Започнете со бесплатен додаток за преведувач на веб-страници: Пренесете го ова

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Виџетот за преведувач на веб-локации ви овозможува да им понудите инстант јазичен превод на посетителите на вашата веб-локација. Не само што го подобрува корисничкото искуство, туку и го проширува вашиот досег до глобалната публика. Ако сакате да додадете бесплатен додаток за преведувач на веб-локации, еве што треба да знаете за да започнете:

 • Изберете услуга за преведувач на веб-локации: достапни се неколку бесплатни услуги за преведувач на веб-локации, како што се Google Translate, Microsoft Translator и iWebTool Translator. Изберете го оној кој најдобро одговара на вашите потреби и ги нуди јазиците на кои сакате да ја преведете вашата веб-страница.

 • Креирајте додаток за преведувач на веб-локација: повеќето услуги за преведувач на веб-локации обезбедуваат фрагмент од код што можете да го копирате и залепите во HTML-кодот на вашата веб-локација. Ова ќе овозможи виџетот да се прикаже на вашата веб-страница.

 • Приспособете го изгледот: некои услуги за преведувач на веб-локации ви дозволуваат да го приспособите изгледот на виџетот за да одговара на дизајнот на вашата веб-локација. Ова вклучува промена на бојата, големината и положбата на графичката контрола.

 • Додајте го додатокот на вашата веб-локација: Откако ќе го креирате додатокот и ќе го приспособите неговиот изглед, можете да го додадете на вашата веб-локација со копирање и вметнување на фрагментот од кодот во HTML-кодот на вашата веб-локација.

 • Тестирајте го графичкиот елемент: Откако ќе го додадете додатокот на вашата веб-страница, важно е да го тестирате за да бидете сигурни дека работи правилно. Проверете дали виџетот правилно ја преведува вашата веб-локација на јазиците што сте ги избрале.

vecteezy онлајн регистрација маж и жена пополнуваат формулар

Додавањето бесплатен додаток за преведувач на веб-локации на вашата веб-локација е лесен и ефикасен начин да го подобрите корисничкото искуство и да допрете до глобална публика. Започнете со избирање на услуга за преведувач на веб-локации, креирање на графичката контрола, прилагодување на неговиот изглед, додавање на вашата веб-локација и тестирање.

Разбирање на карактеристиките на бесплатниот додаток за преведувач на веб-страници

Бесплатен додаток за преведувач на веб-локации е суштинска алатка за веб-локациите кои сакаат да допрат до глобална публика. Тоа им овозможува на корисниците да ја преведат содржината на вашата веб-страница на нивниот претпочитан јазик со само еден клик. Еве некои од клучните карактеристики што треба да ги барате при изборот на бесплатен додаток за преведувач на веб-локации:

 • Повеќе јазици: изберете виџет што ги поддржува јазиците на кои сакате да ја преведете вашата веб-локација. Некои виџети поддржуваат над 100 јазици, што ги прави одличен избор за повеќејазични веб-страници.

 • Лесна интеграција: Побарајте графичка контрола што може лесно да се интегрира во вашата веб-страница. Повеќето графички контроли доаѓаат со фрагмент од код што можете да го копирате и залепите во HTML кодот на вашата веб-локација.

 • Приспособлив изглед: Некои виџети ви дозволуваат да го приспособите изгледот на виџетот за да одговара на дизајнот на вашата веб-локација. Ова вклучува промена на бојата, големината и положбата на графичката контрола.

 • Превод во реално време: Функцијата за преведување во реално време е неопходна за виџетот за преведувач на веб-локации. Оваа функција им овозможува на корисниците веднаш да преведуваат содржини додека се движат на вашата веб-страница.

 • Точност: изберете виџет што користи технологија за преведување напојувана со вештачка интелигенција за да обезбеди точни и ажурирани преводи.

 • Пријателски за корисникот: Додатокот за корисник е од суштинско значење за добро корисничко искуство. Побарајте графичка контрола што е лесна за употреба и нуди непречено и беспрекорно искуство за посетителите на вашата веб-локација.

Топ 5 од бесплатниот додаток за преведувач на веб-страници

Овие топ 5 бесплатни графички контроли за преведувачи на веб-локации се одлични опции за веб-локациите кои сакаат да допрат до глобална публика. Размислете за фактори како што се поддржаните јазици, технологијата за преведување, приспособливиот изглед, корисничкиот интерфејс, интеграцијата и преводот во реално време кога го избирате вистинскиот додаток за вашите потреби.

413191
 • ConveyThis: овој приклучок ви овозможува лесно да ја преведете вашата веб-страница на повеќе јазици. Користи технологија за преведување напојувана со вештачка интелигенција за да обезбеди точни и ажурирани преводи и нуди кориснички интерфејс за прилагодување и интеграција.
 • Преведувач на веб-страница на Google: овој додаток од Google поддржува над 100 јазици и користи технологија за преведување со ВИ за прецизни преводи. Тоа е исто така приспособливо и лесно да се интегрира во вашата веб-страница.

 • Преведувач на веб-страница iTranslate: овој додаток нуди превод во реално време на над 100 јазици и е лесен за користење и приспособлив. Исто така, обезбедува детална аналитика за користењето на графичката контрола.

 • Преведувач на оваа веб-страница: Овој додаток поддржува над 100 јазици и користи технологија за преведување со вештачка интелигенција. Исто така, овозможува лесна интеграција и прилагодување на изгледот на виџетот.

 • MyWebsiteTranslator: Овој додаток поддржува над 50 јазици и обезбедува превод во реално време. Исто така, овозможува прилагодување на изгледот на виџетот и нуди детална аналитика за користењето.

Подготвени сте да ја направите вашата веб-страница повеќејазична?

2717029
преведете веб-страница на кинески

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !