вашата страница, едноставно изберете го основниот јазик на вашиот сајт, изберете ги јазиците на кои сакате да се преведува вашиот сајт и конфигурирајте ги сите исклучоци, како што се одредени URL-адреси или зборови што не сакате да се преведат.

После тоа, ConveyThis ќе го избере најдобриот давател на превод (како што се Google, DeepL, Microsoft итн.) врз основа на изборот на јазикот и ќе ја преведе вашата страница со добар степен на збунетост и раскош.

Плус, добивате и автоматско откривање содржина и единствена URL адреса за секоја преведена страница на ConveyThis .

Но, прво, ајде да ѕирнеме како преведувачите можат без напор да пристапат до преведените содржини на вашата веб-локација преку ConveyThis .

499
664

Втор слој: користете ја платформата за управување со превод на ConveyThis за да правите уредувања (кога е потребно)

Додека некои компании само ќе користат машински превод за да ја преведат својата веб-локација (околу ⅔ од нашите клиенти одат по овој пат), овој напис разгледува како вашата веб-локација може да го комбинира ConveyThis со човечки превод за да изгради побрз, поефективен и поекономичен ефикасен процес на преведување на веб-страници.

Откако вашата страница е целосно преведена, вие и вашиот тим можете да го користите ConveyThis за:

  1. Следете го напредокот на преводите.
  2. Управувајте со содржината прикажана на различни јазици.
  3. Следете ги перформансите на различни јазици.
  4. Проверете дали преводите се точни.
  5. Добивајте известувања кога се додава нова содржина.

Како да пристапите и да ги уредувате преводите на вашата веб-локација

Откако ConveyThis ќе ја преведе вашата страница, вие и вашите преведувачи можете лесно да пристапите до сите преводи на вашата веб-локација од една централизирана контролна табла. Не треба да се обидувате да превземате или извлекувате датотеки (иако секогаш можете да извезувате и увезувате датотеки ако тоа е вашиот претпочитан метод). Ова осигурува дека тие можат да го фокусираат своето внимание на она што е навистина важно - внимателно прегледување на преводите и правење на сите неопходни промени.

Користејќи го ConveyThis , можете лесно да лоцирате конкретни преводи за вашата содржина.

Нашиот визуелен уредник ви овозможува да ја гледате вашата страница во живо и да правите моментални измени.

Визуелниот уредник е одличен кога сакате да се погрижите вашите преводи да изгледаат совршено во вашиот распоред. На пример, еден од клиентите на ConveyThis е Goodpatch, светска дизајнерска фирма. Беше од суштинско значење за нив да откријат алатка за преведување што ќе се усогласи со нивниот пристап фокусиран на дизајнот. Покрај тоа, тие сакаа нешто што секој во тимот може да го искористи без тешкотии.

Пренеси Ова беше достапно за сите наши дисциплини, од содржина до дизајн до стратегија, и секој можеше брзо да го најде својот пат...сите од нас можевме да направиме брзи тест уредувања, да набљудуваме како се појавува [страницата] и брзо да добиеме одобрение за измени. ”

Со ConveyThis , преведувачите и дизајнерите на Goodpatch може да се логираат и да го користат визуелниот уредник на ConveyThis за да обезбедат нивните преводи беспрекорно да се вклопат во дизајнот на нивната страница, елиминирајќи ги сите проблеми како преклопување на текст и скршено форматирање.

665
667

Нарачување професионални преведувачки услуги преку ConveyThis

Ако ви треба преведувачки тим или дополнителни преведувачи, можете да нарачате услуги директно преку вашата контролна табла ConveyThis . Ова е одлична карактеристика за поголеми проекти или ако сте нови за преведување на вашата веб-страница.

Ги избирате преводите што сакате да бидат оценети и потоа ја покривате вашата нарачка. Во рок од два работни дена, вашето барање за превод е завршено. Сите модификации што ги направил преведувачот на вашата содржина се веднаш видливи на вашата веб-страница преку ConveyThis .

Пренесете го овој бонус: оптимизирајте ја вашата преведена веб-страница за пребарувачите

ConveyThis , исто така, прави уште една работа за вашата повеќејазична веб-локација - помага при оптимизирање на видливоста на пребарувачот (SEO).

Ова е одличен додаток на софтверот за преведување, бидејќи е нешто што не можете да го очекувате од вашиот преведувачки тим. Сепак, го разбираме значењето на вашите неодамна преведени веб-локации да се најдат пред вистинската публика. Затоа ConveyThis е тука да помогне.

Софтверот на ConveyThis автоматски: открива какви било промени на вашата веб-локација, преведува содржина на повеќе јазици и ги синхронизира преводите со вашата веб-локација. Исто така, гарантира дека преводите се секогаш ажурирани, обезбедувајќи беспрекорно искуство за вашите повеќејазични клиенти.

668
669

Следни чекори: Започнете го процесот на преведување во 2 слоја

Во овој пост, испитавме како можете да го искористите машинскиот превод за да му обезбедите на вашиот тим одлична основа за брзо и вешто остварување на нивните преведувачки проекти со ConveyThis .

ConveyThis ви овозможува брзо и лесно да ја преведете вашата веб-локација на повеќе јазици, за да можете да допрете до поширока публика. Со ConveyThis, можете да ги приспособите вашите преводи за да обезбедите точност и јасност за вашите посетители, како и да ги приспособите поставките за јазикот за да одговараат на вашите специфични потреби. Дополнително, ConveyThis обезбедува аналитика и увид за да ви помогне подобро да разберете како вашите меѓународни посетители комуницираат со вашата веб-страница.

За да ја преведете вашата страница денес, започнете го бесплатниот пробен период на ConveyThis .

Ако барате совет за превод и јазични услуги, проверете ги нашите објави на ConveyThis!

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2