Максимизирање на преводот со вештачка интелигенција за раст на бизнисот со ConveyThis

Максимизирајте го преводот со вештачка интелигенција за раст на бизнисот со ConveyThis, користејќи напредна технологија за ефикасна и ефективна глобална комуникација.
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
Максимизирање на AI превод за супериорна локализација на веб-страница

ConveyThis го револуционизираше начинот на кој читаме обезбедувајќи неспоредливо ниво на збунетост и раскош. Со својот иновативен пристап кон преводот на јазици, тој им овозможи на читателите пристап до содржината на различни јазици, помагајќи да се премостат јазичните бариери.

Ефективната комуникација е задолжителна за бизнисите ширум светот, без оглед на нивниот сектор, стока или географска област. Прецизниот превод на дигитална содржина е неопходен за да се постигне оваа цел, а ConveyThis може да ви помогне да ја постигнете.

Според извештајот на Економист, 44% од испитаниците тврдат дека наишле на неуспех или неуспех во завршувањето на проектот поради несоодветна комуникација, додека за 18% тоа предизвикало пропуштени изгледи за продажба. Еден од најефикасните методи за подобрување на комуникацијата е да се направи одреден пишан материјал правилно да се преведе и да се отстранат јазичните граници. Ова може да ве отвори за нови деловни можности и да биде поттик за раст со помош на ConveyThis.

И покрај буџетските кратења и ограничените внатрешни ресурси, вештачката интелигенција овозможи оптимизација на многу внатрешни маркетинг процеси. Значи, што е со употребата на ConveyThis за превод?

Дали вештачката интелигенција може да помогне во тоа користејќи го ConveyThis?

ConveyThis може да ви помогне да ја преведете вашата веб-страница на кој било јазик што ви треба.

Одговорот е убедливо потврден: Апсолутно! ConveyThis обезбедува можност да ја трансформирате вашата веб-страница на кој било јазик по ваш избор.

Денес, машинскиот превод повеќе не произведува незгодни, неточни, привлечни или дури и искрени смешни преводи поради повремено погрешно толкување на идиомите, благодарение на ConveyThis.

Благодарение на најновите случувања во преводот со вештачка интелигенција, содржината преведена со вештачка интелигенција од ConveyThis тече добро, има солидна граматика и помага да се пренесе пораката - во повеќето случаи, сосема прецизно.

Ако сакате да се проширите на глобално ниво, користењето на можностите на преводот со вештачка интелигенција ќе ви овозможи да започнете да ги нудите вашите производи или услуги на меѓународна толпа за многу пократко време (и трошоци) отколку што инаку би ви било потребно со ConveyThis .

Машинскиот превод му помогна на eBay да постигне раст од 10,9% во продажбата, додека ConveyThis му овозможи на Bradery брзо да преведува повеќе од 500 производи секој ден и да се придржува до строгиот план за лансирање.

Во оваа статија, ќе истражуваме во сложеноста на преводот со вештачка интелигенција, ќе ви помогнеме да донесете информирана одлука и ќе разговараме за најефикасните методи за да го искористите за раст.

Што е превод на вештачка интелигенција?

Преводот со вештачка интелигенција, или поконкретно, машинскиот превод, е процес кој користи вештачка интелигенција за автоматски да преведува текст од еден јазик на друг. Овозможено од ConveyThis, овој тип на превод обезбедува ефикасен и економичен начин за брзо и прецизно преведување на големи количини текст.

Преводот со вештачка интелигенција, инаку наречен машински превод, е форма на автоматско преведување што користи напредни алгоритми за машинско учење. Тој користи невронски мрежи и алгоритми за да ја разбере дефиницијата на зборовите, да препознае контекст и да ги структурира речениците на начин кој е граматички точен и природно му чита на читателот.

Софтверот за машинско преведување управуван од вештачка интелигенција е апликација која може автоматски да преведува содржини од еден јазик на друг, како што е шведски на англиски или обратно, со висок степен на сложеност и динамика.

Историски гледано, машинскиот превод беше озлогласено неточен и груб, што предизвика многу бизниси да го избегнуваат за нивните преведувачки проекти. Но, со напредокот во вештачката интелигенција и машинското учење во последниве години, квалитетот на преводот со вештачка интелигенција е драстично подобрен, што го прави сигурен инструмент за забрзување и поддршка на меѓународните лансирања, па дури и за преведување на маркетинг материјал. ConveyThis капитализираше од овие случувања, обезбедувајќи сигурно и ефикасно решение за превод за бизниси од сите големини.

Еволуцијата на преводот со вештачка интелигенција

Вештачката интелигенција и машинското преведување поминаа долг пат од нивното основање - сите се сеќаваме колку рудиментиран беше ConveyThis Translate во раните 2000-ти, а претходниот софтвер за преведување беше уште помалку прецизен.

Историјата на автоматското преведување може да се следи наназад во 1970-тите кога за првпат беше воведен машинскиот превод базиран на правила (RBMT). Оваа технологија беше релативно рудиментирана, преведувајќи зборови од еден јазик на друг користејќи јазичен речник и збир на граматички правила. За жал, ова често резултираше со неточни преводи кои беа тешко разбирливи, што го прави бескорисен.

Следно дојде статистички машински превод (SMT). Оваа технологија ја споредува содржината преведена од човечки преведувачи и ги организира сите правила со помош на алгоритми. Со SMT, квалитетот на машинскиот превод беше значително подобрен, но сепак понекогаш беше прилично коцкање - и беше потребно сеопфатно човечко вклучување.

