Como podo traducir fontes de produtos RSS e XML? Fácil e rápido

Non te preocupes, aínda que os pasos a continuación poden parecer complicados, en realidade son máis fáciles do que pensas: só tes que copiar e pegar algúns elementos.

1. Introdución: como podo traducir un feed de produtos?
  2. Guía paso a paso para configurar a tradución
    • URL XML inicial e a súa finalidade
    • Adición do compoñente ConveyThis na URL
    • Inclusión da clave API
    • Engadindo os códigos curtos do idioma
    • URL final e as súas implicacións
  3. Edición manual de traducións relacionadas
  4. Información adicional para un proceso de tradución fluido
  5. Pensamentos finais: Importancia da declaración e codificación do tipo de ficheiro

En primeiro lugar, necesitarás o URL XML do teu feed, por exemplo:

https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xmlPara vincular ConveyThis ao teu feed e traducilo do inglés ao danés (por exemplo), terás que seguir os pasos seguintes:

• Entre "HTTPS://" e "/feeds", engade "app.conveythis.com/" + "A túa chave da API sen pub_" + "o código_de_idioma" + "o código de idioma_para"

Aquí tes un exemplo paso a paso:

Feed orixinal:https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xml

a. Primeiro de todo, imos engadir "app.conveythis.com" como se mencionou anteriormente, o novo URL será:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

b. Despois, podes engadir a túa clave API sen "_pub". O novo URL será, por exemplo: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

⚠️

Para este paso, ten en conta que terás que usar a túa clave API. Non funcionará coa clave API presente neste artigo.

Ademais, se estás a usar WordPress, terás que poñerte en contacto connosco en [email protected] para que poidamos proporcionarche a clave API correcta (é diferente da presente na configuración do complemento de ConveyThis)

c. Despois, podes engadir o teu idioma orixinal e os códigos curtos do idioma traducido:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Podes usar os códigos curtos presentes nesta páxina dependendo dos idiomas que esteas xestionando

Ao final, deberías ter un URL como este: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Agora, se visitas este URL, ConveyThis traducirá automaticamente o contido do feed e engadirá as traducións á túa lista de traducións.

Como podo editar manualmente as traducións relacionadas?

Como se mencionou anteriormente, visitar o URL do feed traducido xerará automaticamente as traducións asociadas e engadilas á túa lista de traducións para que poidas editalas manualmente se é necesario.

Para atopar esas traducións, podes usar os diferentes filtros (como o filtro de URL) mencionados neste artigo: Filtros de busca: como atopar facilmente unha tradución?

Ten en conta que se modificas o ficheiro orixinal, só terás que visitar o URL traducido para actualizar as traducións.

Información adicional

ConveyThis traduce algunhas claves XML específicas por defecto. Se observas algúns elementos non traducidos, é posible que requiran algúns axustes. Polo tanto, póñase en contacto connosco en [email protected]

Se o ficheiro tarda en abrirse, pode deberse ao peso do orixinal. Neste caso, podes tentar dividilo en varios ficheiros e seguir o proceso anterior.

Por último, asegúrese de que a primeira liña do ficheiro orixinal conteña a declaración de tipo e a codificación, por exemplo:

Anterior Como podo redirixir automaticamente os meus visitantes ao seu propio idioma?
A continuación Como engadir rexistros CNAME no xestor de DNS?