Hur lägger man till CNAME-poster i DNS-hanteraren?

Det första steget i att lägga till en DNS-post är att ta reda på vem som är din DNS-leverantör för ditt domännamn. Vanligtvis är det din domänregistrator eller ditt webbhotell. Du kan använda DNS Dig Tool för att enkelt ta reda på din DNS-leverantör.

cname-poster

Som du ser från skärmdumpen ovan för vårt domännamn använder vi Name.com . För ditt fall kan det vara domaincontrol.com ( GoDaddy ), systemdns.com eller googledomains.com om du köpte din domän med Shopify , eller något namn relaterat till ditt webbhotell som kommer att antyda vem som är din DNS-leverantör.

Nedan hittar du stegen för att lägga till CNAME-poster i Cloudflare, GoDaddy, Shopify och hosting med cPanel.

Lägger till en CNAME-post i Cloudflare

1. Logga in på ditt konto på cloudflare.com konto.
  2. Välj din domän i rullgardinsmenyn uppe till vänster.
  3. Välj fliken DNS-inställningar överst.
  4. Lägg till CNAME-posten för att peka språkkoden till ConveyThis servernamn som nämns i din inställningsinstruktion.
  5. Se till att molnikonen är avstängd för att kringgå Cloudflare.
  6. Klicka på Spara.
Cloudflare

Lägger till en CNAME-post i GoDaddy

1. Logga in på ditt konto på godaddy.com genom att klicka på fliken Mitt konto.
  2. Under avsnittet Alla domäner, hitta din domän du vill konfigurera och klicka på domännamnslänken för att öppna sidan för domäninställningar.
  3. Öppna länken Hantera DNS längst ned på sidan med domäninställningar.
  4. Klicka på knappen Lägg till under postlistan i DNS Manager.
  5. Ställ in Typ på CNAME.
  6. Ställ in Host på den språkkod du vill lägga till.
  7. Lägg till CNAME-posten för att peka språkkoden till ConveyThis servernamn som nämns i din inställningsinstruktion.
  8. Klicka på Spara.
godaddy cname

Lägga till en CNAME-post i värdkontrollpanelen (cPanel)

1. Logga in på din värdpanel
  2. Öppna DNS Simple Zone Editor
  3. Under "Lägg till en CNAME-post" ställ in Namn till språkkoden du vill lägga till och CNAME för att överföra detta servernamn som nämns i din inställningsinstruktion.
  4. Klicka på knappen Lägg till CNAME-post.
cpanel cname

Lägger till en CNAME-post i Shopify

Om du köpte ditt domännamn från Shopify direkt måste du följa stegen nedan:

1. Från din Shopify-administratör, gå till Onlinebutik → Domäner.
  2. Klicka på Hantera i domänlistan.
  3. Klicka på DNS-inställningar överst på skärmen.
  4. Klicka på Lägg till anpassad post och välj posttypen CNAME.
  5. Ställ in Namn på den språkkod du vill lägga till och Pekar på att överföra Detta servernamn som nämns i din inställningsinstruktion.
  6. Klicka på Bekräfta.
shopify cname

Lägg till en CNAME-post (värdspecifika steg)

Du kan hitta mer information om att lägga till CNAME-poster för värdspecifika fall på https://support.google.com/a/topic/1615038

Verifierar att CNAME-posten har lagts till

För att verifiera att CNAME-posten har lagts till kan du använda DNS Dig Tool .

förmedla detta namn

Om allt är gjort korrekt kommer du att se ConveyThis-servernamnet i Answer-sektionen.

Notera: Om du har problem med att hitta din DNS-hanterare eller lägga till CNAME-poster i din DNS-hanterare, kontakta oss gärna på [email protected]

Tidigare Hur kan jag översätta RSS- och XML-produktflöde? Snabbt och enkelt
Nästa Hur lägger jag till medlemmar i mitt projekt?