Приспособување на страниците со производи на WooCommerce за оптимална привлечност со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Подобрување на меѓународната е-трговија: Искористување на WooCommerce за глобално доближување

WooCommerce е благодет за онлајн трговците кои се фокусирани на создавање глобално присуство во е-трговијата.

На пример, можете да распоредите наставка компатибилна со WooCommerce како да понудите повеќе јазици низ вашата целосна онлајн продавница (вклучувајќи ги и страниците за стоки на WooCommerce), со што ќе го проширите вашиот досег до клиентите на глобално ниво, слично како Amazon.

Оваа статија ќе ве води како да ги подобрите страниците на производите на WooCommerce за супериорни стапки на конверзија користејќи низа екстензии, додатоци и стратегии на WooCommerce, вклучително и како:

Интелигентно нарачајте ги страниците на вашата стока со помош на шаблон Стратегиски структурирајте ги деталите за вашиот производ со шаблон за производот Погрижете се сликите да се усогласат со вашата целна публика Поедноставете ја промената на јазикот и валутата за вашите клиенти Обезбедете лесна пристапност до копчето „додај во кошничка“ во распоредот на вашиот производ

1010

Рафинирање на приказот на производот: користење на WooCommerce за подобрено проширување на пазарот

1011

Ако сте користеле WooCommerce за вашето онлајн малопродажба, можеби сте свесни дека вашата стока е стандардно распоредена хронолошки. Ова значи дека најскоро вклучените производи се појавуваат први, а оние што се додадени претходно се прикажани последни.

За оние кои сакаат да истражуваат нови пазарни арени, треба да имате префинета контрола врз предниот екран на вашите производи.

На пример, можеби претпочитате да организирате производи на WooCommerce врз основа на аспекти како што се:

Цена на производот (растечки или опаѓачки) Побарувачка (најпрво најпродаваните) Оценка и повратни информации за производот (прво производи со супериорни оценки или критики) За среќа, дополнителната наставка WooCommerce Extra Product Sorting Options ви овозможува да ја дефинирате организацијата на производите на вашата главна страница за малопродажба. За да започнете, инсталирајте ја и активирајте ја наставката на вашата страница на WordPress.

Објавете ја активацијата, одете до Изглед > Прилагоди > WooCommerce > Каталог на производи.

Овде, ќе најдете различни конфигурации за сортирање на вашата главна страница за малопродажба на производи. Користете го паѓачкото мени за стандардно сортирање производи за да ја одредите стандардната организација за WooCommerce:

Стандардно сортирање Побарувачка Просечна евалуација Подреди по најново Сортирај по цена (растечки) Подреди по цена (опаѓачки) Покрај тоа, можете да доделите етикета на вашето ново стандардно сортирање. Ако изберете Побарувачка, на пример, можете да го означите Подреди по побарувачка. Ова ќе се прикаже на предниот дел на вашата страница. На крајот, можете да изберете опции за сортирање што ќе ги вклучите во вашата продавница и да го одредите количеството производи што ќе се прикажуваат по ред и по страница користејќи прилагоден шаблон.

Кликнете на Објави за да ги зачувате вашите промени. Voila! Вашите производи на WooCommerce сега се организирани според вашиот сопствен шаблон.

Следно, ајде да погледнеме алтернативен метод за сортирање на производи. Ова ви овозможува да ја одредите точната позиција на секој производ преку посебен приспособен шаблон.

Одете до Производи > Сите производи, лебди над некој производ и кликнете на врската Уреди. Потоа, скролувајте надолу до делот Податоци за производот и кликнете на картичката Напредно. Оттука, можете да ја користите опцијата Ред на мени за да ја поставите прецизната позиција на оваа ставка.

Овие опции за организација се од непроценлива вредност за е-продавниците со стотици производи со поединечни мета на производи. На сопствениците им овозможува флексибилност да ги истакнат саканите производи (на пример за промотивни цели). Исто така, го подобрува шопинг патувањето на клиентите помагајќи им да ги најдат производите што го предизвикуваат нивниот интерес.

