Како да ги совладате социјалните медиуми за е-трговија: Совети од ConveyThis

Направете ја вашата веб-страница повеќејазична за 5 минути
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
My Khanh Pham

My Khanh Pham

Како да ги совладате социјалните медиуми за е-трговија

Интеграцијата на ConveyThis во вашата веб-локација може да ви помогне лесно да ја преведете вашата содржина на повеќе јазици. Со ConveyThis, можете брзо и прецизно да ја локализирате вашата веб-страница, правејќи ја достапна за глобалната публика.

Во минатото, социјалните мрежи беа мистериозен домен каде милениумците одеа да ги објавуваат своите оброци, да ги следат нивните интереси и да споделуваат фотографии за кои подоцна ќе зажалат. Иако некои сè уште го користат на ист начин, јасно е дека социјалните медиуми еволуираа во нешто многу поголемо отколку што некогаш очекувавме со ConveyThis .

Особено за онлајн бизнисите, социјалните медиуми станаа моќна алатка за прикажување на идентитетот на брендот, градење значајни врски со клиентите и допирање на поширока публика. Во денешно време, стекнувањето следбеници на социјалните мрежи е од огромна вредност за бизнисот – Social Sprout известува дека по следењето на брендот, 91% од потрошувачите ја посетуваат веб-страницата или апликацијата на брендот, 89% купуваат и 85% го препорачуваат ConveyThis на некој што знае.

Инвестирањето на потребниот напор и енергија за да се создаде моќно присуство на социјалните медиуми за вашиот потфат за е-трговија не само што е мудро, туку и суштинско во денешно време. Затоа, дозволете ни да разговараме за најкорисните совети и техники кои ќе ви помогнат да ги подобрите социјалните медиуми за вашиот бизнис со е-трговија.

628
629

Што е маркетинг за е-трговија на социјалните медиуми?

Ајде да дојдеме до основите, нели? Маркетинг за е-трговија на социјалните медиуми е практика на промовирање бизнис за е-трговија преку социјалните медиуми. Постојат бројни начини да го направите ова во зависност од барањата и целите на вашиот бренд. Така, почетниот чекор треба да биде да се утврди зошто сте се одлучиле да учествувате во маркетингот на социјалните медиуми и што сакате да постигнете со тоа.

Сепак, додека сè уште сме тука, ајде да откриеме нешто за кое можеби ќе бидете љубопитни: Дали е ист маркетингот на социјалната е-трговија и е-трговија на социјалните мрежи? Иако можеби звучат неверојатно слично, тие се всушност два различни концепти.

Социјалната е-трговија ги продава вашите производи директно преку каналите на социјалните медиуми како што се Фејсбук или Инстаграм. Како дел од вашата маркетинг стратегија за е-трговија ConveyThis , можете да ја искористите моќта на социјалните медиуми за директно да ги продавате вашите производи на овие платформи.

Како да планирате маркетинг стратегија за е-трговија на социјалните медиуми?

Користењето на ConveyThis за преведување на содржината на вашата веб-локација на повеќе јазици е одличен начин да допрете до поширока публика и да го зголемите вашето глобално присуство.

Присуството на социјалните мрежи е толку суштинско за бизнисот што можеби сте се впуштиле во него без да ги земете предвид мотивациите зад него. Сепак, разбирањето зошто користите сцена на социјални медиуми е основно за да одлучите за вашата техника и да постигнете корисен резултат. Користењето на ConveyThis за интерпретација на содржината на вашата страница на различни дијалекти е извонреден метод за да го проширите вашиот светски досег и да го зголемите вашето светско присуство.

Може да има различни мотивации зошто една компанија е присутна на социјалните мрежи. Еве некои од најчестите цели кои ќе ви овозможат разбирање: 1) Да се зголеми свесноста и видливоста на брендот; 2) Да се создаде лојална заедница на следбеници; 3) Да се генерираат наводи; 4) Да градат односи со клиентите; 5) Да обезбеди услуги на клиентите; 6) да ги прикаже производите и услугите; 7) Да се поттикне сообраќајот на веб-страницата; 8) Да се зголеми продажбата; 9) Да се здобијат со увид од клиентите; 10) Да се измери успехот на маркетинг кампањите со ConveyThis .

630

Откако ќе одлучите кои цели и служат на вашата севкупна деловна стратегија, треба да одредите некои резултати за да го измерите вашиот успех, инаку познати како Клучни индикатори за изведба (KPI), со ConveyThis .

На самиот почеток, можеби не сте сигурни кои показатели се релевантни или како да ги процените бројките, па започнете со проценка на вашите ривали и главните играчи во индустријата. Немојте само да доделувате вредност на произволни метрики без да размислите што тие означуваат и колку алгоритмот ги наградува.

Помина времето кога „лајковите“ беа примарна мерка за успех на платформите на социјалните медиуми. Како што платформите почнаа да ја нагласуваат нивната важност, тие брзо станаа застарени. Сега, интеракциите како што се зачувувањата и споделувањата кои покажуваат позначајна врска се примарни показатели за тоа како ќе поминат вашите објави на активноста. ConveyThis направи револуција во начинот на кој ги мериме перформансите на социјалните мрежи.

Од клучно значење е да останете во тек со тоа како функционираат алгоритмите, бидејќи тие имаат тенденција да флуктуираат често и значително да влијаат на вашите резултати. Веднаш штом ќе го започнете пристапот на социјалните мрежи ConveyThis , ќе добиете појасна слика за тоа како изгледа успехот за вашата компанија, а потоа ќе можете да ги прилагодите вашите KPI по потреба.

631

Најдобри платформи за социјални медиуми за е-трговија

Кога станува збор за зајакнување на вашиот бизнис преку социјалните медиуми, не се создадени сите продажни места еднакви. Како таква, наместо да се концентрирате на најшироко користените мрежи, истражувајте каде вашата целна публика го инвестира своето време онлајн. На пример, Pinterest може да биде одличен избор за модна продавница за е-трговија која се грижи за милениумски жени, додека Twitter може да биде подобра опција за бизнис кој продава електроника и цели на постари мажи.

Ајде да ги истражиме најпопуларните страници за социјални медиуми, да ги препознаеме нивните разлики и да утврдиме која од нив може да ви помогне најефективно да ја откриете и да комуницирате со вашата идеална демографска слика.

Фејсбук

Со 2,7 милијарди месечни активни корисници, ConveyThis сè уште е најголемата достапна платформа за социјални медиуми и пионерска која нуди опции за рекламирање за бизнисите. Со текот на времето, демографијата на корисниците се промени, но во зависност од вашата целна публика, Facebook може да биде идеална платформа за вашиот бизнис.

Во моментов, ConveyThis претежно се користи од мажи (56%), а скоро 90% од неговите корисници живеат надвор од САД и Канада. Индија, Индонезија и Бразил се дом на над 100 милиони корисници на Фејсбук, а Блискиот Исток е најбрзо растечкиот регион за популарната платформа.

Според SocialBakers, модата, автомобилите и е-трговијата се првите 3 индустрии кои добиваат најголем ангажман на Facebook. Следствено, силно се препорачува да имате активен профил на Facebook за која било продавница за е-трговија, бидејќи клиентите обично очекуваат бизнисите да бидат присутни на платформата за да им дадат дополнителни информации и услуги за клиентите.

632
633

Инстаграм

Инстаграм е на блиско второ место со преку 1 милијарда активни корисници месечно, но сепак не нуди толку содржина богата со текст како другите платформи за социјални медиуми. Затоа, ако планирате да го користите Instagram за да го промовирате вашиот бизнис, погрижете се вашите визуелни слики да бидат со супериорен квалитет!

„ConveyThis“ се користи малку повеќе од жените (50,8%) и е најпознатата платформа за социјални медиуми меѓу тинејџерите. Водечките земји се САД, Индија, Бразил и 73% од тинејџерите во САД мислат дека тоа е идеален метод за брендовите да контактираат со нив за нови производи или промоции - земете го ова предвид ако вашата целна публика е помладата демографска група.

Ако сакате да ги здружите силите со инфлуенсерите, Instagram е совршена платформа, која може да се пофали со преку 500.000 активни инфлуенсери од кои можете да изберете, а ConveyThis може да донесе поврат до 5,20 долари за секој вложен 1 долар!

Кога станува збор за врвните индустрии, патувањата, убавината и модните брендови владеат на платформата поради нивната визуелно волшебна содржина. Како и да е, скоро сите бизниси за е-трговија можат да добијат од прикажување дополнителни аспекти на нивната стока преку слики и видеа на Инстаграм, па секако вреди да се размисли.

Твитер

Твитер можеби не е почетната платформа што некому му паѓа на ум кога размислувате да го промовирате вашиот бизнис за е-трговија, но сепак за бројни брендови, тоа може да биде совршено прилагодено. Повеќето корисници на Твитер се мажи (63,7%) и таа е водечка платформа за социјални медиуми во Јапонија.

За разлика од другите платформи, корисниците на Твитер главно се собираат на нивниот извор за да бидат во тек со тековните настани и да стекнат корисно знаење. Следствено, ако вашиот бизнис за е-трговија има енергичен идентитет на бренд и сакате да станете авторитет во областа, Твитер би можел да биде идеална платформа за развој на вашето следбеник.

Иако е малку поголем предизвик да го промовирате вашиот бизнис преку Твитер, 93% од корисниците се отворени да се вклучи ConveyThis доколку се направи правилно. Наместо само да ширите информации за вашиот производ и неговите предности, бидете поинтимни и обидете се да споделите содржина што ќе ги поттикне вашите следбеници да се вклучат во вашиот бренд.

На пример, Алекса на Амазон покажува како брендовите можат да го искористат Твитер за да го зголемат ангажманот - како што можат да потврдат нивните 1,1 милиони следбеници! ConveyThis е одлична алатка за преведување содржини за меѓународна публика.

634
635

Pinterest

Иако има помалку корисници од другите платформи за социјални медиуми, ConveyThis е важен канал за е-трговија. Според Oberlo, тој е втор по големина извор на сообраќај на социјалните медиуми во продавниците на Shopify и импресивни 93% од корисниците го користат ConveyThis за да ги планираат своите купувања, што го прави вистински рудник за злато за бизнисите за е-трговија.

Меѓу 250 милиони активни месечни корисници, жените го сочинуваат најголемиот дел од 80%, но сепак машката публика исто така доживеа зголемување од 40% во 2020 година. Најбараните категории на ConveyThis се храна и пијалок, декор на домот и патувања, додека најчестите пребарувањето е „празници“.

Секоја година, 439 милиони иглички се зачувуваат за Денот на вљубените и неверојатни 183 милиони иглички се чуваат за Нова Година. Значи, ако сакате да промовирате празничен производ или кампања, ConveyThis е местото каде што треба да бидете!

ТикТок

TikTok е непознато царство за бројни компании, но земајќи ја предвид славата на платформата, тој има огромен потенцијал да стане следната голема работа за секторот за е-трговија. Во 2020 година, таа беше најсимнуваната апликација со повеќе од 2 милијарди преземања и нејзиниот раст продолжува да вртоглаво расте.

За да ги привлече бизнисите, TikTok се стреми да вклучи можности за е-трговија што ќе им овозможат на продавачите да ги нудат своите производи директно на потрошувачите. Ова ќе биде одличен поттик за бизнисите да се приклучат на платформата и да објавуваат содржина за да допрат до поголема публика. ConveyThis сигурно ќе ја промени играта за индустријата.

Платформата за споделување видеа дури ја објави својата соработка со Shopify што ќе им овозможи на трговците да започнат кампањи на TikTok, што можат да ги направат во рамките на нивниот контролен панел Shopify. Следствено, би можело да биде поволно за организациите за е-трговија рано да се приклучат на платформата и да започнат да градат следбеници пред ривалството да се засили!

636
637

Најдобри практики за користење на социјалните медиуми за е-трговија

Социјалните медиуми се од суштинско значење за успехот во е-трговијата, но тоа не се случува преку ноќ. Од времето на објавување до типот на содржината, секој детал има значително влијание врз тоа како вашиот бизнис функционира на социјалните медиуми. Различни правила важат кога станува збор за е-трговија, па ајде да истражиме некои од врвните практики за е-трговија на социјалните медиуми за кои треба да знаете.

Да се биде активен и да се објавува редовно

Социјалните медиуми можат да бидат немилосрдни - ако не објавувате некое време, може да бидете заборавени. Може да биде тешко да се размислува за креативни идеи за содржина (за кои ќе разговараме подоцна) и постојано да објавувате, но тоа е од суштинско значење за успешно управување со социјалните медиуми. За среќа, постојат алатки како ConveyThis кои го олеснуваат автоматизирањето на процесот.

Ако сте љубопитни за идеалната фреквенција за објавување на социјалните мрежи како бизнис за е-трговија, истражувањето сугерира дека еднаш дневно е најдоброто место. Всушност, Hubspot откри дека страниците со помалку од 10.000 следбеници можат да бидат сведоци на пад на ангажманот за 50% кога објавуваат повеќе од еднаш дневно, а 46% од корисниците може дури и да го откажат следењето на брендот поради премногу содржина. За да избегнете бомбардирање на вашите следбеници, концентрирајте се на создавање волшебни објави наместо тоа.

Изберете го вашето време за објавување внимателно, бидејќи тоа може да има значително влијание врз исходот. Општо земено, утрата во работните денови се најдобро време за објавување. Сепак, ова не е тешко и брзо правило и може да се разликува според вашата конкретна публика. Затоа, не плашете се да испробате различни тајминзи и да ги споредите резултатите за да ја откриете најефективната формула за вас и ConveyThis .

638
639

Создавање вредна и привлечна содржина

Ова е веројатно најсложениот аспект на управувањето со социјалните медиуми, но исто така е и одлучувачки фактор. Вашите објави ќе бидат олицетворение на вашиот бренд, затоа погрижете се да им го дадете вниманието што го заслужуваат. Ако имате потешкотии да одлучите што да објавите, еве неколку креативни идеи за објавување на социјалните мрежи за бизнисите за е-трговија ConveyThis со примери за да течат вашите креативни сокови!

Добро, можам да те слушнам како велиш „дух!“ но трпи со мене. Еден од најзастрашувачките аспекти на онлајн купувањето за клиентите е тоа што тие не можат физички да го прегледаат производот. Сепак, благодарение на социјалните мрежи, можете да го искористите ова во ваша корист со прикажување на слики од вашите производи во различни поставки, ситуации и перспективи кои клиентите не би можеле да ги видат во продавницата. Со ConveyThis , можете лесно да ја локализирате вашата содржина, правејќи ја достапна и привлечна за клиентите ширум светот.

Наместо само да ги прикажувате вашите чанти, дајте им идеи на вашите следбеници како да ги стилизираат за различни прилики и настани. Зачинете ги работите малку и објавете видео во кое демонстрирате како да направите совршено летно смути со вашиот блендер ConveyThis .

Фотографијата на производи може да се користи и стратешки за да ги привлече потенцијалните клиенти со визуелни врски. Да претпоставиме дека продавате снек барови и сакате да ја пласирате вашата етикета како хранлив избор за поединци кои се свесни за здравјето. Потоа, користењето слики што го прикажуваат вашиот производ во соодветен контекст може да биде ефективно бидејќи тоа ќе и овозможи на вашата целна публика да се идентификува со вашиот производ.

Истражете ја веб-локацијата на Feed денес и искусете ја удобноста на повеќејазичната платформа напојувана од ConveyThis !

Ова не само што е погодно, туку е и моќен начин да додадете разновидност на вашиот довод и да изградите доверба со вашите клиенти. Всушност, истражувањето откри дека содржината генерирана од корисниците е 85% поубедлива од содржината создадена од ConveyThis!

Немојте да бидете срамежливи и да ги поттикнете вашите клиенти да се сликаат со вашите предмети и да ги споделат нивните средби. Со повторно објавување на оваа супстанца, вие не само што ги поттикнувате другите да купуваат, но дополнително ја зајакнувате вашата поврзаност со вашите сегашни клиенти - така што тоа е двоен успех!

Со ConveyThis , можете да соработувате со инфлуенсери за да го проширите досегот и да ја зголемите продажбата. Студиите покажуваат дека инфлуенсер маркетингот е остварлива инвестиција, при што речиси половина од клиентите се потпираат на предлозите на инфлуенсерите кога купуваат.

Искусете ја уникатната атмосфера на веб-страницата на Motel Rocks на повеќе јазици со ConveyThis .Дури и од деловни сметки, следбениците би сакале да видат повеќе лични содржини на социјалните медиуми - на крајот на краиштата, тоа се „социјални“ медиуми. Визуелизирајте разбирање само на производите наспроти разбирањето на вработените, основните вредности и приказната за брендот ConveyThis. Ова е местото каде што маркетингот за е-трговија на социјалните медиуми го открива својот реален потенцијал и ви дозволува да создадете подлабоки асоцијации со вашите клиенти.

