Преведете ја вашата веб-страница на кинески со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо

Подготвени сте да преведете веб-страница на кинески?

Слика од екранот 1

За да ја претворите вашата веб-страница во кинески, можете да ги следите овие чекори:

  1. Направете превод на содржината на вашата веб-страница на кинески. Можете или да го направите тоа сами ако го познавате јазикот или можете да ангажирате професионална услуга за превод да го направи тоа наместо вас.

  2. Користете алатка или приклучок за да креирате кинеска верзија на вашата веб-страница. Има многу достапни алатки и приклучоци кои ви дозволуваат да креирате посебна верзија на вашата веб-локација на друг јазик, како што е WPML за WordPress или ConveyThis за која било веб-локација.

  3. Конфигурирајте ја вашата веб-локација да ја прикажува кинеската верзија на корисниците во Кина. Можете да користите алатка како GeoIP за да ја откриете локацијата на посетителите на вашата веб-локација и автоматски да ги пренасочите на соодветната јазична верзија на вашата страница.

  4. Размислете да ангажирате мајчин кинески јазик за да ја прегледа преведената содржина и да се увери дека е точна и културно соодветна.

Важно е да се напомене дека создавањето кинеска верзија на вашата веб-локација може да биде значаен потфат, бидејќи бара не само преведување на содржината, туку и правилно конфигурирање на вашата веб-страница за прикажување на кинеската верзија на вистинските корисници. Сепак, тоа може да биде вредна инвестиција, бидејќи може да ви помогне да допрете до поширока публика и да ја подобрите пристапноста и употребливоста на вашата веб-локација за кинеските корисници.

Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ConveyThis е најдобрата алатка за градење двојазични кинески веб-локации

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2-1
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес 3-1
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

преведете веб-страница на кинески

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

безбедни преводи
слика2 дома4

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.