Приспособување на страниците со производи на WooCommerce за повеќејазични клиенти

Приспособете ги вашите страници со производи WooCommerce за повеќејазични клиенти со ConveyThis, обезбедувајќи приспособено искуство за купување.
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Без наслов 1 5

WooCommerce нуди различни предности за сопствениците на онлајн продавници кои работат на меѓународно ориентирани пазари за е-трговија.

На пример, можете да користите приклучок компатибилен со WooCommerce, како што е ConveyThis за да ја преведете целата вашата онлајн продавница (вклучувајќи ги и страниците на производите на WooCommerce). Ова е направено со цел да се прошири хоризонтот на онлајн продавницата со што ќе допре до различни клиенти низ целиот свет, а исто така се грижи за глобалната база на клиенти исто како Амазон. WPKlik

Затоа, во оваа статија, ќе биде направено детално објаснување за тоа како можете лично да креирате и приспособите страници на производи на WooCommerce за поголема стапка на конверзија со користење на различни приклучоци, техники и други додатоци на WooCommerce, што вклучува како да се;

 • Подредете ги страниците на вашиот производ на паметен и жив начин со шаблони за страници на производи.
 • Хиерархизирајте ги информациите за вашиот производ со користење на шаблон за производ
 • Погрижете се сликите да се приспособат на публиката
 • Олеснете ги средствата за комуникација (т.е. јазикот) и менувањето валута за вашиот клиент.
 • Направете го копчето „додај во кошничка“ лесно достапно во распоредот на страницата на производот.
Без наслов 2 6

Сортирање на страници на мали производи

За секој кој е чест корисник на WooCommence и е веќе некое време, нема да биде чудно да се знае редоследот по кој се подредени и подредени производите што е по хронолошки редослед и ова е стандардно распоредот. Значењето на ова е дека производот на WooCommerce кој е неодамна додаден во кошничката за производи, автоматски се појавува на врвот на страницата додека производот што е додаден во вашата продавница се појавува прво на дното на страницата.

Како сопственик на продавница на WooCommerce кој сака да се појави на новиот пазар, многу е суштинско и важно да имате поситна и цврста контрола на вашиот производ - како ќе изгледа и како ќе се појави на предниот дел.

Сега, на пример, многу е веројатно дека можеби ќе сакате да испитате, па дури и да одредите производ на WooCommerce врз основа на следните фактори споменати подолу;

 • Цената на производот (колку е ниска до висока и висока до ниска)
 • Популарност (најпродаваниот производ на врвот)
 • Оценка и преглед на производот (највисоко оценет производ или производ со најдобра рецензија на врвот)

Една добра и фасцинантна работа за WooCommerce е фактот што ви дава можност да го искористите неговиот бесплатен додаток за опции за сортирање производи што помага да се објасни како треба да се сортираат производите на вашата главна страница на продавницата. Прво и основно, за да започнете, ќе мора да инсталирате и активирате приклучокот WooCommerce Product Sorting Options на вашата веб-страница на WordPress.

Откако ќе го активирате приклучокот, следното нешто што треба да направите е да отидете во Изглед> Прилагоди> WooCommerce> Каталог на производи

Овде, ќе видите неколку различни опции за конфигурирање на сортирање производи на вашата главна страница на продавницата. Можете исто така да го користите паѓачкото мени Стандардно сортирање на производи за да одредите како WooCommerce треба стандардно да се сортира и тоа вклучува;

 • Стандардно сортирање
 • Популарност.
 • Просечна оцена.
 • Подреди според најновите.
 • Подреди по цена (зголемување)
 • Подреди по цена (опишување)

Покрај горенаведеното, можете и на новото стандардно сортирање да му дадете етикета (да служи како име). Ајде да цитираме пример овде, под претпоставка дека сте решиле да одите со Популарност , може да го наречете Подреди по популарност. Ова ќе се појави на предниот дел на вашата страница. За да го завршите, можете да изберете повеќе опции за сортирање што ќе ги додадете за да ги додадете во списокот во вашата продавница и потоа можете да одлучите колку производи сакате да прикажувате по ред и по страница со правење приспособен шаблон.

Следното нешто што треба да направите е да кликнете на копчето Објави за да продолжите. Уууу! Добредојдовте во новиот свет, тоа е сè што е во него!

Разгледување на друг метод што може да се користи за сортирање на производ на WooCommerce. Ова ќе ни помогне да ја одредиме точната позиција на секој производ со правење различен прилагоден шаблон.

Првото нешто што треба да направите е да отидете до Производи > Сите производи > лебди над ставка, а потоа кликнете на врската Уреди . Кога ќе завршите со горенаведеното, следните работи што треба да ги направите е да скролувате надолу до делот за податоци за производот на страницата со производот и потоа ќе кликнете на картичката Напредно. Оттаму, потоа можете да ја искористите опцијата Ред на мени на страницата за да ја поставите точната позиција на оваа ставка.

Основната важност на користењето на методот на опции за сортирање е тоа што тие се многу корисни особено за онлајн продавници кои поседуваат стотици производи кои имаат индивидуален производ Мета. Ова го прави многу лесно за секој кој поседува продавница преку Интернет да може да ги пласира и прикаже производите што би сакале да ги видат на самиот врв (на пример, одреден производ наменет за промотивни причини). Друга работа е што го подобрува и подобрува искуството за купување на клиентите што им го олеснува пребарувањето и наоѓањето производи за кои најмногу би биле заинтересирани.

Хиерахија на информации

Страниците на WooCommerce имаат тенденција да вклучуваат сеопфатни информации за секој производ, вклучувајќи го и приспособеното поле што сте го создале.