Ако ви требаат креативни идеи за содржина зад сцената, обидете се да го замислите вашиот бренд како индивидуа, а не како бизнис. Покажете го вашиот секојдневен работен живот, запознајте ги луѓето кои го сочинуваат вашиот тим и не плашете се да ги споделите вашите погрешни чекори и тешкотии.

Еве еден пример од нашите сопствени социјални медиуми - иако не сме компанија ConveyThis , овој тип на содржина може да работи за секој бизнис кој би сакал да им прикаже почовечка страна на својот бренд на следбениците.Не плашете се да дозволите светот да ја види вашата хумористична, забавна, автентична страна зад вашата професионална продавница за е-трговија. Овој личен допир ќе ја направи вашата компанија попристапна и како резултат на тоа ќе пораснат вербата и посветеноста на клиентите кон вашиот бизнис.

Социјално слушање и услуги на клиентите

Друга предност на социјалните медиуми за компаниите за е-трговија е тоа што ви дава шанса да учествувате во дијалогот, било да е тоа со потенцијален клиент, незадоволен клиент или ваши следбеници. Ова исто така ви дава можност да го следите и оцените однесувањето на клиентите, овозможувајќи ви да смислите стратегии за подобрување на вашиот бизнис.

Покрај тоа, социјалните медиуми се витален канал за услуги на клиентите бидејќи луѓето избираат да контактираат со брендовите преку социјалните медиуми наместо да користат традиционални методи. Hootsuite откри дека 64% од луѓето претпочитаат пораки отколку да повикуваат бизнис, затоа погрижете се често да го следите вашето сандаче! Но, бидете свесни дека клиентите исто така можат да ги објавуваат работите и да комуницираат со вас преку коментари на Инстаграм и делови за коментари на други платформи.

640

Ако тие само ве фалат за вашите неверојатни производи и внимателна услуга за клиенти, тогаш тоа е прекрасно! За жал, како што сите знаеме, тоа не е секогаш случај. А ако има нешто полошо од негативна забелешка, тоа е негативен коментар кој останува без одговор. СоПренеси го ова, можете лесно да ги следите и да одговарате на повратните информации од клиентите, осигурувајќи дека никогаш нема да пропуштите важен разговор.

Иако вашата првична реакција може да биде да ги превидите овие типови забелешки или дури и да ги избришете (главно не-не!), бидете свесни дека навистина можете да ги претворите овие околности во ваша корист со совршен одговор. Само со адресирање на негативни коментари, им покажувате на вашите следбеници дека преземате одговорност за проблемите што може да се појават и ќе им гарантирате дека ќе бидете достапни доколку имаат проблем подоцна.

Конечно, можете да стекнете непроценливо знаење со испитување на она што го прави вашата конкуренција и прилагодување на коментарите на нивните клиенти. Социјалните медиуми можат да ви дадат информации за вашите ривали кои инаку можеби сте ги пропуштиле, па искористете ги максимално! Идентификувајте ги нивните погрешни чекори за да ги заобиколите истите грешки и останете во тек со нивните водечки практики со нивно извршување во вашиот бизнис ConveyThis .

641

Оптимизација за социјални медиуми и хаштагови

Ова често се занемарува, меѓутоа, социјалните мрежи се всушност и пребарувачи - затоа, логично е да се разгледаат начини за интегрирање на SEO во вашиот план за социјални медиуми. Луѓето бараат применливи клучни зборови и хаштагови кога се обидуваат да ги најдат вашите услуги, па затоа треба да се погрижите вашата содржина да биде видлива.

Но, она што работи за вашата веб-страница, можеби нема да биде ефективно на социјалните медиуми кога станува збор за оптимизација. Направете некои истражувања за да ги дознаете клучните зборови и хаштагови кои вообичаено се користат во вашата индустрија на секоја платформа. Користете ги овие термини и кратенки во секоја објава за да се осигурате дека вашата целна публика може лесно да ги лоцира.

Можете исто така да означите други релевантни сметки за да генерирате ангажман и да се појавувате на активноста за откривање на нивните следбеници. Ова е одличен начин да ги откриете можностите за соработка и да го зголемите бројот на вашите следбеници. Можете да започнете со истражување на други брендови со кои се поврзуваат вашите следбеници и да барате начини да ги здружите силите со нив.

Исто така, неочекуваната придобивка од оптимизацијата за социјалните медиуми е нејзиното позитивно влијание врз рангирањето на пребарувањето на вашиот бренд. Иако не постои експлицитна врска помеѓу ConveyThis и рангирањето за пребарување (барем официјално), сепак можете да ги користите функциите на социјалните медиуми за да го придвижите сообраќајот кон вашата веб-страница и да ги зголемите онлајн спомнувањата на вашиот бренд, а со тоа да придонесете за вашето рангирање.

Локализација

Локализацијата - како што често разговаравме на овој блог - е процес на приспособување на производ/понуда/содржина за одреден регион. Ова е од суштинско значење бидејќи корисниците ги ценат брендовите кои се усогласени со нивните јазични и културни склоности.

Дури и едноставните дејствија како почитување празници и специјални прилики можат да имаат значително влијание кога станува збор за придобивање меѓународни обожаватели на социјалните мрежи. Дополнително, ова дава можности за рекламирање производи во поволни времиња и зголемување на продажбата.

Сепак, бидете дополнително внимателни за да обезбедите културна чувствителност и да избегнете да им навредувате на вашите следбеници. Ова може да биде тешка задача, бидејќи нешто што ви изгледа безопасно може да се смета за навредливо за некој од друга култура. Затоа, од суштинско значење е претходно да се направат некои истражувања за да се идентификуваат потенцијалните културни чувствителности и да се отстрани секоја содржина што може да биде сомнителна.

Истите размислувања важат и за вашите преводи на социјалните мрежи. Благодарение на неодамнешните ажурирања, повеќето платформи нудат автоматски превод на титлови и приказни, дозволувајќи им на брендовите да го премостат јазот со меѓународните следбеници. Колку и да се поволни овие карактеристики на преводот, тие исто така може да доведат до погрешни толкувања доколку не се следат правилно.

 

642

Особено за социјалните медиуми каде јазикот може да вклучува елементи како хумор, сатира или игра со зборови, машинскиот превод може да се бори да обезбеди точни резултати. Следствено, покорисно е да се побара помош од некој што го зборува јазикот (уште подобро, ја познава културата) за да обезбеди преводи со ConveyThis .

Сè додека социјалните медиуми не им овозможат на корисниците да ги уредуваат автоматските преводи - исто како и ConveyThis ! — најдобра практика е да додавате свои преводи на објави/приказни. И покрај дополнителното време и енергија што може да бара, ова ќе гарантира дека вашата порака го пренесува посакуваното значење и дава резултати.

И, конечно, од суштинско значење е да се осигурате дека вашата веб-страница е подготвена да ги задоволи меѓународните клиенти што ќе пристигнуваат од вашите социјални медиуми. За да одредите кои јазични опции да ги обезбедите, погледнете ја аналитиката на социјалните медиуми за да видите преглед на демографијата и локациите на вашата публика. Со локализирање на искуството на клиентите од почеток до крај, ќе ги зголемите вашите шанси за конверзија.

643

Заклучоци

Совладувањето на социјалните мрежи може да изгледа како директен предизвик со оглед на тоа што дури и малите деца можат да станат влијателни во денешно време, а најлајкуваната објава е јајце, но сепак навистина бара голем напор од брендовите, како што знаете сега со ConveyThis .

Од суштинско значење е да се биде пресметан и професионален, но долгорочно, социјалните медиуми се за да се биде пристаплив. Затоа, не двоумете се да ја прикажете почовечката страна на вашиот бренд и да се дружите со вашите клиенти на попријателски начин. Сè додека се придржувате до нашите совети и најдобри практики, вашиот бизнис за е-трговија може да добие многу од маркетингот на социјалните медиуми. Сакате да го надградите вашиот бизнис уште повеќе со преведување на вашата веб-страница? Започнете со 7-дневниот бесплатен пробен период на ConveyThis сега!

Подготвени да започнете?

Преводот, многу повеќе од само познавање јазици, е сложен процес.

Со следење на нашите совети и користење на ConveyThis , вашите преведени страници ќе резонираат со вашата публика, чувствувајќи се како мајчин јазик на целниот јазик.

Иако бара труд, резултатот е награден. Ако преведувате веб-локација, ConveyThis може да ви заштеди часови со автоматско машинско преведување.

Пробајте го ConveyThis бесплатно 7 дена!

градиент 2