Shopify: traduce as notificacións por correo electrónico de Shopify

ConveyThis xestiona automaticamente as traducións para o contido do sitio web. Os correos electrónicos, ao estar fóra do ámbito do sitio web, non son traducidos automaticamente por ConveyThis. Pero, usando ConveyThis combinado co código líquido, pode controlar manualmente as traducións de contido de correo electrónico en función do idioma da orde.

Ten en conta que este método aplícase ás notificacións de pedidos, pero non á alerta de creación de tarxetas agasallos.

Antes de mergullarse, entende que existen varios tipos de notificacións e que o enfoque varía lixeiramente para cada un:

Abre un editor de texto que elixas e pega o seguinte código líquido!

Activa o teu editor de texto preferido e introduce o código líquido indicado. Adapta o código aos idiomas que fala o teu sitio. Axusta as liñas de "cando" configurando os códigos de idioma correctos.

Imaxina o teu sitio usando ConveyThis: o inglés marca o ton, mentres que o francés e o español bailan como idiomas traducidos escollidos. Aquí tes unha visión de como se vería a estrutura líquida:

{% case attributes.lang %}
{% when 'fr' %}
EMAIL EN FRANÇAIS ICI
{% when 'es' %}
EMAIL EN ESPAÑOL AQUI
{% else %}
EMAIL IN THE ORIGINAL LANGUAGE HERE
{% endcase %}

//----------

{% case attributes.lang %}
{% when 'de' %}
EMAIL IN DEUTSCH HIER
{% else %}
EMAIL IN THE ORIGINAL LANGUAGE HERE
{% endcase %}

O título tradúcese en Perfecting Your Email Translations: A Guide for German

Lembra que o código proporcionado é só un modelo. Personalízao para que se adapte aos idiomas que escolliches no teu panel de control de ConveyThis para obter ese toque personalizado de tradución de correo electrónico.

Buscas unha tradución de correo electrónico só en alemán? Aquí tes unha mostra para guiarte:

O título tradúcese en Codificación coas preferencias lingüísticas en mente: como adaptar o contido para falantes de alemán e outros

Se se realiza un pedido en alemán, o cliente será recibido cun contido situado entre as liñas de código "de" e "else". Pero, se elixiron un compañeiro de baile diferente ao alemán, recibirán unha serenata co contido que se atopa entre as liñas de código "else" e "endcase".

Na túa área de administración de Shopify, vai a Configuración > Notificacións e abre o correo electrónico que queres traducir.

No corazón do teu panel de control de Shopify, navega a Configuración > Notificacións e áncora no correo electrónico desexando un toque de tradución. Soñas cun correo electrónico multilingüe de "Confirmación de pedido"? Aquí tes o teu compás:

ficheiro uaBmdfrlsy

Copia o corpo do correo electrónico!

ficheiro FX2BuJ2AQy

Volve ao teu editor de texto e cambia "EMAIL NA LINGUA ORIXINAL AQUÍ" co código que copiaches (supoñendo que o inglés é o teu idioma principal)

Neste caso, dado que o inglés é o idioma principal, o marcador de posición "EMAIL IN THE ORIGINAL LANGUAGE HERE" substituíuse polo código.

ficheiro RmygtVY7gN

Cambia "EMAIL EN FRANÇAIS ICI" co código proporcionado e axusta as frases ás súas versións traducidas. Repita para outros idiomas como 'EMAIL EN ESPAÑOL AQUI'

ficheiro afTtYobcEX

Por exemplo, para o francés, cambiarás "Grazas pola túa compra". por 'Merci pour votre achat!'. Asegúrate de modificar só as frases. Non debes traducir ningún código líquido entre {% %} ou {{ }}

Despois de actualizar todos os campos de cada idioma, copie todo o contido do seu editor de texto e insíreo en Administrador de Shopify > Notificacións, na notificación que desexa modificar

Neste caso, o correo electrónico editado é "Confirmación do pedido":

ficheiro clkWsFZCfe

Siga o mesmo procedemento para o asunto do correo electrónico

arquivo

Para o asunto do correo electrónico, o proceso é idéntico: no seu editor de texto, copie o código e, a continuación, substitúa os campos polo asunto traducido, como se demostra aquí:

Para o asunto do correo electrónico, o proceso é idéntico: no seu editor de texto, copie o código e, a continuación, substitúa os campos polo asunto traducido, como se demostra aquí:

ficheiro X16t4SR90f

Prema o botón "Gardar" situado na esquina superior dereita

Xa estás! O teu cliente debería recibir o correo electrónico no seu idioma.

Notificacións para clientes

Para personalizar as notificacións por correo electrónico para os teus clientes, podes integrar unha etiqueta lang na sección "Clientes" do teu administrador de Shopify > Clientes. Esta etiqueta reflectirá o idioma escollido polo visitante ao rexistrarse no teu sitio.

Para activar esta capacidade, insira a liñacustomer_tag: verdadeirono código ConveyThis. Navega ata o teu administrador de Shopify > Tenda en liña > Temas > Accións > Editar código > ConveyThis_switcher.liquid para facer este axuste.

<!-- ConveyThis: https://www.conveythis.com/   -->
<script type="rocketlazyloadscript" data-minify="1" src="https://www.conveythis.com/wp-content/cache/min/1/javascript/conveythis-initializer.js?ver=1714686201" defer></script>
<script type="rocketlazyloadscript" data-rocket-type="text/javascript">
	document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(e) {
		ConveyThis_Initializer.init({
			api_key: "pub_********************"
		});
	});
</script>

Despois de integrar esta etiqueta no código, pode estruturar a notificación do cliente en función do formato discutido anteriormente:

O enfoque segue sendo o mesmo que o descrito na sección inicial desta guía, pero emprega o seguinte código:

{% assign language = customer.tags | join: '' | split: '#conveythis-wrapper' %}
{% case language[1] %}
{% when 'en' %}
English account confirmation
{% else %}
Original Customer account confirmation
{% endcase %}

Anterior Perfecciona a tradución do teu sitio web coa función do glosario de ConveyThis
A continuación Traducir PDF (adoptar ficheiros PDF para un idioma específico)