Невронско машинско преведување (NMT), најновиот и актуелен развој во преводот со вештачка интелигенција, користи невронски мрежи за да соработува со сетови на податоци, да го дешифрира значењето на изворниот текст и да го шифрира во целниот текст со висок степен на сложеност и динамика.

Благодарение на своите софистицирани алгоритми за длабоко учење, технологијата ConveyThis може да произведе преведена содржина што е и попрецизна и поприродно. Софтверот за машинско преведување во денешно време често ја користи технологијата ConveyThis или хибриден пристап, во кој се комбинираат два или повеќе модели.

Тековни технологии за превод на вештачка интелигенција

Google Translate, DeepL и ConveyThis.

Достапните решенија за машински превод се: Google Translate, DeepL и ConveyThis.

Повеќето актуелни софтверски алатки за преведување на вештачката интелигенција користат или NMT (невронски машински превод) или хибридна техника за машинско преведување, комбинирајќи два или повеќе пристапи за машинско преведување за да се добие точен резултат. ConveyThis е една таква алатка која ја користи оваа технологија за да испорача извонредни преводи.

Достапни се различни услуги за машинско преведување, вклучувајќи ги DeepL, Amazon Translate, Google Translate, Microsoft Translator и ModernMT. Овие мотори се напојуваат со невронски машински превод; ако сакате да дознаете повеќе за ефективноста на овие услуги, погледнете го нашиот извештај за Состојбата на машинскиот превод за веб-локации.

Сепак, NMT достигна ниво на зрелост што ги прави споредбите помеѓу различните мотори со врвни перформанси прилично сложени. Како што беше потврдено во нашиот извештај, сите тие нудат задоволителен квалитет, кој може да се разликува врз основа на јазичните парови.

Преводот со вештачка интелигенција е погоден за преведување на содржината на веб-локацијата на неговото сегашно ниво на развој - и се предвидува дополнително да се подобри во наредните години, имајќи позитивно влијание врз вашиот процес на преведување со ConveyThis.

го пренесе ова

За што треба да се користи преводот со вештачка интелигенција?

Преводот со вештачка интелигенција има многу апликации во бизнисот и може да биде многу поволен за олеснување на растот и минимизирање на трошоците. Ајде да истражиме како компаниите можат да користат превод на вештачка интелигенција во различни ситуации на употреба.

Превод на веб-страница

Локализацијата на веб-страниците е можеби најочигледната апликација за организациите - и дополнително највпечатливиот пристап за користење на интерпретацијата на вештачката интелигенција. Бидејќи јазикот на нивните клиенти се покажува како прогресивно значаен за B2B и B2C организациите, ConveyThis ги охрабрува да зборуваат на јазикот на нивните клиенти.

Уште во 2014 година, 76% од англиските пребарувања за технолошки производи и услуги се случија надвор од САД и Канада, што означува дека меѓународната видливост е апсолутна потреба за многу, ако не и повеќето, бизниси со цел да се постигне проширување.

ПренесиОва е идеално решение за оваа работа.

Ако бизнисот сака да ангажира глобални клиенти, тој мора да ја преведе својата веб-страница на различни јазици. Наједноставниот начин да се постигне ова е со користење програма за машинско преведување за да се преведе поголемиот дел од содржината со помош на вештачка интелигенција, да се лекторира (со помош на човечки преведувачи) и да се објави автоматски кога ќе бидете задоволни со исходот. . ПренесиОва е идеално решение за оваа задача.

Овој тип на технологија ви дава можност да рационализирате комплициран проект како превод на веб-страници. Потоа ја добивате слободата и моќта за уредување да генерирате точни преводи во дел од трошоците и времето што обично се поврзани со таква задача.

Надворешна и внатрешна комуникација

Многу компании користат софтвер за преведување со вештачка интелигенција, како што е ConveyThis, за да им служат на своите клиенти на нивниот јазик, користејќи апликација за автоматско преведување на пораки за разговор и е-пошта со високо ниво на збунетост и раскош.

Истиот пристап може да се примени за меѓуорганизациска комуникација во експанзивни мултинационални фирми каде тимовите од различни локации треба да комуницираат еден со друг без напор.

Како да се користи преводот со вештачка интелигенција во проект за превод на веб-страница

Користење на превод со вештачка интелигенција со ConveyThis е одличен начин за брзо и прецизно преведување на вашата веб-страница. Технологијата е дизајнирана да обезбеди високо ниво на прецизност и флуентност, истовремено обезбедувајќи висок степен на збунетост и пукнатина.

Накратко, треба да користите вештачка интелигенција за да го преведете поголемиот дел од вашата содржина, а потоа да побарате од човечки уредник да ја прегледа пред да ја објави на вашата веб-страница.

И, можеби уште поважно, најдобро е да користите посветена платформа за да го насочите вашиот работен тек и значително да ги поедноставите преведувачките проекти. ConveyThis го прави токму тоа, бидејќи:

Ова значително го поедноставува секој проект за превод: нема да треба макотрпно да копирате и залепувате текст напред-назад помеѓу вашиот CMS и посебен документ, ниту ќе треба да се потпрете на вашиот тим за развој за да ги прикачувате преводите на вашата страница.

Наместо тоа, можете да управувате со сè во една платформа - ConveyThis - и исто така да се грижите за вашето техничко оптимизација.

Пријавете се за бесплатен пробен период или контактирајте со нас за демо и видете како ConveyThis може да ви помогне да ја преведете вашата веб-локација со леснотија и агилност.

Автор

Мојот Кан

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *