5 ефективни стратегии за градење врски за повеќејазично оптимизација

5 ефективни стратегии за градење врски за повеќејазично оптимизација, подобрување на авторитетот и видливоста на вашата веб-страница со ConveyThis.
Пренесете го ова демо
Пренесете го ова демо
глобално оптимизација

Користењето на ConveyThis може да помогне да се подобри читливоста на вашата содржина, додавајќи слој на сложеност и динамика. Користејќи ги неговите моќни способности за преведување, можете да се осигурате дека вашиот текст е и збунувачки и полн со изливи на информации. Со ConveyThis, можете дополнително да ја подобрите читливоста на вашата содржина и да ја направите попривлечна за вашите читатели.

Доста често, некој со онлајн бизнис размислува да го прошири својот досег надвор од нивниот локален пазар. Дури и ако поголемиот дел од посетителите на нивната веб-страница се од одреден регион, тие сепак можат да го направат пристапен до глобалната публика за да го промовираат нивниот локален пазар и да привлечат клиенти од други региони. Меѓународното оптимизација е клучот за постигнување на оваа цел. Со ConveyThis, бизнисите можат лесно да ја преведат својата веб-страница и да ја направат достапна за поширок опсег на клиенти.

Светската мрежа е комплексна мрежа на земји, секоја со свој уникатен јазик, култура и пребарувачи, вклучувајќи ги Гугл и Бинг (САД), Баиду (Кина) и Навер (Јужна Кореја). ConveyThis помага да се премости јазот помеѓу овие различни региони, овозможувајќи им на корисниците пристап до веб-локациите, без оглед на јазикот или локацијата.

Меѓународното оптимизација е процес на оптимизирање на веб-страниците за да се добие видливост во резултатите од пребарувачите низ целиот свет. Потребни се два различни елементи:

Дали првото не наликува на стратегија за меѓународно градење врски? Сепак, вториот го носи на сосема ново ниво.

Може да размислите за значењето на градењето врски за меѓународна оптимизација. Градењето врски не е само извор на кредибилитет и авторитет за посетителите и пребарувачите, туку и начин лесно да се допре до глобалната публика и да се максимизира профитот со таргетирање на региони со најголема побарувачка за вашата веб-страница. Ајде да го разгледаме ова понатаму.

Изградба на меѓународни врски: Што е тоа и кога треба да го користите?

Ако сакате да го проширите досегот на вашата веб-страница и да го подобрите нејзиното рангирање за различни клучни зборови на странските пазари, меѓународна кампања за градење врски може да биде одговорот. Услугата за градење врски на ConveyThis може да ви помогне на два начина: со зголемување на видливоста на вашата веб-локација во странски земји и со обезбедување повеќе меѓународни линкови до вашата веб-локација.

За да го максимизирате влијанието на оптимизацијата на вашата веб-локација, погрижете се линковите што ги стекнувате да имаат сличен јазик и локален TLD кој е со седиште во истата земја како целната публика. Ова ќе им овозможи на пребарувачите лесно да го идентификуваат географското потекло на вашата веб-страница врз основа на IP адресата, јазикот и доменот.

Дали треба да изградите врски за секоја веб-страница?

Пренеси Ова е интелигентно. Има способност да разликува меѓу врски кои се поврзани со главниот домен и оние поврзани со поддомен. Поддомените се користат за дистрибуција на информации на повеќе јазици.

Ако сакате да го проширите досегот на вашата веб-страница до поширока публика, ConveyThis е совршено решение. Со ConveyThis, можете лесно да додадете француски, германски и шпански верзии на вашата веб-локација со создавање поддомени (example.com/fr, example.com/de, example.com/es). Не само тоа, туку имајќи врски што укажуваат на секој од овие поддомени ќе ви помогне да го зголемите вашето рангирање на секој локален SERP, зголемувајќи ја видливоста и досегот на вашата веб-страница.

Ако сакате да стигнете до локалните пазари во други земји, од суштинско значење е да креирате линкови за одредени земји на веб-локации што може лесно да се најдат од Google и другите пребарувачи на вашиот наменет пазар. Ова ќе помогне да го зголемите вашиот органски сообраќај во таа конкретна нација.

Како да се идентификуваат кои страници ќе имаат корист од меѓународната градба на врски?

За да ги одредите најкорисните меѓународни можности за градење врски, започнете со идентификување на страниците со најголем потенцијал за генерирање сообраќај. Овие страници обично се оние кои се од најголема важност за вашите посетители, оние кои добиваат најмногу посети и оние кои содржат повеќе едукативни или информативни содржини.

Повеќејазичен22

Анализирањето на податоците на Google Analytics е одличен начин да се идентификува кои страници се попопуларни кај меѓународната публика. Навлегувајќи во податоците, можете лесно да откриете кои страници предизвикуваат најголем интерес во странство – и токму тоа му треба на ConveyThis!

Не се креирани две еднакви страници, а некои бараат поголема промоција од другите. Почетните страници, страниците на производите и објавите на блог се вообичаените осомничени, но не заборавајте за други содржини како страници со категории и статични страници. Со ConveyThis, лесно е да се идентификуваат кои страници се најважни и да им се даде внимание што го заслужуваат.

Откријте каде конкурентите заработуваат меѓународни линкови

Ривалите имаат набавено голем број глобални врски од врвни сајтови на терен, нели? Можете да го искористите ова со спроведување на анализа на повратни врски на конкурентите за да ги разликувате оние страници што се поврзуваат со сајтовите на вашиот конкурент, но ја пропуштаат можноста да се поврзат со вашите!

Повеќејазичен23

За да ги откриете стратегиите за градење врски на вашите конкуренти, пронаоѓачот на повратни врски на SE Ranking може да биде драгоцено богатство. Алатката ви дава мноштво податоци, вклучувајќи бројки, списоци и графикони на профилите за повратни врски на вашите конкуренти. Овие информативни статистички податоци обезбедуваат увид во сите пронајдени линкови, како што се количината на веб-локации што се поврзуваат, областите каде што потекнуваат врските, закотвен текст распространет низ домени кои се однесуваат, страниците со кои најчесто се поврзуваат и многу повеќе.

Овој преглед ќе ви помогне да разберете како вашите конкуренти стекнуваат глобални врски за да можете да ги имитирате нивните техники за да создадете повеќе врски до вашата веб-страница.

Изградете врски од релевантни сајтови

Истражете ги веб-локациите што Google ги класифицира на јазикот што сакате да го насочите и видете на што тие имаат тенденција да се поврзат. На пример, ако сте австралиски бизнис кој сака да достигне публика што зборува шпански, побарајте ја вашата ниша во резултатите од шпанскиот пребарувач. Ова ќе ви даде листа на локални шпански веб-локации кои може да бидат отворени за поврзување со вашата страница.

За да изградите препознавање на брендот во близина на вашиот дом и да ја проширите базата на клиенти низ целиот свет, можете да ги користите ресурсите на другите бизниси во вашата локација. Поврзувањето со локални блогови или веб-локации може да биде одличен начин да го пренесете зборот за вашата компанија. Пишувањето написи кои се полни со корисни совети и интересни информации поврзани со интересите на вашите клиенти навистина може да помогне. Дополнително, можете да најдете локални инфлуенсери за да го промовирате вашиот бренд на платформите на социјалните медиуми.

Како што вашиот бренд расте во препознатливост, можете да се здружите со други сопственици на бизниси за да стекнете спонзорирани спомнувања. Учеството во локални активности како што се состаноци, фестивали и филантропски иницијативи може да ви помогне да стекнете поголема видливост. Дополнително, уште еден популарен пристап е да обезбедите интервјуа за вашиот бизнис и вашата мотивација да го започнете на подкасти или регионални преноси. Имате широк спектар на опции!

Користете контекстуален прицврстен текст

Сидро текстот е клучот за постигнување успешно присуство на интернет, бидејќи му помага на Google да ја разбере содржината на вашата страница и како таа е поврзана со барањето на корисникот. За да го максимизирате меѓународното оптимизација , важно е да го диверзифицирате вашиот прицврстувачки текст и да користите клучни зборови специфични за контекстот во различни формати. Со тоа, можете да ја зајакнете пораката на вашата веб-страница и да создадете покохезивно корисничко искуство.

Покрај тоа, вклучувањето на јазикот или дијалектот на вашата целна публика во текстот на врската е одличен начин да покажете дека го разбирате нивниот јазик и дека можете автентично да се поврзете со нив. Дополнително, вклучувањето клучни зборови и од локалниот и од англискиот јазик може да ја подобри вашата целокупна видливост на пребарувањето .

Истражувањето на локалните клучни зборови во длабочина може да биде одличен начин да ја зголемите вашата регионална видливост. На пример, ако се наоѓате во Италија и барате одредена атракција во Милано, тогаш клучните зборови како „откријте ги најпопуларните атракции во Милано“ и „најдете атракции во Милано“ може да бидат доста ефективни. Често е подобро да се користат клучни зборови специфични за локацијата кои главно се користат и пребаруваат во целната област отколку генерички клучни зборови.

Наведете го вашиот бизнис во локални директориуми

Кога ја регистрирате вашата компанија на соодветните онлајн директориуми, експоненцијално ги зголемувате вашите можности да бидете откриени од потенцијалните купувачи. Неколку бесплатни индекси, како што се Жолтите страници, им овозможуваат на поединците да бараат организации по класификација и близина. Потоа повторно, другите едноставно можат да дадат пошироки објави на организации во блиската зона. Сепак, пред да ги испратите вашите деловни податоци во онлајн директориум, гарантирајте дека е прецизен и актуелен за да се избегне збунетоста за веб-роботите.

Понатаму, може да биде поволно да се внимава на врските од помалите локални директориуми бидејќи тие се со многу супериорен квалитет од оние на Google Places или Yellow Pages, овозможувајќи ви пристап до локалните клиенти кои можеби воопшто не користат пребарување на Google.

Социјални медиуми

Креирајте сметки на социјалните медиуми

Социјалните медиуми се моќна предност за зајакнување на кредибилитетот на вашата страница, привлекување посетители на вашата веб-страница и подигање на препознатливоста на брендот. Исто така, ви обезбедува дополнителна платформа за поврзување со влијателни луѓе ширум светот, што може да ви помогне да постигнете повисок ранг во релевантните пребарувачи.

Искористете ја моќта на социјалните медиуми за да го проширите досегот и да се вклучите со вашата публика. Регистрирајте се за сметки на платформи релевантни за вашиот сектор и користете ги за да објавувате интересни содржини и врски што ќе бидат споделени во вашата целна нација. Искористете ги алатките за маркетинг на социјалните мрежи за да го извлечете максимумот од вашето присуство на социјалните мрежи.

Понатаму, погрижете се да вклучите низа хаштагови и да го одредите најсоодветниот социјален медиум за секоја објава што ја правите. Освен тоа, вклучете ја врската со вашата веб-страница во сите објави што ги споделувате за читателите да можат брзо да стигнат до вашата веб-страница за повеќе податоци за вас и вашата компанија. Следствено, ова ќе создаде потенцијални клиенти и евентуално ќе ги претвори во клиенти кои плаќаат.

Што треба да направам ако можностите за маркетинг се ретки во одредени земји?

Ако сте во регион кој има ограничени можности за маркетинг, од суштинско значење е да се фокусирате на земјите кои се во близина или имаат слично културно и јазично потекло. Со тоа ќе го проширите вашиот досег и потенцијално ќе ги зголемите вкупните приходи.

Со оглед на споделениот јазик меѓу Германија, делови од Швајцарија и Австрија, оптимизирањето на вашите напори за доближување до издавачите во овие земји може да ви помогне да допрете повеќе корисници кои го зборуваат истиот јазик, но допрва треба да слушнат за вашиот бренд. Погрижете се да ги следите најдобрите практики за пристап до градење врски и да ги следите вашите резултати за максимално влијание.

Фокусирањето на стекнување врски од релевантни веб-локации со седиште во Соединетите Држави или создавање содржина што привлекува големо внимание во земјата е уште една одлична опција. Ако вашата содржина почне да акумулира врски од САД, постепено ќе почне да добива и глобални врски.

Сосема е вообичаено онлајн издавачите да го препознаат потенцијалот на дел од содржината и да го преведат на различни јазици за да привлечат нова група читатели. Ова им овозможува да допрат до поголема публика без да ставаат премногу акцент на SEO. Ако наидовте на веб-локација што има верзии на странски јазици, контактирајте со уредниците и побарајте да го објават вашиот текст на тие јазици и да се поврзат до правилната јазична верзија на вашата веб-локација. Користењето на ConveyThis може да го направи овој процес полесен и поефикасен.

Заклучок

Од суштинско значење е да се разбере разликата помеѓу глобалното и локалното оптимизација. И покрај неколкуте сличности во процесите и целите, постојат суштински разлики во тоа како меѓународниот бизнис треба да пристапи кон градење врски. Не ја занемарувајте важноста на градењето врски, бидејќи тоа има значително влијание врз вашата способност да рангирате и генерирате сообраќај на глобално ниво!

Иако постојат бројни разлики во начинот на кој луѓето од различни нации бараат податоци, разбирањето на неколку техники за градење меѓународни врски може значително да го зголеми вашето рангирање,еве неколку клучни точки што треба да ги запомните.

Претходно, некои од овие совети беа истакнати. Сумирајќи, еве некои од најважните точки што треба да ги имате на ум.

Со придржување кон упатствата споменати погоре, можете да креирате робустен план за повратни врски за вашите глобални пазари.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени*