Hoe kan ek RSS- en XML-produkvoer vertaal? Vinnig en Maklik

Geen bekommernisse nie, alhoewel die stappe hieronder dalk ingewikkeld lyk, is dit eintlik makliker as wat jy dalk dink – jy hoef net sommige elemente te kopieer en te plak.

1. Inleiding: Hoe kan ek 'n produkstroom vertaal?
  2. Stap-vir-stap gids vir die opstel van vertaling
    • Aanvanklike XML URL en die doel daarvan
    • Byvoeging van die ConveyThis-komponent in die URL
    • Insluiting van die API-sleutel
    • Voeg die taalkortkodes by
    • Finale URL en die implikasies daarvan
  3. Handmatige redigering van verwante vertalings
  4. Bykomende inligting vir 'n naatlose vertaalproses
  5. Finale gedagtes: Belangrikheid van lêertipe verklaring en enkodering

Eerstens sal jy die XML URL van jou stroom nodig hê, byvoorbeeld:

https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xmlOm ConveyThis aan jou stroom te koppel en dit van Engels na Deens te vertaal (byvoorbeeld), moet jy die stappe hieronder volg:

• Tussen "HTTPS://" en "/feeds", voeg "app.conveythis.com/" + "Jou API-sleutel sonder pub_" + "the language_from code" + "the language_to code" by

Hier is 'n stap vir stap voorbeeld:

Oorspronklike voer:https://app.conveythis.com/feed/shopify_feed–your-website-product-feed.xml

a. Eerstens, kom ons voeg "app.conveythis.com" by soos hierbo genoem, die nuwe URL sal wees:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

b. Dan kan jy jou API-sleutel byvoeg sonder "_pub". Die nuwe URL sal byvoorbeeld wees: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

⚠️

Vir hierdie stap, let asseblief daarop dat jy jou API-sleutel sal moet gebruik. Dit sal nie werk met die API-sleutel wat in hierdie artikel voorkom nie.

As jy WordPress gebruik, sal jy ons ook moet kontak by [email protected] sodat ons jou van die korrekte API-sleutel kan voorsien (dit is anders as die een wat in die ConveyThis-inpropinstellings voorkom)

c. Dan kan jy jou oorspronklike taal en vertaalde taalkortkodes byvoeg:

https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

U kan die kortkodes wat op hierdie bladsy voorkom, gebruik afhangende van die tale wat u bestuur

Op die ou end behoort jy 'n URL soos hierdie te hê: https://app.conveythis.com/feed/YOUR_API_KEY/SOURCE_LANGUAGE/TARGET_LANGUAGE/YOUR_DOMAIN/FULL_PATH/name_file.xml

Nou, as jy hierdie URL besoek, sal ConveyThis outomaties die inhoud van die stroom vertaal en die vertalings by jou Vertalings lys voeg.

Hoe kan ek die verwante vertalings handmatig wysig?

Soos hierbo genoem, sal die besoek van die URL van die vertaalde stroom outomaties die gepaardgaande vertalings genereer en dit by jou Vertalings-lys voeg sodat jy dit handmatig kan wysig indien nodig.

Om daardie vertalings te vind, kan jy die verskillende filters (soos die URL-filter) gebruik wat in hierdie artikel genoem word: Soekfilters – Hoe om maklik 'n vertaling te vind?

Let daarop dat as jy die oorspronklike lêer wysig, jy net die vertaalde URL sal moet besoek om die vertalings op te dateer.

Bykomende inligting

ConveyThis vertaal 'n paar spesifieke XML-sleutels by verstek. As jy 'n paar onvertaalde elemente opmerk, kan dit 'n paar aanpassings vereis. So, voel vry om ons te kontak by [email protected]

As die lêer 'n rukkie neem om oop te maak, kan dit wees as gevolg van die gewig van die oorspronklike een. In hierdie geval kan jy probeer om dit in verskeie lêers te verdeel en die proses hierbo volg.

Laastens, maak seker dat die eerste reël van jou oorspronklike lêer die tipe verklaring en die enkodering bevat, byvoorbeeld:

Vorige Hoe kan ek my besoekers outomaties na hul eie taal herlei?
Volgende Hoe om CNAME-rekords by DNS-bestuurder by te voeg?