Прекинат виџетот на Google Translate: Истражете ги алтернативите со ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Виџетот за Google Translate е прекинат

Подготвени сте да ја преведете вашата веб-страница?

Што е виџетот на Google Translate?

Google Translate е една од најпопуларните јазични преведувачки услуги достапни на интернет. Обезбедува брзи и прецизни преводи на текст и веб-локации, што им го олеснува пристапот на корисниците до информации на различни јазици. Виџетот за веб-локација на Google Translate го прави ова уште еден чекор со тоа што им дозволува на сопствениците на веб-локациите да додадат алатка за превод директно на нивната веб-локација.

Виџетот за веб-локација на Google Translate е едноставно парче код што лесно може да се додаде во HTML-от на веб-локацијата. Откако ќе се додаде, обезбедува кориснички интерфејс за посетителите да го преведат текстот на веб-страницата на нивниот претпочитан јазик. Виџетот користи Google Translate API за извршување на преводите, осигурувајќи дека резултатите се точни и ажурирани.

Една од клучните придобивки на виџетот за веб-локација Google Translate е тоа што може да помогне да се зголеми пристапноста и глобалниот дофат на веб-локацијата. Со обезбедување лесен начин за посетителите да го преведат текстот на веб-локацијата, сопствениците на веб-локациите можат да привлечат поширока публика, вклучително и оние кои можеби не го зборуваат истиот јазик како содржината на веб-локацијата.

Покрај подобрувањето на пристапноста, виџетот за веб-локација на Google Translate може да помогне и за подобрување на корисничкото искуство на веб-локација. Посетителите ќе можат полесно да ја разберат содржината и ќе имаат поголема веројатност да се вклучат во веб-локацијата ако можат да пристапат до информациите на јазикот што го претпочитаат.

За да го користат додатокот за веб-локација Google Translate, сопствениците на веб-локации едноставно треба да го додадат кодот на графичката контрола во HTML-от на нивната веб-локација. Постојат многу ресурси достапни на интернет кои обезбедуваат чекор-по-чекор инструкции за додавање на графичката контрола, а процесот е релативно јасен. Откако ќе се додаде додатокот, посетителите ќе можат да го користат за да го преведат текстот на веб-локацијата на јазикот по сопствен избор.

Како заклучок, виџетот за веб-локација Google Translate е моќна алатка за сопствениците на веб-локации кои сакаат да ја зголемат пристапноста и глобалниот досег на нивната веб-страница. Со обезбедување лесен начин за посетителите да го преведат текстот на веб-локацијата на нивниот претпочитан јазик, виџетот може да помогне да се подобри корисничкото искуство и да се привлече поширока публика.

Дали виџетот на Google Translate сè уште е достапен?

Во 2019 година дојде крајот на достапноста на виџетот за превод до јавноста. Зошто се одржа? Google е познат по тоа што редовно убива различни проекти и тие не се секогаш транспарентни зошто тоа се случува.

Генерално, графичката контрола беше застарено и не особено елегантно решение од перспектива на употребливост. Со други зборови, стариот додаток не можеше да биде во чекор со зголемениот број начини на кои луѓето консумираат содржина, од кои многу вклучуваат користење на повеќе уреди и екрани.

Преводи на веб-страници, погодни за вас!

ConveyThis е најдобрата алатка за градење повеќејазични веб-страници

стрелка
01
процес 1
Преведете ја вашата X страница

ConveyThis нуди преводи на над 100 јазици, од африканс до зулу

стрелка
02
процес2
Со оптимизација на ум

Нашите преводи се оптимизирани за пребарување во странство

03
процес3
Слободно да се обиде

Нашиот бесплатен пробен план ви овозможува да видите колку добро функционира ConveyThis за вашата страница

Преводи оптимизирани за оптимизација

Со цел да ја направи вашата страница попривлечна и поприфатлива за пребарувачите како Google, Yandex и Bing, ConveyThis преведува мета-ознаки како што се наслови , клучни зборови и описи . Ја додава и ознаката hreflang , така што пребарувачите знаат дека вашата страница има преведени страници.
За подобри резултати од оптимизацијата, ја воведуваме и нашата структура на url на поддомен, каде што преведената верзија на вашата страница (на пример на шпански) може да изгледа вака: https://es.yoursite.com

За широк список на сите достапни преводи, одете на нашата страница со поддржани јазици !

слика2 услуга3 1
безбедни преводи

Брзи и сигурни сервери за превод

Ние градиме високо скалабилна серверска инфраструктура и кеш системи кои обезбедуваат инстант преводи до вашиот последен клиент. Бидејќи сите преводи се складирани и сервирани од нашите сервери, нема дополнителни оптоварувања за серверот на вашата страница.

Сите преводи се безбедно зачувани и никогаш нема да бидат предадени на трети страни.

Не е потребно кодирање

ConveyThis ја подигна едноставноста на следното ниво. Не е потребно повеќе тврдо кодирање. Нема повеќе размена со LSPs (даватели на превод на јазици)потребни. Сè е управувано на едно безбедно место. Подготвен за распоредување за само 10 минути. Кликнете на копчето подолу за инструкции како да го интегрирате ConveyThis со вашата веб-локација.

слика2 дома4