Од голем број причини, можеби ќе сакате извонредно да ги претставите деталите за производот на привлечен начин на предниот дел на вашата страница. Земајќи на пример, продавате на клиенти од различни делови на светот, најидеалното нешто е да се придржувате до прописите за транспарентност на информациите на секоја земја, но прописите за транспарентност на секоја земја се разликуваат една од друга, затоа може да биде корисно да имате детски теми кои се слични на оние на Divi за многу различни локации.

Приспособувањето на распоредот на вашата страница на производот WooCommerce помага во организацијата на сите информации на визуелно пријателски начин. Образложението зад ова е дека ги информира вашите клиенти дека ваш приоритет е да им пренесете важни информации за производот што е одличен чекор во подобрувањето на вашата репутација и имиџ на брендот.

Следниве клучни точки се важни и треба да се имаат на ум. Breadcrumbs (што им покажува на клиентите „патеките“ до производот што го гледаат и исто така брз пристап до категоријата на производи и сродниот производ што веројатно ќе го купат), Основни информации за производот (како што се насловот на производот и цените што помагаат во оптимизација и во рангирање повисоко на резултатите од пребарувањето на Google), опис на производот и информации за залиха (додавањето на ова му дава на вашиот клиент дел од информации за производот и исто така ако производот е во или нема залиха или е достапен по нарачка), нарачајте CTA (вклучува количина на производот , големини и боја и мени „додај во кошничка“, што го ослободува вашиот клиент од стресот дека мора да лизга нагоре и надолу), метаподатоци за производот (кои вклучуваат информации за големината на производот, бојата, цената и производителот), Информации за социјален кредит ( ова вклучува рејтинг и преглед на производи и е да им помогне на клиентите да донесат информирана одлука за купување), технички спецификации и дополнителни информации (многу корисни за продавниците што продаваат технолошки производи, вклучува дополнителен, но краток опис на производот, технолошка спецификација и други поврзани информации), Дополнително се продава (вклучува повеќе информации за сродниот производ со опцијата од менито „ Може да ви се допадне“ на страницата на вашиот производ).

Уверете се дека сликата на вашиот производ е приспособена на публиката .

Низ светот, различни култури се користат за различни стилови на слика на производи , па затоа треба да знаете!

На пример, кинескиот клиент претпочита слика на нивниот производ добро украсена со прекрасни текстови и икони со веб-локација со богата содржина, но овој стил може да изгледа нејасен за западен купувач. Користењето на овој стил помага ефикасно да се зголеми продажбата на производи меѓу кинеската заедница на WordPress.

Користење на приклучок за WordPress како ConveyThis е прв пријатен чекор во прилагодувањето на вашата страница на производот WooCommerce на локалната публика.

Олеснете го менувањето јазик и валута .

За да продавате на глобален пазар, има потреба да ја преведете целата вашата веб-страница на WordPress на повеќе јазици и ова е местото каде што ConveyThis може да ви помогне. Тоа е многу моќен приклучок за превод на WordPress кој може да помогне во преведувањето на содржината на вашата веб-страница на различни дестинации со малку или без рачни напори и компатибилноста е со сите WooCommerce WordPress и шаблони како што се Divi и Storefront.

ConveyThis генерира автоматски преведена верзија на целокупноста на вашата веб-локација за разлика од повеќето преведувачки алатки кои ви даваат празни страници за да го пополните вашиот превод или да користите кратки кодови. Рачно можете да користите листа или визуелен уредник за да го уредите преводот и исто така да останете надвор од датотеката content-single-product.php.

Дополнително, ConveyThis го овозможува и лесно испраќањето на вашиот превод до професионален сервис за уредување од трета страна или да имате достапен префинет професионален преведувач преку вашата контролна табла.

Што се однесува до плаќањето преку Интернет, може да се користи бесплатен приклучок како што е WOOCS-Currency Switcher за WooCommerce за да се олесни менувањето валута на вашата продавница преку Интернет. Таа, исто така дозволува префрлување на цената на производот во валути на различни земји кои зависат од табовите на производот и поставената валутна стапка во реално време и тоа овозможува клиентите да го вршат плаќањето во нивната претпочитана валута. Постои опција да додадете за која било валута по ваш избор, што е корисно ако продавате на меѓународни клиенти.

Направете ја вашата кошничка и копчето за наплата лесно достапни .

Колку што е можно, копчето за додавање во кошничката и проверете ја врската со страницата на вашата страница за еден производ WooCommerce се лесно достапни.

Без наслов 3 5

Кога прикажувате многу информации на вашата страница за еден производ на WooCommerce, препорачливо е да размислите за додавање на копче за додавање во кошничка плус врска за наплата до менито за навигација за да се направи леплива, што ќе овозможи количката секогаш да биде достапна. на клиентите и тие можат да продолжат со наплатата - без оглед на тоа колку далеку ја скролувале страницата.

Оптимизирањето на протокот на корисници на купувачите е можно само со подобрување на пристапноста на вашата количка за купување и проверете ги страниците и ова им олеснува на клиентите да додадат производ во нивната кошничка и тоа за возврат ќе помогне во потенцијалното намалување на стапката на напуштање на количката.

Во оваа статија разговаравме за тоа како можете да го подобрите протокот на корисници за купување во вашата продавница со едноставниот чин на приспособување на страниците на производите на вашата Woocommerce. Еден најдобар начин да се постигне ова е со користење на јазичен приклучок како ConveyThis . Кога ќе го направите ова, ќе бидете сведоци на зголемена продажба.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени*