Hvordan kan jeg oversette RSS- og XML-produktfeed? Fort og lett

Ingen grunn til bekymring, selv om trinnene nedenfor kan virke kompliserte, er de faktisk enklere enn du kanskje tror – du trenger bare å kopiere og lime inn noen elementer.

1. Introduksjon: Hvordan kan jeg oversette en produktfeed?
  2. Trinn-for-trinn veiledning for å sette opp oversettelse
    • Opprinnelig XML URL og dens formål
    • Tilføyelse av ConveyThis-komponenten i URL-en
    • Inkludering av API-nøkkelen
    • Legger til språkkortkoder
    • Endelig URL og dens implikasjoner
  3. Manuell redigering av relaterte oversettelser
  4. Ytterligere informasjon for en sømløs oversettelsesprosess
  5. Siste tanker: Viktigheten av filtypeerklæring og koding

Først og fremst trenger du XML-URLen til feeden din, for eksempel:

https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xmlFor å koble ConveyThis til feeden din og oversette den fra engelsk til dansk (for eksempel), må du følge trinnene nedenfor:

• Mellom "HTTPS://" og "/feeds", legg til "app.conveythis.com/" + "Din API-nøkkel uten pub_" + "språket_fra koden" + "språket_til koden"

Her er et trinn for trinn eksempel:

Original feed:https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xml

en. Først av alt, la oss legge til "app.conveythis.com" som nevnt ovenfor, den nye nettadressen vil være:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

b. Deretter kan du legge til API-nøkkelen din uten "_pub". Den nye nettadressen vil for eksempel være: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/DITT_DOMENE/FULL_PATH/navn_fil.xml

⚠️

For dette trinnet, vær oppmerksom på at du må bruke API-nøkkelen din. Det vil ikke fungere med API-nøkkelen i denne artikkelen.

Hvis du bruker WordPress, må du også kontakte oss på [email protected] slik at vi kan gi deg den riktige API-nøkkelen (den er forskjellig fra den som finnes i ConveyThis-plugin-innstillingene)

c. Deretter kan du legge til originalspråket og oversatte språkkortkoder:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Du kan bruke kortkodene på denne siden avhengig av språkene du administrerer

Til slutt bør du ha en URL som denne: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Nå, hvis du besøker denne nettadressen, vil ConveyThis automatisk oversette innholdet i feeden og legge oversettelsene til oversettelseslisten din.

Hvordan kan jeg redigere de relaterte oversettelsene manuelt?

Som nevnt ovenfor, vil et besøk på URL-en til den oversatte feeden automatisk generere de tilknyttede oversettelsene og legge dem til i oversettelseslisten din slik at du kan redigere dem manuelt om nødvendig.

For å finne disse oversettelsene kan du bruke de forskjellige filtrene (som URL-filteret) nevnt i denne artikkelen: Søkefiltre – Hvordan finner du enkelt en oversettelse?

Merk at hvis du endrer den opprinnelige filen, må du bare besøke den oversatte URL-en for å oppdatere oversettelsene.

Ytterligere informasjon

ConveyThis oversetter noen spesifikke XML-nøkler som standard. Hvis du legger merke til noen uoversatte elementer, kan det kreve noen justeringer. Så ta gjerne kontakt med oss på [email protected]

Hvis filen tar litt tid å åpne, kan det skyldes vekten til den originale. I dette tilfellet kan du prøve å dele den inn i flere filer og følge prosessen ovenfor.

Til slutt, sørg for at den første linjen i originalfilen inneholder typedeklarasjonen og kodingen, for eksempel:

Tidligere Hvordan kan jeg omdirigere mine besøkende automatisk til deres eget språk?
Neste Hvordan legge til CNAME-poster i DNS-manager?