Ефикасно прикажување на стоки: Обновување на вашиот WooCommerce за засилена интеракција со клиентите

Платформите WooCommerce често прикажуваат мноштво детали за производот, вклучително и персонализирани полиња што ги поставувате.

Идеално е да ги изложите овие спецификации на производот на ефикасен начин на интерфејсот на вашата страница од многу мотиви. Ако вашата база на потрошувачи се протега на глобално ниво, можеби ќе треба да се придржувате до различните закони за транспарентност на секоја територија на која се грижите. Овие закони може драстично да се разликуваат, па оттука детската тема слична на Divi може да биде корисна за различни локации.

Со прилагодување на распоредот на производот на WooCommerce, можете да ги организирате овие информации на привлечен начин. Ова им пренесува на клиентите дека ја цените транспарентноста за деталите за производот, што го зајакнува имиџот и угледот на вашиот бренд.

Клучните аспекти што треба да се земат предвид вклучуваат:

Навигациски помагала. Тие им помагаат на потрошувачите да го следат патот до нивниот избран производ, олеснувајќи го брзиот пристап до сродните стоки и другите области на локацијата, а со тоа го прошируваат нивното знаење за брендот. Основни детали за производот. Клучните детали како името на производот и цената треба да бидат видливо прикажани, помагајќи во напорите за оптимизација и подобро рангирање на пребарувачот. Синопсис на производот и статус на залиха. Краткиот преглед им овозможува на клиентите да го разберат производот, додека статусот на залиха ги избегнува непотребните прашања за достапноста. Набавка за купување. Информациите во врска со количината, големината, опциите за боја и копчињата „додај во кошничка“ треба да бидат лесно достапни, со што ќе се елиминира непотребното лизгање. Метаподатоци за производот. SKU на производот обезбедува дополнителни информации, кои се разликуваат во зависност од компаниите и шемите за именување. Може да вклучува детали како големина, боја, цена и информации за производителот. Индикатори за репутација. Оценките и прегледите обезбедуваат социјален доказ, помагајќи им на потрошувачите да донесуваат информирани одлуки. Дополнителни спецификации. Техничките детали и другите релевантни податоци во шаблонот на вашиот производ може да бидат особено корисни за продавачите на технолошки производи, зголемувајќи ја довербата и професионалната привлечност. Можности за зголемување на продажбата. Прикажувајте поврзани или често купени артикли за да ја зголемите продажбата. Делот „Можеби ќе ви се допадне“ или предлагањето додатоци може да ги мотивира клиентите да го зголемат обемот на купување.

1012

Искористување на моќта на визуелната разновидност: Приспособување на WooCommerce за глобалните пазари

1013

Дали сфативте дека на глобално ниво, културните разлики се претвораат во уникатни очекувања за стиловите на сликата на производот? Апсолутно!

Земете ги, на пример, преференциите на кинеските потрошувачи. Тие имаат тенденција да ги фаворизираат платформите со густа содржина, ценејќи ги визуелните изгледи на производите подобрени со објаснувачки икони и текст. И покрај тоа што овој вид на богато бележени слики потенцијално се појавуваат преполни за западните потрошувачи, се очекува да ја зголеми брзината на вашата продажба во кинеската заедница на WordPress.

Почетната фаза за локализирање на страниците на вашите производи на WooCommerce за разновидна демографија може да се постигне со користење на додаток на WordPress кој помага во адаптацијата на содржината.

Таквата алатка овозможува приспособување на медиумските елементи, вклучително и слики, со што се овозможува прикажување на различни визуелни слики на производи за различни јазици на вашата WooCommerce платформа. Ова ја елиминира потребата за мешање со PHP-датотеката на вашата страница WooCommerce, датотеката content-single-product.php или HTML и CSS на вашата страница на WordPress.

Проширување на глобалниот досег на вашата продавница WooCommerce: ослободени повеќејазични и повеќевалутни способности

За да успеете на глобалниот пазар, од суштинско значење е вашата продавница на WooCommerce да биде достапна за клиентите ширум светот. Еден начин да се постигне ова е со преведување на целата ваша веб-страница на WordPress, вклучувајќи ги формуларите за наплата и страниците на производите, на повеќе јазици.

ConveThis, импресивен приклучок за превод за WordPress, доаѓа на помош со поедноставување на процесот на преведување. Компатибилен со сите WooCommerce шаблони и теми на WordPress како Storefront и Divi, ConveThis без напор генерира автоматски преведена верзија на вашата веб-страница. Нема повеќе да се почнува од нула! Можете лесно да ги прилагодите овие преводи користејќи го пригодниот уредувач на списоци или визуелен уредник, сето тоа без да навлегувате во датотеката content-single-product.php.

Но, тоа не е се. ConveThis оди чекор понатаму нудејќи беспрекорна интеграција со професионални услуги за уредување. Со неколку кликања на контролната табла ConveThis, можете да ја искористите стручноста на професионални преведувачи за да ги усовршите вашите преводи, обезбедувајќи јазична точност и културна соодветност.

Сега, ајде да зборуваме за валути. Плаќањето преку Интернет може да биде лесно со помош на WOOCS – менувач на валута за WooCommerce. Овој бесплатен приклучок им овозможува на вашите клиенти да ги префрлат цените на производите на нивната претпочитана валута, користејќи девизни курсеви во реално време и табови за производи што може да се конфигурираат. Од УСД до ЕУР, GBP до JPY, клиентите можат да купуваат користејќи ја валутата со која најмногу се чувствуваат удобно. Плус, имате слобода да додадете која било валута во вашата продавница на WooCommerce, задоволувајќи ги различните потреби на вашата меѓународна клиентела.

Со ConveThis и WOOCS покрај вас, вашата продавница на WooCommerce може да ги надмине бариерите и да го прошири својот глобален досег. Прифатете ги повеќејазичните способности и функционалноста со повеќе валути за да привлечете клиенти од целиот свет, обезбедувајќи им персонализирано и непречено искуство за купување.

1014

Трансформирање на корисничкото искуство: неконвенционална фузија и рационално истражување за страници со еден производ на WooCommerce

1015

За да се подготви извонредно патување за купување и да се ублажат стапките на напуштање на количката, најважно е да се прифатат алтернативни методологии за беспрекорно спојување на копчето „Додај во кошничка“ и врските за наплата на страниците за еден производ на WooCommerce. Истражете ги следните стратегии за да го оптимизирате корисничкото искуство:

  1. Прифатете ја иновативната фузија: отстапете од православните пристапи и добредојдете ги имагинативните техники за хармонично спојување на копчето „Додај во кошничка“ и врските за наплата. Вклучете се во волшебни дизајнерски елементи како што се динамични копчиња или лебдечки икони кои го привлекуваат вниманието на корисниците, беспрекорно комбинирајќи се со целокупната визуелна привлечност на страницата.

  2. Рационализирање на истражување за напорна навигација: поедноставете ја патеката на корисникот со рационализирање на процесот на навигација. Одлучете се за префинет дизајн кој ја нагласува јасноста и ефективно го насочува фокусот на корисниците кон клучните компоненти. Прифатете непречен и минималистички распоред што обезбедува доследна видливост на копчето „Додај во кошничка“ и врските за наплата, избегнувајќи ја преоптоварувањето на страницата.

Со интелигентно спроведување на овие стратегии, можете да го револуционизирате корисничкото искуство, обезбедувајќи беспрекорна интеграција на функционалностите на количката и наплатата во дизајнот на вашата продавница на WooCommerce. Ова им овозможува на клиентите без напор да додаваат производи во нивната кошничка и да продолжат со наплатата, поттикнувајќи беспрекорна и задоволувачка шопинг експедиција.

Запомнете, триумфот на вашата продавница WooCommerce зависи од испораката на исклучителна одисеја за купување. Со прифаќање на инвентивната фузија и рационализирана навигација, можете да го зголемите задоволството на клиентите, да ги намалите стапките на напуштање на количката и да ги подигнете стапките на конверзија на нивоа без преседан.

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2