Hoe kan ik RSS- en XML-productfeeds vertalen? Snel en gemakkelijk

Maak je geen zorgen, hoewel de onderstaande stappen misschien ingewikkeld lijken, zijn ze eigenlijk eenvoudiger dan je zou denken: je hoeft alleen maar enkele elementen te kopiëren en plakken.

1. Inleiding: Hoe kan ik een productfeed vertalen?
  2. Stapsgewijze handleiding voor het instellen van vertalingen
    • Initiële XML-URL en het doel ervan
    • Toevoeging van de ConveyThis-component in de URL
    • Opname van de API-sleutel
    • De taalshortcodes toevoegen
    • Uiteindelijke URL en de implicaties ervan
  3. Handmatig bewerken van gerelateerde vertalingen
  4. Aanvullende informatie voor een naadloos vertaalproces
  5. Laatste gedachten: belang van declaratie en codering van bestandstypen

Eerst en vooral heeft u de XML-URL van uw feed nodig, bijvoorbeeld:

https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xmlOm ConveyThis aan uw feed te koppelen en deze bijvoorbeeld van Engels naar Deens te vertalen, moet u de onderstaande stappen volgen:

• Voeg tussen “HTTPS://” en “/feeds” “app.conveythis.com/” + “Uw API-sleutel zonder pub_” + “de taal_van code” + “de taal_naar code” toe

Hier is een stapsgewijs voorbeeld:

Oorspronkelijke feed:https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xml

A. Laten we eerst “app.conveythis.com” toevoegen, zoals hierboven vermeld, de nieuwe URL zal zijn:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

B. Vervolgens kunt u uw API-sleutel toevoegen zonder “_pub”. De nieuwe URL is bijvoorbeeld: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

⚠️

Houd er bij deze stap rekening mee dat u uw API-sleutel moet gebruiken. Het werkt niet met de API-sleutel die in dit artikel wordt beschreven.

Als u WordPress gebruikt, moet u ook contact met ons opnemen via [email protected] , zodat we u de juiste API-sleutel kunnen geven (deze verschilt van de sleutel die aanwezig is in de instellingen van de ConveyThis-plug-in)

C. Vervolgens kunt u uw originele taal en vertaalde taalshortcodes toevoegen:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

U kunt de shortcodes op deze pagina gebruiken, afhankelijk van de talen die u beheert

Uiteindelijk zou u een URL als deze moeten hebben: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Als u nu deze URL bezoekt, vertaalt ConveyThis automatisch de inhoud van de feed en voegt de vertalingen toe aan uw vertalingenlijst.

Hoe kan ik de gerelateerde vertalingen handmatig bewerken?

Zoals hierboven vermeld, worden door het bezoeken van de URL van de vertaalde feed automatisch de bijbehorende vertalingen gegenereerd en toegevoegd aan uw vertalingenlijst, zodat u ze indien nodig handmatig kunt bewerken.

Om die vertalingen te vinden, kun je de verschillende filters gebruiken (zoals het URL-filter) die in dit artikel worden genoemd: Zoekfilters – Hoe vind je gemakkelijk een vertaling?

Houd er rekening mee dat als u het originele bestand wijzigt, u alleen maar de vertaalde URL hoeft te bezoeken om de vertalingen bij te werken.

Extra informatie

ConveyThis vertaalt standaard enkele specifieke XML-sleutels. Als u enkele onvertaalde elementen opmerkt, zijn mogelijk enkele aanpassingen nodig. Neem dus gerust contact met ons op via [email protected]

Als het enige tijd duurt om het bestand te openen, kan dit te wijten zijn aan het gewicht van het originele bestand. In dit geval kunt u proberen het in verschillende bestanden te verdelen en het bovenstaande proces te volgen.

Zorg er ten slotte voor dat de eerste regel van uw originele bestand de typedeclaratie en de codering bevat, bijvoorbeeld:

Vorige Hoe kan ik mijn bezoekers automatisch doorverwijzen naar hun eigen taal?
Volgende Hoe CNAME-records toevoegen in DNS-beheer?