Преведете веб-локација на англиски во Safari: Брзи совети

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Лесно преведете ја вашата веб-страница на англиски во Safari

Преведувањето веб-локација на англиски може да биде предизвик, особено ако веб-страницата е на друг јазик. Меѓутоа, ако користите Safari, можете лесно да ја преведете веб-локацијата на англиски во Safari без да мора да преземате дополнителен софтвер.

Еве како:

  1. Отворете Safari и одете до веб-локацијата што сакате да ја преведете.
  2. Кликнете на менито „Safari“ во горниот лев агол на екранот.
  3. Изберете „Услуги“ и потоа „Преведи со Google Translate“.
  4. Веб-страницата автоматски ќе биде преведена на англиски јазик.

Со овој едноставен метод, можете брзо и лесно да преведете која било веб-страница на англиски. Без разлика дали прелистувате странска веб-страница за вести или се обидувате да ги разберете упатствата на веб-локација што не е англиска, функцијата за превод на Safari го олеснува тоа.

Забелешка: Google Translate се користи во овој пример, а неговата точност може да варира во зависност од јазикот што се преведува. Во некои случаи, можеби ќе треба да направите мали прилагодувања на преводот за да се осигурате дека значењето е правилно пренесено.

англиски во сафари

Како заклучок, функцијата за превод на Safari е корисна алатка за секој што сака брзо и лесно да преведе веб-локација на англиски. Затоа, следниот пат кога ќе наидете на веб-локација на странски јазик, не се стресувајте - оставете Safari да ја заврши работата наместо вас.

20945116 1 1

Подготвени сте да ја направите вашата веб-страница повеќејазична?