Случај на употреба: успехот на BraytonLaw со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
логото

Во светот кој постојано се глобализира, адвокатските канцеларии треба да се поврзат со клиенти и потенцијални партнери од различно јазично потекло. Користењето на услуги за превод на веб-локации може значително да ја подобри пристапноста до услугите на адвокатската канцеларија. Оваа статија го истражува случајот на употреба на имплементирање на ConveyThis , водечко решение за превод на веб-локации, на BraytonLaw.com , веб-страницата за адвокатската фирма Brayton Purcell LLP.

Случај на употреба: успехот на BraytonLaw со ConveyThis

Позадина

Brayton Purcell LLP специјализира во тужби за лична повреда и погрешна смрт, со силен фокус на болести поврзани со азбест. За да го зголеми своето глобално влијание и да се грижи за поширок опсег на клиенти, интегрирањето на преводното решение станува приоритет. ConveyThis нуди интуитивен и ефикасен начин да се постигне ова.

Цел

 1. Проширете го досегот на BraytonLaw.com на клиенти кои не зборуваат англиски.
 2. Поедноставете го процесот на превод на веб-страница без да се загрози естетиката или функционалноста на веб-страницата.
Слика од екранот 18 1

Случај на употреба: успехот на BraytonLaw со ConveyThis

Чекори за имплементација

 1. Интеграција :

  • Регистрирајте се за сметка на ConveyThis и изберете го саканиот план за претплата.
  • Инсталирајте го приклучокот ConveyThis или вметнете го фрагментот од кодот JavaScript обезбеден од ConveyThis на веб-страницата BraytonLaw.com.
 2. Конфигурација :

  • Поставете го стандардниот јазик на веб-локацијата (на пример, англиски).
  • Изберете целни јазици врз основа на целната публика на BraytonLaw.com, како што се шпански, француски, кинески итн.
 3. Приспособување :

  • Прилагодете го изгледот на менувачот на јазици за да се усогласи со дизајнот на BraytonLaw.com.
  • Одлучете се за професионални преведувачки услуги што ги нуди ConveyThis за страници со високи влогови како „За нас“, „Услуги“ и правни документи.
 4. Стартување и монитор :

  • Активирајте ја интеграцијата ConveyThis на BraytonLaw.com.
  • Следете ги интеракциите на корисниците и користете аналитика за да разберете кои јазици често се избираат.
Слика од екранот 19 1

Придобивки

 1. Зголемена пристапност : потенцијалните клиенти од различно јазично потекло можат да пристапат и да ги разберат услугите на BraytonLaw.com без јазични бариери.

 2. Подобрено корисничко искуство : Пренеси Ова нуди непречени транзиции помеѓу јазиците без пренасочување на корисниците на надворешни страници, обезбедувајќи беспрекорно искуство.

 3. Ефикасно : Наместо рачно да ја преведува веб-локацијата, BraytonLaw.com може да се потпре на автоматските преводи на ConveyThis и да инвестира само во професионални преводи за основните страници.

 4. Зголемување на оптимизацијата : ConveyThis ги оптимизира преведените страници за пребарувачите, помагајќи му на BraytonLaw.com да се рангира повисоко во неанглиските барања за пребарување поврзани со нивната правна експертиза.

 5. Лесно одржување : Идните ажурирања на содржината на веб-локацијата може автоматски да се преведат, обезбедувајќи конзистентност и намалувајќи ги административните задачи.

5

Заклучок

6 1

За правни фирми како Brayton Purcell LLP, имањето повеќејазична веб-локација повеќе не е само дополнителна предност; тоа е неопходност во денешниот глобализиран свет. ConveyThis , со леснотијата на користење и сеопфатните услуги, се покажува како непроценлива алатка за BraytonLaw.com, овозможувајќи му да резонира со глобалната публика додека го задржува својот професионален имиџ.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес. Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик. Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

лого во квадратен стил bg 500x500 1