Hur kan jag översätta RSS- och XML-produktflöde? Snabbt och enkelt

Inga bekymmer, även om stegen nedan kan verka komplicerade, är de faktiskt enklare än du kanske tror – du behöver bara kopiera och klistra in några element.

1. Introduktion: Hur kan jag översätta ett produktflöde?
  2. Steg-för-steg-guide för att ställa in översättning
    • Initial XML URL och dess syfte
    • Tillägg av ConveyThis-komponenten i URL:en
    • Inkludering av API-nyckeln
    • Lägga till språkkortkoder
    • Slutlig URL och dess konsekvenser
  3. Manuell redigering av relaterade översättningar
  4. Ytterligare information för en smidig översättningsprocess
  5. Avslutande tankar: Vikten av filtypsdeklaration och kodning

Först och främst behöver du XML-adressen till ditt flöde, till exempel:

https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xmlFör att länka ConveyThis till ditt flöde och översätta det från engelska till danska (till exempel), måste du följa stegen nedan:

• Mellan "HTTPS://" och "/feeds", lägg till "app.conveythis.com/" + "Din API-nyckel utan pub_" + "språket_från koden" + "språket_till koden"

Här är ett steg för steg exempel:

Originalflöde:https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xml

a. Först av allt, låt oss lägga till "app.conveythis.com" som nämnts ovan, den nya webbadressen blir:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

b. Sedan kan du lägga till din API-nyckel utan "_pub". Den nya webbadressen blir till exempel: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/DIN_DOMÄN/FULL_PATH/namn_fil.xml

⚠️

Observera att du måste använda din API-nyckel för detta steg. Det fungerar inte med API-nyckeln som finns i den här artikeln.

Om du använder WordPress måste du också kontakta oss på [email protected] så att vi kan ge dig rätt API-nyckel (den skiljer sig från den som finns i ConveyThis-plugin-inställningarna)

c. Sedan kan du lägga till ditt originalspråk och kortkoder för översatta språk:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Du kan använda kortkoderna som finns på den här sidan beroende på vilka språk du hanterar

I slutändan bör du ha en URL så här: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/DIN_DOMÄN/FULL_PATH/namn_fil.xml

Om du nu besöker den här webbadressen kommer ConveyThis automatiskt att översätta innehållet i flödet och lägga till översättningarna till din översättningslista.

Hur kan jag redigera de relaterade översättningarna manuellt?

Som nämnts ovan kommer ett besök på webbadressen till det översatta flödet automatiskt att generera de associerade översättningarna och lägga till dem i din översättningslista så att du kan redigera dem manuellt om det behövs.

För att hitta dessa översättningar kan du använda de olika filtren (som URL-filtret) som nämns i den här artikeln: Sökfilter – Hur hittar man enkelt en översättning?

Observera att om du ändrar originalfilen behöver du bara besöka den översatta webbadressen för att uppdatera översättningarna.

Ytterligare information

ConveyThis översätter vissa specifika XML-nycklar som standard. Om du märker några oöversatta element kan det kräva vissa justeringar. Så kontakta oss gärna på [email protected]

Om filen tar lite tid att öppna kan det bero på vikten av den ursprungliga. I det här fallet kan du försöka dela upp det i flera filer och följa processen ovan.

Slutligen, se till att den första raden i din originalfil innehåller typdeklarationen och kodningen, till exempel:

Tidigare Hur kan jag automatiskt omdirigera mina besökare till deras eget språk?
Nästa Hur lägger man till CNAME-poster i DNS-hanteraren?