Употреба на случај: проширување на публиката на Architeg Prints.com со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Слика од екранот 23

На денешниот глобален дигитален пазар, сајтовите за е-трговија мора да се грижат за меѓународната публика за да останат конкурентни. Архитектонските отпечатоци, како оние понудени од Architeg-Prints.com , се привлечни за разновидна група на клиенти ширум светот. За ефикасно поврзување со оваа разновидна публика, на страницата му треба повеќејазично решение. Внесете го ConveyThis - моќна алатка за превод на веб-локации. Еве како Architeg-Prints.com може да го искористи.

Позадина

Architeg-Prints.com нуди курирана колекција на архитектонски отпечатоци, привлечни и за ентузијастите и за професионалците во архитектонскиот простор. За да дојдете до глобалните пазари, од суштинско значење е презентирањето на содржината на мајчиниот јазик на гледачот.

Цел

 1. Направете Architeg-Prints.com достапен за клиенти кои не зборуваат англиски.
 2. Погрижете се преводите да го одразуваат естетскиот квалитет на страницата и да ја задржат суштината на описите на производите.
Слика од екранот 21 1

Чекори за имплементација

 1. Интеграција :

  • Регистрирајте се за сметка на ConveyThis и изберете соодветна претплата.
  • Вклучете го приклучокот ConveyThis или додајте го фрагментот од кодот JavaScript на Architeg-Prints.com.
 2. Конфигурација :

  • Поставете го англискиот како примарен јазик на веб-страницата.
  • Изберете целни јазици врз основа на потенцијалните глобални пазари на Architeg-Prints.com, како што се шпански, француски, јапонски итн.
 3. Приспособување :

  • Изменете го изгледот на менувачот на јазици за да одговара на естетиката на страницата.
  • Одлучете се за професионален превод на ConveyThis за описи на производи, обезбедувајќи прецизно да се пренесат сложените детали од архитектонските дизајни.
 4. Стартување и монитор :

  • Овозможете ја интеграцијата ConveyThis на Architeg-Prints.com.
  • Следете го ангажманот на корисниците и проценете ја популарноста на различни јазици.
Слика од екранот 22

Придобивки

 1. Подобрена пристапност : Architeg-Prints.com станува достапен за поширока публика, поканувајќи повеќе потенцијални купувачи.

 2. Подобрено корисничко искуство : со ConveyThis, корисниците доживуваат течни јазични транзиции без нарушувачки надворешни пренасочувања.

 3. Ефикасност на трошоците : Платформата ја намалува потребата за рачни преводи, заштедувајќи време и ресурси.

 4. Зголемување на оптимизацијата : Оптимизацијата за оптимизација на ConveyThis обезбедува добро рангирање на преведените страници во локалните пребарувачи, со што се зголемува сообраќајот.

 5. Лесни ажурирања : сите идни дополнувања или промени на списоците на производи може брзо да се преведат, обезбедувајќи конзистентност.

3 1
Заклучок

Заклучок

За нишаните сајтови за е-трговија како Architeg-Prints.com, угостителството за глобалната публика може значително да ја зголеми продажбата и препознатливоста на брендот. ConveyThis нуди едноставно, ефективно решение за надминување на јазичните бариери, обезбедувајќи прекрасните архитектонски дизајни на Architeg-Prints.com да бидат ценети низ целиот свет.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес. Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик. Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

лого во квадратен стил bg 500x500 1